Пт, 2024-03-29, 11:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Квітень » 21 » Другий тур виборів президента почався в Україні
09:34
Другий тур виборів президента почався в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні почався другий тур виборів президента

В Україні почався другий тур виборів президента України. За посаду змагаються шоумен і бізнесмен Володимир Зеленський та чинний президент Петро Порошенко.

Виборчі дільниці працюють з 8-ї до 20-ї години. За кордоном голосування проводять за місцевим часом.

До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного Главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

Водночас, згідно з рішенням Центральної виборчої комісії, президентські вибори не організовуватимуться і не проводитимуться на території анексованого Криму та у 12 із 21 виборчих округів Донецької області й у 6 округах із 11 в Луганській області.

Орієнтовна кількість виборців - понад 29 млн громадян.

325 тисяч 604 українці скористалися тимчасовою зміною місця голосування.

139 українським громадським організаціям надано право мати офіційних спостерігачів під час президентських виборів.

Крім того, Центральна виборча комісія зареєструвала 2700 офіційних спостерігачів від 20 міжнародних організацій та 21 іноземної держави.

Затверджений Центрвиборчкомом загальний кошторис проведення чергових виборів Президента України становить 2,3 млрд грн.

Планується, що безпеку виборців під час голосування на виборах Президента України забезпечуватимуть понад 130 тисяч правоохоронців.

ЦВК має встановити та оголосити результати повторного голосування з виборів Президента України не пізніше ніж на десятий день з дня такого голосування.

Новообраний Президент України вступає на посаду не пізніше, як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.

Головну інформацію про другий тур президентських виборів у питаннях та відповідях оприлюднено на сайті Радіо Свобода.

Якими були результати першого туру? У першому турі за Володимира Зеленського свій голос віддали 5 714 034 виборці (30,24%), за Петра Порошенка – 3 014 609 (15,95%). Явка склала 62,8%. Спостерігачі стверджують, що вибори пройшли демократично і конкурентно, а зафіксовані порушення не стали критичною перешкодою для волевиявлення.

Як працюватимуть виборчі дільниці? Виборчі дільниці в Україні працюють з 8-ї до 20-ї години. На закордонних виборчих дільницях голосування проводять за місцевим часом.

Які документи необхідно мати на дільниці? Виборці повинні мати при собі документ, який підтверджує громадянство України (паспорт, військовий квиток тощо).

Де я маю голосувати? Свою виборчу дільницю можна знайти у Державному реєстрі виборців.

Чи можна голосувати без запрошення на вибори? Звичайно. Ви повинні бути в списках на своїй дільниці.

Коли ЦВК має встановити результати виборів? До 1 травня 2019 року.

Коли має відбутися інавгурація президента? Не пізніше 3 червня.

Хто спостерігатиме за виборами? За виборами президента України спостерігатимуть понад 82 тисячі офіційних спостерігачів від українських громадських організацій (найбільше від «Українського центру демократичного суспільства», «Команди Зе» та «Всеукраїнської громадської організації «Солідарна молодь»).

Від міжнародних організацій в Україні працюватимуть 2 485 спостерігачів, серед них 808 – від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Іноземні держави відправили до України 215 спостерігачів. Найбільше представників буде від Сполучених Штатів Америки (65), Польщі (45), Словаччини (17), Франції (16) і Німеччини (13).

Крім того, від Петра Порошенка буде 33 851 спостерігач, від Володимира Зеленського – 3 526, ще 10 – від партії «Слуга народу».

Чи можна фотографувати бюлетень? Ні. Згідно із законом про вибори президента, фото- та відеофіксація бюлетеня в кабіні для таємного голосування або демонстрація результатів волевиявлення у приміщенні для голосування – забороняються і є порушенням таємниці голосування, яке може каратися як штрафом, так і обмеженням волі на термін до трьох років.

Чи можна взяти гроші, а проголосувати за іншого кандидата? Ні. Як пояснюють експерти громадянської мережі «Опора», підкуп – це не лише етап передачі грошей в обмін на підтвердження правильно відданого голосу. Голос відповідно до законодавства вважається купленим з моменту, коли виборець прийняв пропозицію про продаж. Це карається законом.

Чи можуть вибори бути визнані такими, що не відбулися? Так. Це може трапитися, якщо кандидати набрали однакову кількість голосів або якщо голосування проводилося по одній кандидатурі і вона не отримала більш ніж половину голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Чи може переможець виборів відмовитися від посади президента? Експерти пояснюють, що Конституція не містить прямого опису юридичних наслідків відмови новообраного президента скласти присягу, однак зі змісту статті 104 Основного закону випливає, що відмова від присяги «унеможливлює вступ на посаду новообраного президента України і тягне за собою необхідність проведення нових виборів глави держави».

Коли можуть призначити повторні вибори? Повторні вибори президента України можуть відбутися в останню неділю 90-денного строку після рішення Верховної Ради про призначення таких виборів.

Що робити, якщо бачите порушення на виборах? Якщо ви побачили порушення під час виборів, необхідно звернутися до спостерігачів або поліції.

Де можна стежити за перебігом голосування і підрахунком? Дані про явку на виборах і підрахунок голосів оприлюднюються по мірі їх надходження на сайті Центральної виборчої комісії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: Україна, другий тур виборів президента
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ