Чт, 2024-04-25, 14:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 15 » Дозволено заочне кримінальне провадження щодо оголошених у міжнародний розшук осіб у зоні АТО та у Криму
20:53
Дозволено заочне кримінальне провадження щодо оголошених у міжнародний розшук осіб у зоні АТО та у Криму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідворотності покарання осіб, які переховуються на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції" (№ 1767).

За дане рішення у четвер 15 січня проголосував 251 із 304 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, передає УНІАН.

Один з авторів законопроекту Наталія Агафонова заявила, що "якщо раніше ухвалений закон давав можливість заочного кримінального провадження по відношенню до всіх громадян, то зміни, які ухвалені, дають можливість застосувати таке провадження і по відношенню до осіб, які підозрюються і які обвинувачуються, які оголошені у міжнародний та міждержавний розшук і знаходяться в зоні АТО або на окупованій території Криму".

Законом вносяться зміни до Кримінального процесуального кодексу України, законів "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції".

Поширюється дія існуючого у Кримінальному процесуальному кодексі інституту "спеціального кримінального провадження" на підозрюваних (обвинувачених), які переховуються на тимчасово окупованій території України або в районі проведення АТО та оголошені у розшук.

Законом передбачено поширити можливість здійснення спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження (in absentia) стосовно підозрюваних (обвинувачених), які переховуються на тимчасово окупованій території України або в зоні АТО.

Закон стосується виключно осіб, яких оголошено у міждержавний та/або міжнародний розшук.

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що даний закон дасть можливість заочно притягнути до кримінальної відповідальності колишнього президента України Віктора Януковича і представників його команди.

Як повідомлялося, 12 січня спеціальна комісія Інтерполу ухвалила рішення про оголошення в міжнародний розшук ("червона картка") колишнього президента України Віктора Януковича, його сина Олександра Януковича, екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова та інших колишніх високопосадовців.

Нагадаємо, 31 жовтня минулого року в Україні набув чинності закон №4448а "Про внесення змін до кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини".

Закон передбачає, що стосовно підозрюваного (обвинуваченого) у злочинах проти основ національної безпеки України, безпеки людства та міжнародного правопорядку судовий розгляд може здійснюватися за відсутності обвинуваченого (in absentia), якщо він перебуває за межами України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1092 | Додав: adminA | Теги: АТО, міжнародний розшук осіб, дозволено заочне кримінальне провад, криму
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ