Пт, 2024-04-19, 17:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Квітень » 18 » Два кораблі у Чорне море відправить на знак солідарності з Україною Велика Британія - Times
09:38
Два кораблі у Чорне море відправить на знак солідарності з Україною Велика Британія - Times
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Велика Британія планує наступного місяця відправити у Чорне море два військові кораблі на знак солідарності з Україною на тлі нарощування військ Росії.

Про це повідомляє The Sunday Times на джерела у Військово-Морських силах Великої Британії.

Планують відправити один есмінець типу 45, озброєний зенітними ракетами, та протичовновий фрегат типу 23. Кораблі відокремляться від групи авіаносців Королівського флоту в Середземному морі та через протоку Босфору попрямують у Чорне море.

Також на судні "Королева Єлизавета" у готовності будуть гелікоптери для боротьби з підводними човнами та винищувачі-бомбардувальники.

Два військові кораблі відправляють у Чорне море, щоб продемонструвати підтримку Києві та НАТО на тлі ситуації з нарощуванням російської військової присутності на кордонах з Україною, зазначили джерела.

Про наміри Великої Британії повідомили після того, як нещодавно США скасували відправлення двох своїх військових кораблів у Чорне море. Хоча у Міноборони США обіцяли зробити це на знак підтримки України на тлі того, що Росія нарощує свою військову присутність на кордоні з Україною.

За даними видання Politico, Пентагон скасував потенційний транзит Чорним морем двох есмінців через побоювання стосовно ескалації конфлікту між Росією та Україною.

Загострення біля кордонів

Останніми тижнями про підвищення військової активності з боку Росії заявили чимало українських та західних посадовців. Так, про це говорив Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, Головне управління розвідки Міністерства оборони та президент Володимир Зеленський.

Розвідка, зокрема, повідомила, що Росія готується до дій, які мають спровокувати військову відповідь України на лінії зіткнення сторін на Донбасі. Не виключають там і спроби просування російських окупаційних військ углиб території України. У Росії заявляють, що війська перекидають через нібито загрозу НАТО.

На тлі підвищення військової активності Росії Україна провела кілька консультацій із державами-партнерами (зокрема, президент США Джо Байден зателефонував Зеленському), а посли країн НАТО провели термінове засідання.

НАТО, міністри закордонних справ «Великої сімки» вимагають Росію припинити дії біля кордонів з Україною. Західні партнери також заявляють про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Натомість Зеленський вважає, що Джо Байден «має зробити більше» для підтримки: надати зброю, гроші та сприяти вступу України до НАТО. А голова Офісу президента Андрій Єрмак просить розмістити в Україні американські зенітно-ракетні комплекси Patriot.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 628 | Додав: adminA | Теги: Велика Британія, Україна, два кораблі, Чорне море, Times
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ