Вт, 2024-04-23, 10:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 3 » ЕХ.UA повернули: міліція каже, що не завдяки хакерам, а слідство триває
16:23
ЕХ.UA повернули: міліція каже, що не завдяки хакерам, а слідство триває
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кримінальну справу щодо діяльності веб-ресурсу ЕХ.ua Печерське районне управління міліції незабаром передасть на розслідування до слідчого управління київської міліції, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

Як повідомив начальник управління зі зв'язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук на прес-конференції в п'ятницю, досудове слідство у цій справі триває, воно є резонансним і перебуває на контролі тимчасово виконувача обов'язків міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу ЕХ.ua і порушила справу за порушення прав інтелектуальної власності. За повідомленням МВС, було вилучено 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більш як 6000 терабайт.

На закриття найбільшого українського файлообмінника інтернет-громадськість відреагувала негайно. У той же день через DDoS-атаки перестав працювати офіційний сайт МВС, який урядові фахівці не можуть "підняти" досі. Пізніше в результаті атак перестали працювати офіційні сайти президента, Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Нацбанку, а також Партії регіонів. Зі змінним успіхом роботу цих сайтів відновили. "Регіонали" відреагували на хакерські атаки скаргами в СБУ і Генпрокуратуру.

Крім того, прихильники закритого файлообмінника ЕХ.ua провели акцію протесту під стінами МВС.

У міліції були здивовані резонансом навколо закриття файлообмінника ЕХ.ua і розповіли, хто "настукав" на обмінник. Ресурс входить до 25 найбільших піратських сайтів світу, але, виявилося, справу порушили на підставі звернень "від Державного інституту інтелектуальної власності, від Кабінету міністрів, від представництва Adobe в Україні, Graphisoft, від телеканалу "1+1". Варто зазначити, що сайт телеканалу після цього теж потрапив у немилість хакерів.

В четвер, 2 лютого, слідство відкликало вимогу про блокування домену ЕХ.ua, згідно з яким 31 січня реєстратор Imena.ua припинив обслуговування домену.

У МВС заявляють, що держструктури не скаржилися на хакерські атаки на їхні офіційні сайти

В українську міліцію не надходили заяви від державних структур щодо хакерських атак на їхні офіційні сайти, повідомив начальник управління зі зв'язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук.

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу того, чи буде порушено кримінальну справу, що стосується хакерських атак на сайти держструктур, Поліщук відповів: "Це питання зараз, власне, і розглядається, оскільки існує стаття 361 Кримінального кодексу, яка передбачає реальну відповідальність людей, які втручаються в роботу інтернет-ресурсів офіційних і неофіційних сайтів, блокують їх роботу".

Він пояснив, що такі особи можуть понести відповідальність у вигляді штрафу (1 тисяча неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, тобто 17 тис грн) з вилученням певного обладнання, або виправних робіт, обмеження волі і навіть позбавлення волі терміном до 3 років.

"Підслідність цієї статті належить або СБУ, або МВС України. На даний момент до нас заяв від певних державних інстанцій, партійних сайтів та інших не надходило", - повідомив Поліщук.

Він також додав, що на даний момент міліція вивчає питання можливого порушення кримінальної справи щодо блокування роботи офіційного сайта МВС.

Фахівці кажуть, що правоохоронці навряд чи доведуть причетність будь-кого до DDoS-атак

Заява про те, що Державна служба спецзв'язку передала в МВС IP-адреси, з яких здійснюються атаки на сайт президента, викликає посмішку у фахівців. Так, принаймні, вважає експерт ринку інтернет-послуг Артур Оруджалієв, який озвучив свою думку в ефірі "5 каналу".

"Заява МВС викликає посмішку. Тут йдеться про десятки й сотні людей - скільки ж це треба обробити інформації!.. А по-друге, потрібно довести. , усвідомлено вони це робили, чи стоїть якийсь вірус, який створює запит", - заявив експерт.

Нагадаємо, вчора в Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації запевнили, що IP-адреси, з яких проводяться блокування сайта президента, були передані в правоохоронні органи.

Також варто відзначити, що після припинення 31 січня Міністерством внутрішніх справ роботи файлообмінного ресурсу ЕХ.ua перестав працювати сайт МВС. Пізніше стало відомо, що сайт президента Україна Віктора Януковича також працює з перебоями.

Після DdoS-атак на сайти органів влади в МВС вирішили розблокувати роботу сайта ЕХ.ua, і вже після півночі в ніч з четверга на п'ятницю він відновив свою роботу.

Зокрема, сайт став доступний у Києві. До цього в четвер МВС відкликало вимога про блокування домену ЕХ.ua. Після цього компанія-реєстратор Imena.UA розблокувала домен ЕХ.ua.

У свою чергу хакери сьогодні хакери змилосердилися над сайтами влади. Сьогодні, на відміну від попередніх днів, сайти державних установ працюють в нормальному режимі.

Зокрема, якщо вчора фактично не працювали офіційні сайти Міністерства внутрішніх справ, Конституційного суду, Національного банку, Служби безпеки України, то сьогодні проблематично завантажується і оновлюється тільки сайт СБУ.

Міліція каже, що розблокувала ЕХ.ua не через хакерські атаки на сайти держустанов

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що хакерські атаки на сайти держустанов не є причиною розблокування домену ЕХ.ua і відновлення роботи знаходиться за цією адресою файлообмінного ресурсу.

"Мета міліції не в тому, щоб не працював цей файлообмінник, мета міліції - щоб там не використовувалися аудіовізуальна контрафактна продукція", - повідомив начальник управління МВС зі зв'язків з громадськістю Володимир Поліщук.

За його словами, заборона на діяльність файлообмінника була пов'язана з проведенням певних слідчих дій.

"Забороняли, бо треба було провести певні слідчі дії, здійснити певні допити, визначену оперативно-розшукову діяльність, з'ясувати адреси, за якими ці сервери знаходяться, вилучити їх", - повідомив представник МВС.

За його словами, техніка, яка вилучається, відправляється на експертну оцінку, а інша, якщо в ній немає контрафактної продукції, може використовуватися компанією.

"Не зрозумійте це, начебто міліція якось відступає від принципових позицій у боротьбі зі злочинами, пов'язаними з використанням незаконної інтелектуальної власності та суміжних прав", - сказав Поліщук.

"Якщо ви думаєте, що такі події, як DDoS-атаки на наші сайти, повинні перекреслити все наше законодавство і всі наші міжнародні угоди, то ви дуже помиляєтеся", - додав представник відомства.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1110 | Додав: adminA | Теги: ЕХ.UA повернули
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ