Чт, 2024-04-25, 10:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 31 » Е-декларації подали не всі нардепи. Скаржаться на "цькування". ВІДЕО
17:19
Е-декларації подали не всі нардепи. Скаржаться на "цькування". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Строк подачі електронних декларацій сплив, але сім народних депутатів не відзвітували про своє майно. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передають "Українські новини".

Зокрема, не подали декларації депутати В'ячеслав Богуслаєв і Анатолій Гіршфельд (обидва - депутатська група "Воля народу"), Ігор Шкіря (група "Відродження") і Юрій Шухевич (фракція Радикальної партії Олега Ляшка).

Також декларацію не подала сестра головного військового прокурора Анатолія Матіоса депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Матіос.

Крім того, у встановлений законом термін не подали декларації депутати Олександр Онищенко ("Воля народу") і Сергій Клюєв(фракція "Опозиційний блок").

При цьому подав декларацію депутат Віктор Шевченко (позафракційний), що приступив до виконання обов'язків депутата 6 вересня.

Відповідно до закону, декларації за 2015 рік зобов'язані були подати службові особи, які на день початку подання декларацій (1 вересня) обіймали відповідальне й особливо відповідальне становище.

Всього до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на першому етапі електронного декларування подано 103 046 щорічних декларацій. Про це у Facebook повідомив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький.

"Підсумуємо результати першого електронного декларування. Він станом на 00.00 є таким: у Реєстрі 118135 е-документів, з них щорічних декларацій - 103046", - написав Радецький.

30 жовтня - останній день подання електронної декларації про доходи.

Всі члени Кабінету міністрів (прем'єр-міністр, перший віце-прем'єр-міністр, віце-прем'єр-міністри й міністри), а також перші заступники міністрів і заступники міністрів подали електронні декларації.

Згідно із законом, умисне неподання декларації карається штрафом від 2500 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами терміном від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на термін до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Нардепи бідкаються, що їх цькують через задеклароване

Депутати тримають гроші в готівці, оскільки не довіряють банківській системі. Про це, відповідаючи на запитання журналістів, заявив голова фракції БПП Ігор Гринів у понеділок у кулуарах парламенту, передає "Українська Правда".

"Мені ставили це питання, я думаю, що можна вважати", - сказав він.

Також він поскаржився на висвітлення е-декларування. "Така травля... Якби це виглядало нормально з прозорістю - я готовий бути повністю прозорий. Але якщо це травля - просто нецікаво", - додав він.

Як відомо, Гринів у своїй е-декларації вказав, що зберігає готівкою 210 тисяч доларів та має в банку 300 тисяч гривень. Його дружина, згідно з декларацією, має на руках 30 тисяч доларів.

Ляшко хоче, щоб декларацію подавали всі громадяни

Голова Радикальної фракції Олег Ляшко вимагає, щоб всі громадяни України подали "нульову декларацію" і декларували своє майно щороку. Про це він заявив у понеділок під час погоджувальної ради.

"Наступний крок має бути, це запровадження нульової декларації. Усі повинні задекларувати, кожен громадянин України має задекларувати свої статки. Я хочу нагадати статтю 67 Конституції України, яка діє 20 років – усі громадяни щорічно подають декларації про свої доходи і майновий стан", – сказав він.

Ляшко обурився, що Україна просить гроші у МВФ, у той час як електронне декларування продемонструвало наявність "мінімум 40 млрд під матрацами".

Він також вимагає, щоб після такого декларування за декларантів взялися відповідні органи.

"Почали з себе, показали, нехай покажуть всі інші. А тепер завдання НАБУ, НАЗК – проконтролюйте, що показали, де взяли, наскільки обґрунтовано те, що взяли і чи відповідають витрати тому, що задекларовано. Отоді буде реальна боротьба з корупцією!" – заявив Ляшко.

Як відомо, ідея запровадити нульову декларацію вже неодноразово озвучували різні органи влади. Зокрема, у вересні до ЗМІ потрапив проект закону, який разом з введенням нульової декларації пропонував запровадити амністію всього майна та гарантував відсутність кримінального переслідування за його набуття. Цей документ так і не був прийнятий.

Сам же Ляшко у своїй електронній декларації вказав значні статки, зокрема – 740 тисяч доларів, 90 тисяч євро та 890 тисяч гривень готівки; дві квартири, багато земельних ділянок, два автомобілі, великий орендований будинок тощо.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: е-декларації, цькування, не всі нардепи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ