Чт, 2024-04-25, 22:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 15 » Економіка сексу: інтим нині дешевий
15:07
Економіка сексу: інтим нині дешевий
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Один з головних невизнаних фактів про секс - ми встановлюємо на нього ціну, цитує The Washington Times слова Марка Регнеруса, соціолога з Техаського університету. "Секс - в якомусь розумінні обмін. Кожна людина щось дає партнерові. Що саме - залежить від кожного конкретного випадку", - пояснює Регнерус. Він бачить прикмети економіки сексу всюди, зазначає журналістка Черіл Ветцстейн.

У своїй книзі "Дошлюбний секс в Америці: як молоді американці зустрічаються, злягаються і замислюються про укладання шлюбу" Регнерус і його співавтор Джеремі Укер дійшли висновку: серед молодих американців, які не перебувають у шлюбі, правила романтичних відносин "вочевидь ставлять чоловіків у більш вигідне становище" і карають жінок, які прагнуть до шлюбу: надто ж тих, хто хоче зберегти цноту до весілля. Сьогодні секс цінується дуже дешево, зауважує Регнерус.

"Який же був "обмінний курс" сексу в колишні часи і чому він змінився?" - запитує автор. Науковці давно визнали, що створення пар ґрунтується на обміні послугами: навіть у давнину чоловік і жінка сходилися, бо жінка може господарювати вдома і народжувати дітей, а чоловік - полювати і захищати жінок і дітей. Іноді при "обміні" використовувалися гроші або майно у формі приданого або калиму за наречену.

Нові правила сексу і створення пар з'явилися завдяки протизаплідним пігулкам, заявив нещодавно Регнерус на форумі Heritage Foundation. Раніше ринок сексу був майже поєднаний з "ринком наречених і наречених", пояснив він. Щоб вступити в інтимні стосунки з конкретною жінкою, чоловік зазвичай повинен був дати їй щось дуже цінне - одружитися з нею або хоча б запропонувати руку і серце.

Але тепер ринок сексу і ринок наречених і наречених існують окремо. Як чоловіки, так і жінки зазвичай спочатку приходять на ринок сексу. "Чоловіків на ньому, як правило, більше, діє закон попиту і пропозиції: меншість більш могутня", - переказує автор лекцію Регнеруса. Втім, є і ринки сексу, де переважають жінки, - наприклад, у багатьох університетах і великих містах. "Отже, чоловіки можуть встановлювати - і встановлюють - свої ціни на секс", - пояснив Регнерус. Чоловікам вигідно займатися сексом часто, з різними партнерами, без зобов'язань і присмаку романтики.

Багатьох молодих жінок це влаштовує, але деякі з них недооцінюють "довгострокові ризики перебування на ринку сексу" і виявляють, що укладення шлюбу відтягується. Причина в тому, що на ринку наречених і наречених, на відміну від ринку сексу, чоловіки в меншості: отож вони й диктують правила.

Але жінкам під силу вплинути на норми сексуального життя, вважає Регнерус. "Коли жінки змовляються обмежити доступ чоловіків до своїх тіл, це йде на благо всім жінкам", - підкреслив він. Якщо жінки стануть впливовішими в сексуальних відносинах, ми побачимо більше шлюбів, більш старанні залицяння з боку чоловіків тощо - "секс подорожчає". Але сьогодні нічим таким і не пахне, зауважив Регнерус.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 966 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ