Ср, 2024-04-24, 02:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 17 » Екокатастрофа під Києвом: Черкаси і Канів "хлебтатимуть" фекалії
16:10
Екокатастрофа під Києвом: Черкаси і Канів "хлебтатимуть" фекалії
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Сьогодні о 0.30 у Києві на території Бортницької станції аерації (БСА), на самопливному Лівобережному колекторі діаметром 3000 мм поряд із насосною станцією першого підйому виник провал розмірами 10 на 10 м та завглибшки 8 м, передає УНІАН. 

Для здійснення першочергових заходів з ліквідації наслідків аварії стічні води переведено з Новодарницького на Позняківський колектор, повідомили у прес-службі акціонерної компанії "Київводоканал".

Для локалізації провалу задіяно аварійні бригади департаменту експлуатації каналізаційного господарства, зокрема фахівців дільниці колекторів глибокого закладання.

Крім того, розпочав роботу оперативно створений штаб з ліквідації аварійної ситуації у складі провідних технічних фахівців на чолі з головою "Київводоканалу" Валерієм Ченчевим.

На місці провалу працює електротехнічна лабораторія технічного департаменту "Київводоканалу".

У "Київводоканалі" наголосили, що неодноразово інформували про катастрофічну ситуацію, пов’язану зі зношеністю каналізаційної системи, та необхідністю модернізації, надто у частині єдиної на весь Київ очисної станції – Бортницької станції аерації.

На ліквідацію аварії на Бортницькій станції аерації знадобиться близько двох місяців і 4 млн грн, повідомив Валерій Ченчевий.

На прес-конференції на місці аварії у вівторок він підкреслив, що "жодною екологічною і техногенною катастрофою для Києва ця аварія не загрожує". За його словами, на даний момент аварію локалізовано.

Він нагадав, що цей колектор побудовано в 1964 році, і аварія сталася у зв'язку з руйнуванням залізобетонних труб через газову корозію.

За його словами, це найбільша аварія на БСА за останні роки. Дрібніші аварії на інших колекторах трапляються раз на три-чотири місяці.

В цілому, за словами Ченчевого, в Києві вимагають негайної реконструкції і модернізації близько 30% колекторів.

На Бортницькій станції аерації очищаються всі побутові стічні води Києва, а також стоки промислових підприємств після первинної їх очистки на самих заводах. Крім київських стічних вод, станція аерації приймає також стоки, які надходять з міст Київської області: Ірпеня, Вишневого, Ворзеля, Гостомеля, Борисполя, Вишгорода, Бучі та Коцюбинського.

Черкаси і Канів "хлебтатимуть" фекалії через аварію у Бортничах, вважає еколог

Аварія на очисній станції у Бортничах киянам екологічною катастрофою не загрожує, адже столиця лежить вище за течією від місця, де стався провал на колекторі. Про це повідомив відомий еколог, директор Київського екологічно-культурного центру Володимир Борейко, передає ТСН. 

А ось мешканцям Черкас, Канева та Новоукраїнки, які п'ють воду з Дніпра, не позаздриш.

"Канів, Черкаси, Новоукраїнка будуть хлебтати фекалії", - прогнозує еколог. На його думку, вже можна говорити про екологічну катастрофу, масштаби якої будуть залежати від того, наскільки швидко відповідні служби ліквідують наслідки аварії. Окрім людей, може постраждати і риба.

"Вдарили морози, Канівське водосховище вкрилося кригою. Потрапляння кисню у воду обмежено. Якщо відбувся залив водосховища фекаліями, риба почне гинути, погіршиться екологічна ситуація", - прогнозує пан Борейко.

Ще у 2008 році керівництво "Київводоканалу" просило терміново надати 36 млн грн на ліквідацію аварійної ситуації на Бортницькій станції аерації. На станції тоді стався витік мулу, внаслідок чого його вміст усемеро перевищував норму.

А у 2009 році сталася пожежа на мулових полях Бортницької станції.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1063 | Додав: adminA | Теги: Черкаси і Канів хлебтатимуть фекалі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ