Сб, 2024-04-27, 04:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 13 » Джордж Сорос: Україна заслуговує на скорочення боргу - The Wall Street Journal
12:30
Джордж Сорос: Україна заслуговує на скорочення боргу - The Wall Street Journal
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

"Україна насилу намагається укласти угоду з кредиторами, чого вимагає МВФ як умову для подальшої фінансової підтримки", - пише відомий американський фінансист та інвестор Джордж Сорос у статті для The Wall Street Journal.

"На жаль, Україна не може вдатися до банкрутства", - нарікає Сорос. Він пояснює, що для держав-боржників не існує аналога глави 11 закону про банкрутства США, що дозволяє компанії отримати час на реорганізацію, щоб знову стати платоспроможною.

"У подібній обстановці єдиним важелем впливу України на переговорах є погроза дефолту в разі, якщо вона не доможеться скорочення боргу. Я впевнений, що у відповідь утримувачі її облігацій попереджають Україну: якщо буде дефолт, ніхто дуже довго не стане інвестувати в країну", - йдеться в статті.

Державний дефолт має довготривалі наслідки, як правило, тоді, коли кредитори затягують протистояння, як це було в Латинській Америці в 1980-ті роки і тепер у Греції, пояснює Сорос. "Якщо ж країні та її кредиторам вдається швидко досягти угоди, нехай навіть на шкоду кредиторам, країна зазвичай швидко повертається на ринок, через рік або два", - зазначає фінансист.

"Колишній міністр фінансів США Ніколас Брейді розумів це, коли він представив так званий план Брейді в 1989 році, який зобов'язав банки погодитися на зниження заборгованості, принаймні, для тих латиноамериканських країн, які проводили раціональні реформи", - пише Сорос.

"Сьогодні Брейді є головою найбільшого власника українських облігацій, Franklin Templeton, який люто виступає проти полегшення боргового тягаря України. Важко примирити його позицію в 1989 році з позицією Franklin Templeton сьогодні", - зауважує Сорос, підкреслюючи, що "український уряд героїчно бореться за проведення тих структурних реформ, які передбачав план Брейді в 1989 році".

Якщо зменшення заборгованості може дати імпульс цим реформам, то інвестори повинні вимагати його (як це робить МВФ), а не вдаватися до аргументу, що списання боргу накликає біду. І якщо оголошення дефолту є єдиним способом, щоб полегшити країні борговий тягар, то інвестори повинні вітати Україну за такий крок, а не засуджувати, наголошує Сорос.

Кредитори України виступають проти скорочення її боргу, чи то за допомогою "стрижки" або якось інакше, оскільки "вони не люблять втрачати свої інвестиції не менше, ніж я, - пише Сорос. - Але краще їм щиро визнати це, а не намагатися переконати Україну, що зниження заборгованості погано для країни".

Переклад InoPressa 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: Україна, Джордж Сорос, The Wall Street Journal, скорочення боргу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ