Пт, 2024-04-26, 17:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 1 » Двоє українських воїнів загинуло, 14 поранено. ВІДЕО
15:21
Двоє українських воїнів загинуло, 14 поранено. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ситуація у зоні АТО залишається напруженою - зберігається велика кількість обстрілів та збройних провокацій бойовиків проти українських військових, а також фіксуються факти застосування ворогом важкого озброєння та бронетехніки. Про це повідомив вдень у суботу, 1 серпня 2015 року, речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На луганському напрямку епіцентром збройних протистоянь стала Станиця Луганська. Російсько-терористичні війська двічі обстріляли українські позиції зі 120-мм мінометів та здійснили низку провокацій із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. "Слід зазначити, що бойовики продовжують використовувати тактику обстрілів вночі, щоб не пригортати уваги міжнародних спостерігачів", - підкреслив Лисенко.

Окрім того, українські військовослужбовці успішно відбили напад бойовиків під час зіткнення з російськими найманцями поблизу міста Золоте.

Також під вогонь з мінометів калібром менше 100-мм потрапили позиції сил АТО неподалік Оріхового.

На донецькому напрямку тривають безперервні бойові дії в районі аеропорту, зокрема неподалік Опитного, Авдіївки та Пісок. Там бойовики застосували великокаліберні міномети та бронетехніку. Продовжується активне протистояння поблизу Мар'їнки із залученням стрілецької зброї, гранатометів та мінометів калібром 82 та 120 міліметрів, а біля Красногорівки та селища Миколаївка Друга бойовики використали танки.

У Світлодарській агломерації, зокрема в селищі Лозове та Луганське, противник вів вогонь зі 152-мм артилерії.

Також артилерійські обстріли з важкого озброєння зафіксовані біля Верхньоторецького.

На маріупольскому напрямку після активних бойових дій відновилося перемир’я. Була зафіксована лише одна збройна провокація з застосуванням стрілецької зброї біля села Чермалик.

Незважаючи на відносно спокійну обстановку у цьому регіоні, бойовики порушують Мінські домовленості.

Зокрема, спостерігачі місії ОБСЄ продовжують фіксувати випадки обмеження їхньої роботи з боку бандформувань "ДНР" та "ЛНР". Особливо кричущий випадок стався у селища Октябр Новоазовського району. Спостерігачам було відмовлено у в'зді в цей населений пункт, а згодом, на найближчому блокпосту окупантів, бойовик дістав кулемет і почав погрожувати спостерігачам місії. Місія повернулися до Маріуполя.

Лисенко нагадав, що саме на сьогодні випадає 40-а річниця з дня підписання Заключного Акту Наради з питань безпеки та співробітництва у Європі, де були закріплені основоположні принципи міжнародного права - територіальної цілісності та непорушності кордонів. "На жаль, сьогодні, коли Росія розтоптала міжнародне право, окупувавши 7% нашої території, глобальна стабільність і мир знову у небезпеці, а життя мирних громадян та військових під загрозою", - підкреслив полковник.

За минулу добу двоє українських військовослужбовців загинули, 14 отримали поранення. Здебільшого ці втрати були понесені на донецькому напрямку.

Нагадаємо, 17 липня президент України Петро Порошенко повідомив, що, згідно з інформацією військової розвідки, на територію України можливе вторгнення сил агресора.

Командування штабу АТО ухвалило рішення про створення резерву негайного реагування, в складі якого будуть підрозділи з важким озброєнням, на випадок наступальних дій з боку росіян та підтримуваних ними найманців.

30 липня наведені Порошенком дані підтвердив віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

"Я, і коли був секретарем РНБО, і зараз маю доступ до всіх наших розвідданих. І можу дійсно стверджувати, що концентрація сил і на кордоні з Україною, і концентрація сил окупантів на окупованій території в останній період - десь 2,5 місяця - є найвищою за весь період конфлікту", - підкреслив політик.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: 14 поранено, двоє українських воїнів загинуло
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ