Сб, 2024-04-20, 10:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 4 » Джерело: 15 вересня Тимошенко відправлять до Німеччини
17:05
Джерело: 15 вересня Тимошенко відправлять до Німеччини
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Переговори про виїзд екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордон на лікування вийшли на фінішну пряму, але їхній підсумок ще далеко не гарантований, стало відомо сьогодні в перебігу експертної дискусії за участю голови парламентського комітету з питань європейської інтеграції Григорія Немирі, який є радником екс-прем'єра. Втім, пані Тимошенко не готова покинути Україну на тих умовах, на яких наполягає влада, пише "КоммерсантЪ-Украина".

В останні тижні в ЗМІ почали з'являтися відомості про те, що розв'язання проблеми Юлії Тимошенко можливе найближчим часом.

Президент Віктор Янукович заявив, що вважає можливим застосувати "гуманітарний підхід" у цій справі.

Німецькі ЗМІ вчора повідомили, що в шпиталі "Шаріте" готують палату для Юлії Тимошенко, при цьому адміністрація медичного закладу відмовилася підтвердити або спростувати цю інформацію. Тим часом прихильники Юлії Тимошенко весь цей час відмовлялися коментувати її.

Сьогодні, 4 вересня, в рамках публічної дискусії про євроінтеграцію країн Східного партнерства, яка проходила в агентстві "Укрінформ", радник Юлії Тимошенко, голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції Григорій Немиря перервав мовчання.

Пан Немиря знову заявив, що звільнення Юлії Тимошенко залишається обов'язковою умовою ЄС для підписання Угоди про асоціацію. "Є чітке уявлення серед учасників процесу, в тому числі в українській владі, що це питання треба вирішувати", - заявив він.

"Відомо, що намічено дату від'їзду до Німеччини, на 15 вересня призначено її операції в "Шаріте", але насильно Юлію Тимошенко ніхто не змусить виїхати до Німеччини. Чи готова вона їхати за умови, що не буде амністії або помилування і не будуть зняті звинувачення по інших справах?" - поцікавився у народного депутата керівник представництва німецького Фонду імені Генріха Бьолля (Heinrich Böll Stiftung ) в Україні Кирило Савін .

Григорій Немиря у відповіді дав зрозуміти, що, якщо збережеться статус- кво в інших аспектах кримінального переслідування, пані Тимошенко відмовиться від виїзду за кордон.

"Категорично не можна звужувати питання вирішення проблеми Тимошенко до одного кроку - лікування за кордоном. Тому зараз Пет Кокс і Олександр Кваснєвський (спостерігачі від Європарламенту - ред.) шукають інших шляхів вирішення питання. І ми готові в цьому пошуку співпрацювати з усіма, включаючи представників влади", - заявив народний депутат. Уточнювати можливі умови виїзду він відмовився.

Джерело в дипломатичних колах розповіло, що дата 15 вересня фігурувала в діалозі Києва та Брюсселя ще від початку літа. Також її згадували німецькі лікарі, які приїжджали до Харкова.

За її допомогою переговорні команди ЄС, зокрема місія Кокса - Кваснєвського, намагалися підштовхнути президента Віктора Януковича до більш активних дій.

"Вона зафіксована давно. Але якщо бути відвертим, то ця дата - умовність. Адже для лікарів "Шаріте", по суті, немає різниці, коли робити операцію - 15 чи 16 вересня".

Для виїзду Юлії Тимошенко за кордон у зазначений термін Рада повинна вже завтра прийняти якийсь закон, який дав би юридичну можливість для цього, однак проект такого закону ще не внесено до парламенту.

У зв'язку з цим, а також враховуючи незгоду Юлії Тимошенко залишати країну на умовах влади, встановлений ЄС дедлайн, найпевніше, буде зірвано.

Втім, пошук шляхів компромісу все ще триває. Вчора місія Кокса - Кваснєвського провела переговори з Віктором Януковичем, сьогодні вони зустрічаються з Юлією Тимошенко в Харкові. Не виключено, що за підсумками цієї зустрічі вони проведуть ще один раунд переговорів з представниками влади.

Кокс і Кваснєвський поїхали від Тимошенко, не давши жодного коментаря

Спостерігачі від Європейського парламенту - екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент ЄП Пет Кокс - поїхали з ЦКБ №5 (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Кортеж з мікроавтобусом, в якому їхали Кокс і Кваснєвський, залишив територію лікарні в супроводі машини ДАІ о 11.48, як зазвичай, не зупиняючись біля журналістів, які чекали перед входом до ЦКБ.

Прихильники Тимошенко, які чергують під лікарнею, проводили машини, скандуючи "Юлі - волю!".

На території ЦКБ спостерігачі Європарламенту провели трохи більше 2 годин.

Як стало відомо агентству з поінформованого джерела, весь цей час спостерігачі спілкувалися з Тимошенко. Ні з лікарями, ні з представниками пенітенціарної служби Кокс і Кваснєвський не зустрічалися.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1133 | Додав: adminA | Теги: джерело, 15 вересня, Тимошенко, Німеччини
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ