Пн, 2024-04-29, 15:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 30 » Допомогти США розслідувати корупцію Фірташа готове МВС України
12:26
Допомогти США розслідувати корупцію Фірташа готове МВС України
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

МВС України разом зі США готове розслідувати кримінальну справу щодо корупційних схем групи компаній Дмитра Фірташа. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці Facebook.

У зв'язку із проведеним урядом США розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній "Ostchem" і розкрадання державного майна України, МВС України заявляє про готовність до співробітництва з Федеральним бюро розслідувань.

"При одержанні офіційних запитів з боку уряду, МВС сприятиме наданню в розпорядження слідства США матеріалів щодо компаній групи "Ostchem", що належать Дмитру Фірташу", - пообіцяв він.

У ході досудового розслідування, слідчі органі України готові діяти відповідно до протоколу міжнародної правової допомоги, маючи на увазі, що механізм міжнародного співробітництва в цій сфері припускає проведення слідчих дій як в Україні, так і в США відповідно до карно-процесуального законодавства двох країн і міжнародних угод.

При цьому Аваков зазначив, що, "чим більше МВС заглиблюється в розслідування схем компаній Фірташа й Льовочкіна, що призвели до мільярдних збитків для країни - тем забавніше дивитися потуги телеканалу "Інтер". Після вчорашньої дії МВС - арешту судом газу фірташівської групи "Ostchem" і сьогоднішньої офіційної позиції МВС у справі про претензії США до Фірташа - Інтер можна ймовірно й не включати. Щоб отрута викритої злості не затопила простір)".

"Деолігархізація, панове Фірташ і Льовочкін. Вголос не говорити - щоб язик не зламати. Краще шепотіть як мантру, і нашептавшись - покайтеся, віддайте державні гроші й розраховуйте на поблажливість... якщо люди вас вибачать", - додав міністр.

Нагадаємо, Фірташ з допомогою "російських друзів" і хабарів домовився із владою Індії про видобуток титану і пропонував його американським компаніям. Про це йдеться в матеріалах американської справи проти Фірташа.

США зацікавились "індійськими" справами українського олігарха після того, як стало відомо, що його представник намагався продавати титан компаніям із Чикаго, ймовірно йдеться про найбільшого споживача цього металу - авіабудівну компанію Boeing. Саму ж угоду щодо видобутку титану в індійському штаті Андра Прадеш у 2005 році Фірташу допомогли залагодити російські друзі.

Компанія Фірташа отримала 74% спільного зі штатом Андра Прадеш підприємства, а натомість зобов'язалась вкладати 0,5% прибутків у соціальні проекти. Дозвіл на розробку родовищ було видано без тендеру.

Американські слідчі твердять, що Фірташ отримав дозвіл після підкупу прем'єр-міністра штату Раджасекхари Редді через його довірену особу Рамачандру Рао, який зараз є депутатом верхньої палати парламенту Індії та проходить у справі одним із обвинувачених. Але індійські суди заблокували його видачу Сполученим Штатам.

Як відомо, 30 квітня у Відні має відбутися судове засідання у справі про можливу екстрадицію Фірташа до США.

Нагадаємо, Фірташ був затриманий поліцейськими у Відні за запитом американського Федерального бюро розслідувань і поміщений у слідчий ізолятор 12 березня 2014 року. Суд вирішив залишити його під арештом з можливістю звільнення під заставу на 125 млн євро. 21 березня олігарха випустили під домашній арешт, де він і чекає рішення суду щодо екстрадиції до США.

Як зазначається, гроші на внесення застави за Фірташа в сумі 125 млн євро надійшли з Росії.

Ордер на його арешт був виданий окружним судом американського штату Іллінойс влітку 2013 року. На початку квітня в США олігархові висунули звинувачення в даванні хабара індійським чиновникам, щоб отримати дозволи на розробку родовищ титану в Індії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1031 | Додав: admin | Теги: Розслідування, США, Корупція, мвс, Україна, допомога, Фірташ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ