Пт, 2024-04-26, 09:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 23 » Дональд Трамп - сибірський кандидат - The New York Times
15:35
Дональд Трамп - сибірський кандидат - The New York Times
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

  "Якщо Трампа оберуть, чи не виявиться він "людиною Путіна" в Білому домі?" - запитує в статті в The New York Times економіст Пол Кругман.

За ідеєю, питання абсурдне: адже Трамп, судячи з усього, американський патріот. Але водночас Трамп - кандидат абсурдний. "А нещодавні вчинки виборчого штабу Трампа змусили дуже багатьох зовнішньополітичних експертів міркувати, яку владу Путін має над кандидатом-республіканцем і чи збережеться цей вплив у разі перемоги Трампа на виборах", - йдеться в статті.

Кругман пояснює: йдеться не тільки про те, що Трамп захоплюється "силою" Путіна і хоче наслідувати її дії. "Я говорю про ознаки того, що на президентському посту Трамп справді буде проводити пропутінську зовнішню політику на шкоду союзникам Америки і її власної користі", - пише автор.

Захоплення Путіним - поширене явище в Республіканській партії, визнає він. Але тепер поведінка Трампа і його оточення починає бути схожою на підлабузницьке ставлення до Путіна.

Лідери республіканців неухильно критикують Обаму за те, що він мало допомагає Україні. "І в платформу Республіканської партії передбачалося включити заяву, що підтверджує цю лінію, але за наполяганням представників Трампа формулювання пом'якшили до беззубості", - йдеться в статті.

У нещодавньому інтерв'ю The New York Times Трамп "заявив, що, навіть якщо Росія нападе на членів НАТО, він надасть їм допомогу, тільки якщо ці союзники (яких ми зобов'язані захищати відповідно до договору) "виконали свої зобов'язання перед нами", - переказує автор (див. Дональд Трамп ставить умови, за яких США захищатимуть союзників по НАТО від нападів).

Кругман визнає: частково ці висловлювання пояснюються дрімучим невіглаством Трампа, який розуміє, що неможливо управляти урядом США так, як він керував своєю хиткою бізнес-імперією.

Але чи є якийсь особливий канал впливу?

Автор статті нагадує, що голова виборчого штабу Трампа Пол Манафорт багато років працював у Віктора Януковича ("союзника Путіна", як його атестує автор).

До того ж нам невідомо, в якому стані бізнес-імперія Трампа. "Але ми знаємо, що він значною мірою, причому непрозоро, пов'язаний з багатими росіянами і російськими компаніями. Можливо, ви скажете, що це приватні особи та компанії, а не уряд, але в путінському раю кумівства капіталізму такі відмінності нічого не значать" , - йдеться в статті.

Кругман зазначає: взагалі-то одного натяку Трампа, що США можуть кинути своїх союзників, досить, щоб американці вжахнулися. "Але тут відбувається щось дуже дивне і зловісне, і не можна заплющувати на це очі", - застерігає він.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: The New York Times, Дональд Трамп, сибірський кандидат
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ