Пт, 2024-04-26, 02:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 27 » Джемілєв звинувачує спецслужби РФ у підготовці його вбивства
19:44
Джемілєв звинувачує спецслужби РФ у підготовці його вбивства
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За радикальними ісламістами, які готували убивство лідера кримсько-татарського меджлісу Мустафи Джемілєва, стоять російські спецслужби. Про це в інтерв'ю повідомив сам Джемілєв, посилаючись на джерела у дипломатичних колах.

Зокрема, лідер кримських татар зазначив, що "все, сказане міністром Юрієм Луценком, має під собою підстави. У Міністерство внутрішніх справ України надійшла інформація про те, що мене засудили до смерті, і вчора (26 жовтня. - Прим.ред.) були зроблені превентивні арешти".

Але, за словами Джемілєва, "заарештованих навряд чи можна вважати ініціаторами підготовлюваного теракту і терактів узагалі. Це неадекватні люди, з тих, які не визнають владу і рвуть паспорти. Але ці люди лише знаряддя. Наскільки мені відомо з дипломатичних джерел, розробляла план заворушень російська спецслужба, а конкретно - ГРУ (Головне розвідувальне управління РФ. - прим.ред.), виконавцем у якійсь частині повинен був стати Рустам Кадиров, а ці люди - лише низова ланка".


Лідер Меджлісу повідомив, що вчора він близько півгодини спілкувався з міністром внутрішніх справ, який запропонував йому охорону. "На що я сказав: якщо за цим вироком стояли великі держави, то додаткова охорона мені не допоможе, поки просто дайте дозвіл на носіння зброї моїй охороні", - розповів Джемілєв.

Що стосується суті конфлікту, зазначив політик, то, "дійсно, у Духовного управління мусульман України і радикальних ісламістських організацій є взаємне неприйняття. Тому, що все пропоноване радикалами не має нічого спільного з ісламом. Власне кажучи, тут навіть слід говорити не про радикалізм, а про екстремізм, що не виключає терор".

За його словами, "кримсько-татарський національний рух завжди, навіть у найважчі для нашого народу часи в умовах режиму СРСР, сповідав і сповідає принцип ненасильства. Тероризм же - шлях у нікуди!".

Як зазначив Джемілєв, для нього "очевидно, що до створення подібного роду організацій в Україні можуть бути причетні ті держави, які не бажають зміцнення демократичної України. І ми, керівники кримсько-татарського народу, перші заговорили про те, що Українська держава не може так легковажно, без узгодження з Духовним управлінням мусульман Криму, реєструвати всі релігійні організації".

Він також не виключив, що сьогоднішня ситуація виникла ще і тому, що влада хотіла ослабити монолітність кримсько-татарського руху, розбивши його такими угрупуваннями. "Ми знаємо про те, що серед українських чиновників є і такі, що сприяють створенню в Криму "паралельного" Муфтіяту. Але, бажаючи ослабити кримських татар, у результаті ослабили державну безпеку. Зрозуміло, такі чиновники повинні бути покарані", - заявив Джемілєв.

26 жовтня міністр внутрішніх справ Луценко заявив, що активісти "Ат-Такфір Валь-Хіджра" "засудили до смерті" Джемілєва і його близьких соратників, а також готувалися із застосуванням вогнепальної зброї і вибухових речовин скоїти низку терористичних актів.

Міністр заявив, що Меджліс є "серйозною загрозою" для "Ат-Такфір Валь-Хіджра", оскільки "підтримує традиційний іслам" і критикує діяльність радикальних рухів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1376 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ