Чт, 2024-03-28, 20:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 12 » Дзеркальне поєднання цифр дати - 11- 02- 2011 (ФОТО)
17:23
Дзеркальне поєднання цифр дати - 11- 02- 2011 (ФОТО)
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

День відставки президента Хосні Мубарака, відзначений у календарі майже містичним і дзеркальним поєднанням цифр дати, - 11-02-2011, став для Країни пірамід днем "народної революції на Нілі", передає ИТАР-ТАСС.

Єгипетський народ, що створив революцію на очах у всього світу, зумів за 18 днів антиурядових виступів домогтися своєї головної мети - скидання 30-річного режиму президента Хосні Мубарака. "Революція на Нілі" вже зумовила майбутнє Близького Сходу, як мінімум, на найближчі п'ять-десять років.

- Єгиптяни хочуть засудити Мубарака за розкрадання казни
- Туніс і Ємен радіють разом з єгиптянами
- Україна і світ сподіваються на швидку стабілізацію Єгипту
- З відставкою Мубарака знизились світові ціни на нафту
- Єгипет при військових не випускає урядовців з країни. Комендантську годину скорочено

Центр Каїра вже вночі був заповнений тисячами єгиптян - вже мало хто згадує про комендантську годину, яку поки ніхто не відміняв, - всі радіють, розмахують єгипетськими прапорами, вітають один одного з перемогою, фотографуються на танках з солдатами. Їм не заважають - люди щасливі, і їх не зупиняють ні величезні пробки від автомашин, що миттєво заполонили вулиці столиці, ні штовханина - кожен прагне особисто стикнутися з історією і відобразити її на пам'ять.

Як заявив на днях тепер уже колишній міністр промисловості і торгівлі АРІ Рашид Мухаммед Рашид, "той, хто скаже, що передбачав таку розв'язку, брехун і провокатор".

Єгиптяни хочуть засудити Мубарака за розкрадання казни

Сім'я Хосні Мубарака має на рахунках в іноземних банках від 1 до 5 млрд дол. Буквально через декілька годин після відставки Мубарака Швейцарія заморозила всі банківські рахунки, відкриті на його ім'я, а також на його синів, дружину, невісток і декількох великих урядовців і функціонерів його партії, передає ИТАР-ТАСС з посиланням на телекомпанію Ей-Бі-Сі.

Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що за 30 років перебування при владі Мубарак і його родина накопичили багатство вартістю від 40 до 70 млрд дол. Проте реальна сума, ймовірно, значно нижча. "Проте, ніхто не береться сперечатися з тим, що Мубарак, його дружина і сини отримали чималу вигоду з його довгого правління і жили в розкоші, яку гарантував уряд США, - відзначила телекомпанія. - Вони володіли багатомільйонним житловим будинком типу "таунхаус" у лондонському районі Найтсбрідж, записаним на його сина Гамаля, розкішним президентським палацом, флотилією літаків і заміською віллою в Шарм-ель-Шейху на Червоному морі".

"Документи, отримані телекомпанією Ей-Бі-Сі, показують, що уряд США допомагав збагаченню родини Мубарака, витративши 335 млн долл платників податків на покупку 9 реактивних літаків бізнес-класу "Гольфстрім" для президентської авіаційної флотилії", - повідомила телекомпанія. Вона наводить слова фахівця з Близького Сходу з університету Джорджтауна у Вашингтоні Аделя Іскандера про те, що сімейство Мубараків "абсолютно відірвалися від реальності, тоді як більшість населення країни жили нижче за офіційну межу бідності менш, ніж на 2 долари в день".

"Звинувачення в тому, що Мубарак почав запускати руку в державну казну, з'явилися ще коли він служив в армії при президенті Анварі Садаті і коли його близький друг був засуджений за отримання хабарів при розподілі контрактів в рамках американської військової допомоги, - відзначив американський телеканал. - Мубарак домігся того, щоб всі компанії, що бажали почати бізнес в Єгипті, замикалися на його сина Гамаля".

США і Великобританія поки відмовляються повідомити, які кроки вони можуть зробити відносно активів Мубарака і його сім'ї у цих країнах. За повідомленням Ей-Бі-Сі, "група єгипетських юристів і один колишній заступник міністра закордонних справ вже виступили з вимогою піддати Мубарака і його родину суду за розкрадання державного надбання".

Туніс і Ємен радіють разом з єгиптянами

Уряд національної єдності Тунісу із задоволенням сприйняв відставку президента Єгипту Хосні Мубарака. Перехідний кабінет "виражає свою солідарність з братським єгипетським народом". Уряд Тунісу віддає данину пошани "патріотизму армії Єгипту, яка зіграла важливу роль в захисті країни в ході пережитого критичного моменту".

У свою чергу МЗС Тунісу виразив "повне задоволення звісткою про відставку Мубарака і передачу повноважень голови держави Вищій військовій раді". В центрі столиці Тунісу люди скандували гасла на підтримку народу Єгипту, розглядаючи це як чергову свою перемогу над авторитарними режимами.

Більше тисячі людей, що підтримують революцію в Єгипті, вийшли 11 лютого увечері на антиурядовий протест в столиці Ємену, передає РИА "Новости".

Мітингувальники на площі Тахрір у центрі Сани спочатку висловилися на підтримку падіння 30-річного режиму Хосні Мубарака, потім натовп почав мітингувати проти політики уряду Ємену. "Вчора Туніс, сьогодні Єгипет, завтра Ємен відкриє в'язницю", - скандували люди.

Україна і світ сподіваються на швидку стабілізацію Єгипту

Україна сподівається на якнайшвидшу стабілізацію внутрішньополітичної ситуації у Єгипті і подальший розвиток співробітництва між країнами. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України з приводу внутрішньополітичної ситуації в Арабській Республіці Єгипет, повідомляє УНІАН.

"В Україні з особливою увагою стежать за подіями, які відбуваються в Арабській Республіці Єгипет протягом останнього часу. Сподіваємося, що 11 лютого 2011 року стане відправною точкою у сучасній історії Єгипту на шляху до реалізації системних соціально-економічних реформ, що відповідатимуть прагненням єгипетського народу", - підкреслюється в заяві.

В МЗС також висловили сподівання, що досягнення якнайскорішої стабілізації внутрішньополітичної ситуації у цій ключовій державі арабського світу стане запорукою подальшого успішного розвитку ефективного співробітництва України з Єгиптом в усіх сферах.

Представники міністерства закордонних справ КНР виразили надію на те, що уряд Єгипту в найкоротші терміни відновить стабільність і соціальний порядок в країні, передає "Интерфакс".

"Китай уважно стежив за останніми подіями в Каїрі. Єгипет - це дружня нам країна, тому ми вважаємо, що двосторонні відносини між Пекіном і Каїром залишаться міцними і стабільними", - повідомляється в комюніке МЗС КНР.

Уряд Японії звернувся до керівництва Єгипту із закликом провести вільні і справедливі вибори. "Ми сподіваємося на те, що в Єгипті буде проведено вільні і справедливі вибори, чого добивається місцеве населення", - відзначає голова МЗС Сейджа Маехара.

Міністр виразив надію на те, що Японія і Єгипет перейдуть на новий рівень дружніх взаємин. "Ми сподіваємося на те, що в Єгипті найближчим часом наступить стабільність, до влади прийде демократичний уряд, і ми продовжимо розвивати дружні взаємини", - відзначає він.

Керівники Японії також заявили, що вони поважають вирішення президента Єгипту Хосні Мубарака про відхід у відставку.

"Законним демократичним процесом" назвав 11 лютого глава МЗС Італії Франко Фраттіні останні події в Єгипті, виразив надію на швидке відновлення стабільності в ключовій країні регіону. "Сподіваємося, що шляхом конструктивного діалогу між інститутами влади і цивільним суспільством перехідний процес продовжиться у мирному, демократичному ключі з дотриманням всіх міжнародних зобов'язань Єгипту, який ми вважаємо ключовою країною для збереження стабільності в регіоні", - сказав Фраттіні.

Міністр також виразив надію, що економічне життя Єгипту швидко увійде до нормального русла. "Італія готова подавати Єгипту підтримку в процесі відновлення стабільності", - сказав голова італійського зовнішньополітичного відомства.

Президент США Барак Обама, виступаючи 11 лютого в Білому домі, заявив, що події в Єгипті "надихнули" американців. "Народ Єгипту висловив свою думку, його голос був почутий. Єгипет більше ніколи не буде таким, як був", - заявив президент США.

Обама порівняв відхід президента Єгипту Хосні Мубарака з падінням Берлінської стіни і досягненнями американського суспільства за права людини. "У кожній душі є заклик свободи. Такими ж були вигуки, що прийшли з площі Тахрір, і весь світ почув їх", - заявив президент США.

За словами президента, відставка Мубарака з поста президента Єгипту є початком, а не кінцем переходу до демократії в африканській країні. Обама виразив упевненість, що попереду у Єгипту складні часи на шляху до вільних і чесних виборів. "Попереду будуть важкі дні і багато питань залишаються без відповіді, але я упевнений, що народ Єгипту знайде в собі сили подолати труднощі", - підкреслив Обама.

Він заявив, що США "залишаються другом і партнером Єгипту і готові надати необхідну допомогу". Голова США призвав військових відмінити надзвичайне положення в країні і почати готуватися до проведення демократичних виборів.

Європейські країни пообіцяли Каїру фінансову допомогу, але виходу з кризи соціальної і економічної повинна передувати, в першу чергу, політична розрядка. У країні на даний момент - не без зусиль Мубарака - немає жодної реальної фігури, яка змогла б стати гідною заміною президентові, що пішов, на чолі "Матері народів", як називають себе єгиптяни. Ті, хто зараз активно заробляє собі бали на революції, навряд чи зможуть повести за собою людей і заручитися їх підтримкою в "мирний час".

З відставкою Мубарака знизились світові ціни на нафту

Ціни на нафту на світових ринках 11 лютого в основному знизилися на тлі рішення президента Єгипту Хосні Мубарака піти у відставку.

Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки "Brent" на лондонській біржі ICE за підсумками торгів впала на 0,50 доларів - до 100,94 доларів за баррель. Ціна березневих ф'ючерсів, торги за якими завершилися 11 лютого, виросла на 0,56 доларів - до 101,43 доларів за баррель, передає ЛІГАБізнесІнформ.

На нью-йоркській біржі Nymeх вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки "Light Sweet" знизилася на 1,15 доларів - до 85,58 доларів за баррель.

Нагадаємо, 11 лютого віце-президент Єгипту Омар Сулейман оголосив про відставку Хосні Мубарака.

"У цих складних умовах, з якими стикається країна, президент Мухаммед Хосні Мубарак вирішив залишити пост президента і доручив Вищій раді збройних сил управляти країною", - сказав він у короткому виступі по єгипетському державному каналу.

Масові протести в Єгипті почалися 25 січня. Демонстранти вимагали відставки президента країни Хосні Мубарака. До негайного початку процесу передачі влади Мубарака раніше закликали лідери п'яти провідних європейських держав - Франції, Німеччини, Великобританії, Італії і Іспанії, а також керівництво США.

В п'ятницю, 11 лютого, опозиція провела п'яту "багатомільйонну" акцію протесту. За час акцій протестів жертвами сутичок між прихильниками і супротивниками режиму стали, за даними правозахисників, понад 300 людей.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 917 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ