Чт, 2024-04-25, 21:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 21 » ЄК розраховує, що Україна "дуже скоро" отримає безвізовий режим
18:02
ЄК розраховує, що Україна "дуже скоро" отримає безвізовий режим
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Європейська комісія розраховує, що Україна найближчим часом отримає безвізовий режим, незважаючи на скептичні заяви деяких країн-членів ЄС. Про це йдеться в офіційному коментарі Представництва ЄС в Україні, передає "Європейська правда".

"Після того, як Україна успішно досягла відповідності всім індикаторам, які встановлені Планом дій візової лібералізації (ПДВЛ), Єврокомісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту зняти візові вимоги (для короткострокових поїздок в ЄС) для громадян України", - підтверджується в заяві дипмісії.

"Єврокомісія сподівається, що Європарламент та Рада ЄС дуже скоро схвалять цю пропозицію", - йдеться в повідомленні.

Дипломати також підкреслюють, що ідея про запровадження захисного механізму, який дозволяв би припиняти дію безвізового режиму, "не спрямована проти будь-якої конкретної країни".

"Цей механізм повинен застосовуватися горизонтально, для всіх держав, які отримали візову лібералізацію", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення про український безвізовий з іншими, більш масштабними рішеннями - зокрема, з загальним механізмом призупинення безвізи.

Посол України в ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

У п'ятницю, 20 травня, ввечері від представників кількох країн-членів прозвучали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України - не питання найближчих місяців.

Клімкін спростував інформацію про відстрочку безвізового режиму для України

Питання про відстрочення безвізового режиму для України не піднімається. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в интерв'ю Главкому.

"Розмови про можливе перенесення цього питання - безглуздість. Про відстрочку ніхто не говорить. Зараз Європейський Союз одночасно обговорює питання безвізового режиму для чотирьох країн", - зазначив Клімкін.

За словами міністра, не зачіпається навіть питання, що Україна має проблеми з виконанням своїх обов'язків в рамках цього процесу.

"Щодо України ніяких проблем в плані розуміння того, що ми виконали всі наші зобов'язання, немає. Але рішення приймається і Європейською Радою, і Європейським парламентом. У кожного є свої процедури, звичайно. Звичайно, є європейські політики, які б хотіли "запакувати" це рішення. Але загальна позиція дуже чітка", - підкреслив він.

У той же час Клімкін зазначив, що прийняття умов, при яких Європейська комісія зможе припиняти безвізовий режим в разі порушень цього режиму, є цілком реальним.

"У Брюсселі обговорюється процедура, яка може дозволити Європейської комісії припиняти безвізовий режим у випадку дуже суворих порушень цього режиму, - наприклад, якщо будуть виникати міграційні кризи. Ось це питання має бути обговорено на наступному засіданні міністрів ЄС, але не глав МЗС, а, відповідно, міністрів внутрішніх справ, тобто питання в міграційному менеджменті і розумінні того, якими будуть європейські рішення, це буде обговорюватися. Ну і ключовим - оскільки це рішення є політичним - буде нарада Євросоюзу на вищому рівні в кінці червня", - зазначив він.

За його словами, рішення, про надання безвізового режиму Україні планується ухвалити влітку.

"Сподіваюся, всі необхідні рішення щодо безвізового режиму для України будуть прийняті вже влітку", - підкреслив міністр.

Глава МВС Латвії: не можна зволікати з безвізовим для Грузії і України

Європейський союз не повинен зволікати з рішеннями про скасування візового режиму для Грузії і України. Про це заявив міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс, повідомляє портал Delfi.

Як повідомила радник міністра Дайга Холма, на нараді щодо пропозицій Єврокомісії про скасування візового режиму для громадян України, Грузії, Туреччини і Косово Козловскис підтримав якнайшвидше введення цього механізму.

Особливо він виділив Грузію і Україну, які виконали всі попередні умови.

"Ми повинні бути послідовними у своїх діях і рішеннях, тому що мова йде про виконання критеріїв, які самі ми і висунули", - нагадав Козловскіс.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: ЄК, безвізовий режим, Україна дуже скоро
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ