Вт, 2024-04-23, 12:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 4 » Домовилися про підтримку єдиних кандидатів в округах "Батьківщина" й "УДАР"- ЗМІ
13:30
Домовилися про підтримку єдиних кандидатів в округах "Батьківщина" й "УДАР"- ЗМІ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лідери партії "УДАР" і Об'єднаної опозиції "Батьківщина" досягли домовленості щодо підтримки єдиних кандидатів у мажоритарних округах, пише "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на власні джерела.

"УДАР" і "Батьківщина" ще в січні почали переговори щодо спільного висунення кандидатів у мажоритарних округах.

За даними видання, найбільше розбіжностей виникло при обговоренні принципу визначення єдиного кандидата: були пропозиції погоджувати кандидатів за квотним принципом, ґрунтуючись на рейтингах партій, або ж визначати їх у кожному конкретному окрузі, виходячи з даних соціологічних досліджень.

Однак стало відомо, що домовленість про висунення спільних кандидатів досягнута, і лідери політичних сил готуються оголосити про це на початку наступного тижня. За словами кандидата в народні депутати Валентина Наливайченка, який йде під №3 у виборчому списку партії "УДАР", спірних округів, де кандидати від партії "УДАР" і "Батьківщини" претендують на перемогу, залишилося близько 40.

"За допомогою рейтингового голосування та опитувань громадян ми визначимо, хто міг би стати єдиним кандидатом у цих округах", - повідомив газеті Наливайченко, додавши, що в більшості округів прохідні кандидати вже визначені, і їхні кандидатури не викликають заперечень з боку союзників.

У "Батьківщині" підтвердили, що домовленості досягнуто. "Я працюю в регіонах і був свідком того, як минулого тижня керівник донецького обласного штабу отримав від центрального штабу рекомендацію визначити шанси проходження наших кандидатів і кандидатів від "УДАРу" та внести пропозиції", - розповів народний депутат b>Іван Кириленко. Він уточнив, що критерії вибору прохідних кандидатів будуть визначатися керівниками штабів на місцях. "Об'єктивно, це - довіра виборців, впізнаваність і авторитет", - пояснив Кириленко.

Проте, якщо керівники партій вже досягли домовленості, то кандидати в народні депутати на місцях поки що не збираються відмовлятися від участі у виборах добровільно. У керівництві партій визнають, що питання зняття кандидатів "дуже складне".

"Люди кілька місяців працювали, вкладали ресурси. Однак, якщо є спільна мета і ідея, задекларована обома сторонами, вона повинна бути вищою від особистих амбіцій", - заявив Кириленко.

Раніше повідомлялося, що Об’єднана опозиція "Батьківщина" розраховує взяти у новому складі парламенту за пропорційною виборчою системою щонайменше 90 місць. Про це у Дніпропетровську сказав заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" у Верховній Раді Сергій Соболєв.

"Я думаю, 90 плюс-мінус 10. Це залежить від успішності проведення кампанії. Це пропорційна частина. До цього я додав би: має достатній шанс "Свобода", яка буде мати близько 20 місць, якщо вони долають 5-відсотковий бар’єр. Це гарантовані. І далі: де буде Кличко? Так ніби у нас більшість є, якщо брати пропорційну частину, але з Кличком це є тверда більшість", – сказав Соболєв.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: Батьківщина й УДАР, округах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ