Пт, 2024-04-26, 01:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 13 » "Досьє на Трампа" зробило слово kompromat міжнародним - Inopressa
12:28
"Досьє на Трампа" зробило слово kompromat міжнародним - Inopressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

У загальному доступі опинилися матеріали про Дональда Трампа, які "можуть дуже сильно йому нашкодити, якщо виявляться справжніми", пишуть ЗМІ.

Кремль відкинув твердження, що збирав інформацію про майбутнього президента США, проте журналісти наводять багато прикладів: "компромат" у Росії має давню традицію. Відомості про російський компромат на Трампа зібрав воєдино екс-співробітник MI-6 Крістофер Стіл.

В даний час у відкритому доступі опинилися компрометувальні матеріали на майбутнього президента США Дональда Трампа, які "можуть дуже сильно йому нашкодити, якщо виявляться справжніми", пише німецька газета Süddeutsche Zeitung.

Досьє про Трампа, яким зараз переймаються США, було опубліковано у вівторок інтернет-сайтом BuzzFeed. Зокрема, там стверджується, що команда Трампа через посередників тісно контактувала з російським урядом під час передвиборної кампанії. Кремль нібито постачав Трампа "дуже корисною" компрометувальною інформацією про його суперницю Хілларі Клінтон, передають журналісти.

Якщо вірити досьє, "Володимир Путін не тільки знав про цю колабораціоністську співпрацю, а й керував нею", йдеться в статті.

Крім того, в досьє містяться твердження, що Трампу пропонувався прибутковий бізнес у Росії, в тому числі пов'язаний з ЧС-2018. Трамп з невідомої причини не погодився брати участь.

Крім цього, глава російського нафтового концерну "Роснефть" "нібито пропонував Трампу частки в компанії в розмірі до 19%, які Трамп міг отримати після того, як він, вже перебуваючи на посаді президента США, доб'ється зняття західних санкцій з Росії", передає видання.

Ще одне делікатне звинувачення стосується відеоматеріалів, на яких Трамп нібито зображений з повіями в готелі під час візиту до Москви в 2013 році. Російські спецслужби ймовірно вели приховану зйомку на той випадок, якщо треба буде шантажувати Трампа. Хоч як би там було, тоді ніхто не знав, що Трамп в один прекрасний момент стане президентом США, зауважують журналісти. І Трамп, і Кремль спростовують справжність компрометувальних матеріалів.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков спростував звинувачення в тому, що Росія нібито збирала компрометувальні матеріали на майбутнього президента США Дональда Трампа, назвавши це "абсолютною качкою, фальшивкою і повною нісенітницею", пише в Neue Zürcher Zeitung Клаус-Хельге Донат. У такому ж ключі висловився екс-голова ФСБ Микола Ковальов: "Збір компромату на людину, яка приїхала і займалася проведенням конкурсу краси, не становить ні для кого інтересу".

У такий спосіб "Кремль вирішив спростити собі завдання і виставити всі подібні припущення як плоди хворої фантазії американської еліти, яка ніяк не може змиритися з поразкою на президентських виборах", йдеться в статті.

Але багато російських політологів не сумніваються, що Росія робила спроби втрутитися в американські вибори.

Наприклад, російський експерт зі спецслужб новинного порталу agentura.ru Андрій Солдатов впевнений, що втручання не могло статися без згоди Кремля, який "дуже любить посилатися на неформальних хакерів, яких неможливо пов'язати з державними структурами". Такий "аутсорсинг" гарантує низькі ризики і не дуже великі витрати, зазначає він.

Якщо вірити "досьє на Трампа", влітку минулого року Володимир Путін був обурений скромними результатами операції проти Демократичної партії США, через що в серпні своєї посади позбувся ініціатор операції і давній наближений Путіна Сергій Іванов, передає автор статті.

"Поінформовані джерела кажуть, що в авторові досьє, в якому зібрано неперевірені твердження про діяльність та зв'язки новообраного президента США Трампа в Росії, впізнали відставного офіцера британської розвідки, а нині директора приватної фірми, що займається розслідуваннями і гарантуванням безпеки", - пишуть журналісти The Wall Street Journal.

"Ці люди сказали, що досьє підготував Крістофер Стіл, директор лондонської фірми Orbis Business Intelligence Ltd. У документі, який, за словами близького до цієї теми чиновника, був підготовлений за контрактами як з республіканськими, так і з демократичними противниками Трампа, стверджується, що Кремль вступив у змову з виборчим штабом Трампа, а російські офіційні особи мають у своєму розпорядженні компрометувальні докази поведінки Трампа, які можуть застосувати для його шантажу", - йдеться в статті.

Другий співдиректор Orbis Крістофер Берроуз заявив у середу в інтерв'ю, що не "підтверджує і не спростовує" твердження, що вищезгадану доповідь підготувала саме Orbis.

Розголос досьє, яке 10 січня було викладено в інтернет, спровокувало "вогняну бурю", як висловлюється видання.

Трамп заявив: "Це все липа. Цього не було".

У автора доповіді - хороша репутація в колах розвідки, він кілька років служив у Росії, зазначає Джон Сайфер, який пішов у відставку з ЦРУ в 2014 році.

Зі свого боку, Ендрю Вордсворт, співзасновник лондонської детективної фірми Raedas, визнав службові нотатки з досьє Трампа "абсолютно непереконливими". На думку Вордсворта, у співробітників російських спецслужб не було жодних резонів ділитися державними таємницями з екс-офіцером MI-6. "Росіяни вважають: хто був співробітником спецслужб, залишиться ним назавжди", - пояснив він.

"Публікація досьє на обраного президента США Дональда Трампа загострило увагу на російському "підступному мистецтві kompromat" - практиці збору компрометувальних матеріалів на відомих діячів з метою шантажу", - пишуть журналісти The Wall Street Journal Натан Ходж та Томас Гроув.

Хоча шантаж не є унікально російським явищем, використання компромату регулярно трапляється в російській внутрішній політиці, де боротьба йде "без боксерських рукавичок".

На початку минулого року телеканал НТВ показав кадри з прихованої відеокамери, на яких був зображений лідер опозиційної партії ПАРНАС Михайло Касьянов. На думку видання, цей запис створив враження, що російська опозиція розколота і не відіграє суттєвої ролі в політиці. Партія Касьянова не пройшла в парламент.

"Зрозуміло, Кремль збирає компромат", - підтверджує й політичний аналітик та історик Валерій Соловйов (МДІМВ). Каже, в справу йде лише мала дещиця зібраного компромату, розголосу надається ще менше. "Якщо він якісний і надійний, то найкраще підходить для таємного шантажу", - пояснив аналітик.

Kompromat також слугує зброєю в дипломатичних конфліктах з іншими країнами. "Західних дипломатів, яких відряджають до Росії, навчають уникати "секс-пасток", - йдеться в статті.

Деяким росіянам здається, що історія з досьє Трампа нагадує драматичні події російського політичного життя. Втім, екс-генпрокурор РФ Юрій Скуратов, який сам став жертвою компромату після того, як почав розслідувати звинувачення в корупції на адресу президента Єльцина і його оточення, сумнівається в правдивості досьє на Трампа, пишуть журналісти.

"Це не більше, ніж політичний акт, - сказав він. - Воно ідеальним чином написано для сторони, яка програла вибори. Це суцільне окозамилювання, це спроба пояснити американському читачеві, чому Трамп раптом вступив у хороші відносини з Росією".

У Росії представників опозиції і критично налаштованих журналістів змушують замовкнути за допомогою знятих прихованою камерою відеозаписів сексуальних утіх та інших компрометувальних матеріалів, справжність яких викликає серйозні сумніви, пише кореспондент Die Welt Юлія Смирнова.

Момент, коли по російському опозиціонеру Михайлу Касьянову торік було завдано удару, чітко прорахували, наводить приклад журналістка. Його партія ПАРНАС й інші демократичні партії почали проводити дебати і попередні голосування з метою формування партійних списків для прийдешніх парламентських виборів. Саме тоді прокремлівський телеканал НТВ показав відеозапис, на якій Касьянов зображений в одному ліжку з активісткою ПАРНАСу Наталією Пелевіною. Коханці нібито обговорювали своїх колег-опозиціонерів. "Навіть при тому, що не є можливим перевірити, що у випадку з цим відеозаписом правда, а що сфабриковано, скандал був запрограмований", - констатує журналістка.

"Це - один із прикладів того, що в Росії називають "компроматом". Після того як американський телеканал CNN повідомив, що в розпорядженні Москви є матеріал, який нібито викриває обраного президента США Дональда Трампа, це слово - на вустах у всієї міжнародної громадськості", - йдеться в статті.

Інтернет-портал BuzzFeed опублікував файли колишнього співробітника британських спецслужб, в яких описуються сцени, схожі на "фільм за участю Касьянова", пише журналістка. Йдеться про те, що російські спецслужби за допомогою прихованої камери відзняли "збочені сексуальні втіхи" Трампа в одному з шикарних московських готелів. BuzzFeed підкреслює, що зазначена інформація не перевірена - Кремль тут-таки оголосив її "фальшивкою".

"Компромат" у Росії має давню традицію, але свого розквіту ця кухня досягла в 1990-ті, пише Смирнова.

Широкий громадський резонанс набула справа тодішнього генпрокурора Юрія Скуратова, який активно взявся за боротьбу з корупцією, посварившись із впливовими представниками з оточення Бориса Єльцина - Борисом Березовським і Павлом Бородіним. Як писав пізніше в своїй книзі Скуратов, в лютому 1999 року на зустрічі з Миколою Бордюжею, що обіймав посаду голови Адміністрації президента і секретаря Ради безпеки РФ, йому показали відеозапис, на якій він нібито фігурував в інтимних сценах з двома жінками. Бордюжа стверджував, що виявив касету в шухляді свого стола. Скуратову було запропоновано піти у відставку. У березні того ж року, додає Смирнова, відеозапис показали по ТБ, проти Скуратова було заведено кримінальну справу, і він був змушений залишити свою посаду.

"Скуратов припускав, що відео було оприлюднено ФСБ за дорученням радників з оточення президента Єльцина. Очолював ФСБ у той час нинішній президент країни Володимир Путін", - зауважує авторка статті.

"За Путіна відео сексуального характеру і запис прослуховування стали улюбленим засобом, аби зганьбити, а в деяких випадках і перетворити на злочинців критиків режиму", - пише Смирнова. Так, слідом за показом на НТВ зйомок прихованою камерою, як опозиціонер Сергій Удальцов нібито обговорює плани перевороту з якимось грузинським політиком, пішли арешти десятків активістів.

Також на цю тему:

Шпигун, який склав звіт про Трампа, знав Литвиненка (The Times)

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1422 | Додав: adminA | Теги: kompromat міжнародний, досьє на Трампа, InoPressa
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ