Нд, 2024-04-28, 22:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 28 » Друга політична жертва: Захід вимагає звільнити Луценка
11:12
Друга політична жертва: Захід вимагає звільнити Луценка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

США закликали владу України звільнити екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якого у понеділок, 27 лютого, засуджено до чотирьох років позбавлення волі. Про це повідомила офіційний представник держдепартаменту Вікторія Нуланд.

"Ми закликаємо українське керівництво звільнити Луценка та інших членів колишнього уряду, які зараз перебувають в ув'язненні. Ми вважаємо, що вони повинні мати змогу повною мірою брати участь у політичному житті країни", - заявила Нуланд.

На її думку, судові переслідування Юрія Луценка і екс-прем'єра Юлії Тимошенко зумовлені політичними причинами, що "викликає серйозні питання щодо прихильності української влади до демократії".

Як повідомлялося, 27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищення службових повноважень на посаді міністра внутрішніх справ.

Розчарування у зв'язку з вироком українському політику висловила голова дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон і єврокомісар з політики розширення та добросусідства Штефан Фюле.

Крім того, Великобританія та Польща засуджують вирок Луценка і вважають його політично вмотивованим.

У ПАРЄ вважають, що Луценко - жертва політичної вендети

Доповідачі ПАРЄ з українського питання заявляють, що Юрій Луценко став жертвою політичної вендети, передає "Інтерфакс-Україна".

"Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, якого засуджено судом в Києві до чотирьох років позбавлення волі, є жертвою політичної вендети", - заявляє Маріеліуш Бек (Німеччина, група Альянс ліберальних демократів, ALDE).

На її думку, судовий розгляд стосовно Луценка був "несправедливим", як це показано в доповіді Данського Гельсінського комітету.

"Крім того, "злочину", за який його засудили, не може виправдати термін тюремного ув'язнення, навіть якщо обвинувач зміг довести всі звинувачення, висунуті на його адресу", - вважає депутат ПАРЄ.

Бек висловила думку, що Луценко, який відповідав за такі гучні злочини, як вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, "розлютив деяких осіб, які зараз повернулися до влади".

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що вирок Луценку непропорційний ступеню його провини. "Наскільки мені відомо, його звинувачували у відносно дрібному правопорушенні. Це також черговий аргумент для тих, хто вважає, що українська судова система не повністю вільна від політичного тиску", - заявив керівник МЗС Польщі.

Балогу вирок Луценку засмутив, а Герман поститься

Міністр із питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога вважає вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку неадекватним. Так він прокоментував вирок Луценку про тюремне ув'язнення строком на 4 роки, винесений у понеділок, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

"Мене засмутив цей вердикт. Я ніколи не приховував, що хотів звільнення Луценка. Те, в чому його обвинуватили, дрібно й непереконливо", - заявив Балога.

"Покарання явно неадекватне діянням. Максимум, що його могло очікувати,- це відшкодування збитку. Винесений вирок віддаляє Україну від Європи. Там не практикують тюремну ізоляцію за посадові злочини такого масштабу", - вважає міністр.

У той же час віце-прем'єр інфраструктури Борис Колесніков відмовився коментувати вирок, відзначивши лише: "Це питання до Печерського суду й Генеральної прокуратури".

Радник президента Ганна Герман також не захотіла коментувати вирок, пославшись на пост: "Я не суддя. Сьогодні перший день посту, і я не буду говорити на цю тему".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: Друга політична жертва: Захід вимаг
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ