Ср, 2024-04-24, 04:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 14 » Джексона посмертно номіновано на п'ять премій American Music Awards
11:33
Джексона посмертно номіновано на п'ять премій American Music Awards
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

"Короля поп-музики" Майкла Джексона, що помер у червні цього року на 51-му році життя, номіновано на п'ять премій церемонії музичних нагород США American Music Awards, яка пройде 22 листопада в Лос-Анджелесі, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на агентство Reuters і на організаторів премії.

Відомий співак претендуватиме на премії в номінації "Виконавець року", а також "Найкращий виконавець (чоловік)" і "Найкращий альбом" (зі збіркою хітів "Number Ones") у двох жанрових категоріях "поп/рок" і "соул/r&b".

З Джексоном за звання "Виконавець року" змагатимуться 19-річна співачка в стилі кантрі Тейлор Свіфт, 22-річна Леді Гага, 27-річний репер Емінем, а також рок-гурт Kings of Leon.

Претенденти на премії American Music Awards, що вважається однією з найпрестижніших музичних премій США, обираються за кількістю програвання їхніх пісень на радіо і кількістю проданих альбомів, а переможці визначаються голосуванням, що проводиться серед фанатів і глядачів.

Згідно з даними компанії Nielsen Soundscan, у поточному році в США було продано 5,7 мільйона альбомів Джексона, серед яких перше місце за продажами посідає перевидання збірки "Number Ones" (1,9 мільйона копій).

Легенда Майкл Джексон

Майкл Джозеф Джексон народився 29 серпня 1958 року у місті Гері (штат Індіана). Вже у чотири роки він став учасником сімейної групи Jackson Five і незабаром посів місце провідного вокаліста.

У 1968 році Jackson Five підписали контракт з Motown Records записали кілька хітів: I Want You Back, ABC, The Love You Save і I'll Be There. В середині 70-х популярність групи Jackson Five почала падати, а сольна кар'єра Майкла почала набирати обертів.

У 1978 році Джексон знявся у фільмі-мюзиклі The Wiz, з якого почалася його багаторічна співпраця з відомим продюсером і композитором Куінсі Джонсом. Разом з ним Майкл випустив наступного року сольний альбом Off the Wall. Диск посів верхні щаблі хіт-парадів США і Великої Британії, а за композицію Don't Stop 'Til You Get Enough співак отримав свою першу статуетку "Греммі".

Джексон користувався величезною популярністю, його ім'я обростало легендами, навколо нього ходили всілякі чутки: про нього говорили, що він месія, що він вживає наркотики і що він змінив колір своєї шкіри за допомогою пластичної хірургії. У пресі публікували фотографії спеціальної барокамери, де нібито спить Майкл Джексон, щоб не постаріти.

У 2001 році ім'я Майкла Джексона було включено до Зали слави рок-н-ролу, а співак відзначив тридцятиліття своєї артистичної діяльності, знов виступивши на сцені з учасниками гурту Jackson Five.

За свою кар'єру Джексон отримав 13 премій "Греммі", і 13 разів його сингли займали верхню сходинку в американських чартах продажів. Поп-король був удостоєний 22 премій American Music Awards, останню з яких - "Виконавець століття" - йому вручили в 2002 році.

Майкл Джексон помер 25 червня цього року. Слідство встановило, що його було убито. За даними американських ЗМІ, головним підозрюваним у справі про загибель співака є його особистий лікар Конрад Мюррей. Артиста поховали у Лос-Анджелесі 3 вересня.

У співака залишилося троє дітей - Майкл Джозеф Джексон молодший, дочка Періс Майкл Кетрін Джексон і Принц Майкл Джексон II.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 1403 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ