Сб, 2024-04-20, 06:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 23 » ДУСя відмовилося надати обґрунтування оренди вертольоту для Віктора Януковича
22:46
ДУСя відмовилося надати обґрунтування оренди вертольоту для Віктора Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Державне управління справами (ДУС) відмовилося надати обґрунтування оренди вертольоту для Віктора Януковича без проведення тендеру. Про це йдеться у відповіді "Українській правді" за підписом керівника ДУС Андрія Кравця.

Як повідомляли, для президента Януковича без проведення тендеру у фірми "Центравіа" було орендовано вертоліт Agusta 139, а обгрунтування закупівлі в одного учасника викладено в листі ДУС від 30. 12. 2010 № 01-11-3369.

Свою відмову надати цього листа Кравець аргументував тим, що "інформація належить до категорії інформації з обмеженим доступом". "Запитуваний Вами документ містить відомості стосовно організації та забезпечення повітряних перевезень осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, із безпеки польотів", сказано в листі А. Кравця.

Фірму "Центравіа" створено компанією "Blythe Associates" з офшорної зони Британських Віргінських островів. Донедавна згадана компанія "Blythe Associates" була засновником австрійської фірми, що виступає номінальним власником резиденції "Межигір'я", де проживає президент Янукович. Це породило підозри, що Янукович поклав обслуговування приватного вертольота на державний бюджет України через оформлення його оренди для власних потреб.

Пізніше у фірми Центравіа, окрім вертольоту Agusta 139, було орендовано ще літак Falcon 900 - також для перевезень Януковича.

Як ми повідомляли, на початку серпня Адміністрація президента пояснила, навіщо президенту Віктору Януковичу новий літак і вертоліт.

Раніше видання "Корреспондент" підрахувало, скільки державний бюджет витрачає на утримання президента. Виявилося, що на ці цілі за два роки асигновано 124 млн дол. Значну частину цієї суми - 50 млн дол - становлять додаткові витрати, зокрема, оренда вертольота класу люкс Agusta 139 або оренда бізнес-джета Falcon 900.

Адміністрація президента у відповідь повідомила, що вартість однієї льотної години вертольота Agusta-139 є нижча за вартість льотної години розроблених за радянських часів вертольотів Мі-8 МТВ1, що перебувають на балансі держпідприємства України та призначені для перших осіб держави.

Крім того, вертоліт Agusta-139 витрачає менше палива за спроможності здійснювати польоти на більші відстані. На одну годину польоту вертоліт Agusta-139 витрачає на 300 кг палива менше, ніж Мі-8, що за середньої вартості палива становить економію 3500 грн на годину польоту.

"Використання вертольота... значно скорочує час поїздок у порівнянні з автомобільним транспортом, робить їх мобільними. При цьому відбувається економія бюджетних коштів, пов'язана зі скороченням експлуатації автомобільного транспорту", - заявили в Адміністрації президента.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 955 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ