Пт, 2024-04-19, 00:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 8 » Дотисли: Україна вирішила не ганьбитись і скасувала самміт у Ялті
17:13
Дотисли: Україна вирішила не ганьбитись і скасувала самміт у Ялті
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Проведення 18-го саміту голів держав Центральної та Східної Європи, проведення якого було заплановано на 11-12 травня в Ялті, відкладено на невизначений термін, заявляють в Міністерстві закордонних справ України (МЗС).

"У зв'язку з неможливістю низки голів Європейських держав взяти участь в саміті голів держав Центральної Європи в Ялті, Україна вважає за доцільне перенести його і провести в більш пізні терміни", - повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

"Враховуючи всі обставини, які склалися навколо проведення цього заходу, яке мало пройти в Ялті, Україна відмовляється від його проведення", - додав прес-секретар МЗС.

Він пояснив, що мова йде про те, що саміт не відбудеться 11-12 травня, а конкретна дата його проведення буде визначена дипломатичними каналами.

Раніше в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що в саміті візьмуть участь 10 іноземних делегацій на рівні голів держав - президентів Польщі, Албанії, Болгарії, Литви, Македонії, Румунії, Словаччини, Хорватії, Чорногорії та Молдови. Крім того, ще 4 делегації підтвердили свою участь на найвищому рівні - Угорщина, Сербія, Латвія, Боснія і Герцеговина - поки попередньо.

У той же час в МЗС повідомили, що "президенти Німеччини, Чехії, Словенії, Австрії та Італії заздалегідь повідомили, що не зможуть приїхати на цей захід". Раніше президент Німеччини Йоахім Гаук і президент Чехії Вацлав Клаус скасували запланований візит в Україну для участі в саміті у зв'язку з невідповідними умовами утримання у в'язниці екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Згодом президент Хорватії Іво Йосипович вирішив утриматися від участі в саміті держав Центральної та Східної Європи в Ялті, щоб висловити протест проти порушень прав людини в Україні. Також відмовилися від відвідування саміту президенти Естонії, Латвії, Болгарії та Угорщини.

Втім, ще вчора ввечері стало відомо, що президент Чорногорії Філіп Вуянович відмовився від участі в Ялтинському саміті. Він відмовився від участі саме через ставлення української влади до Тимошенко і став 14-м президентом, який відмовився від участі в саміті.

Вуянович після президентів Румунії, Албанії, Хорватії та Чехії став як мінімум п'ятим лідером, який прямо заявив про відмову від участі в саміті через справу Тимошенко. Президент Німеччини не заявляв цього прямо, але саме ця причина відмови витікала з коментарів МЗС Німеччини.

Крім того, президенти Болгарії, Боснії, Латвії, Естонії, Італії, Австрії та Словенії відмовилися прибути на саміт, офіційно пославшись на інші причини, при цьому в деяких випадках все ж була висловлена стурбованість справою Тимошенко. В Угорщині новообраний президент Янош Адер приступить до виконання обов'язків 10 травня і, схоже, не прибуде на саміт до Ялти.

При цьому президенти Литви, Польщі, Словаччини і Молдови підтвердили свою участь у саміті. Прикметно, що президент Литви вирішила відвідати ялтинський саміт президентів Центральної Європи лише після того, як президент України Віктор Янукович пообіцяв їй організувати зустріч з ув'язненою Юлією Тимошенко.

ЗМІ: Саміт можуть перенести з Криму до Києва

18-й саміт голів держав Центральної та Східної Європи, проведення якого було заплановано на 11-12 травня в Ялті, може бути перенесений до Києва, допускають в українських дипломатичних колах.

"В даний час дипломати і представники адміністрації президента обговорюють можливість перенесення заходу в Київ", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" співрозмовник, який побажав залишитися невідомим.

При цьому він не зміг назвати причини такої ініціативи і від кого вона спочатку виходила.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1086 | Додав: adminA | Теги: скасувала самміт, Ялті, Україна, Дотисли
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ