Пт, 2024-04-26, 09:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 1 » Екс-голова СБУ: з України неможливо нікого вивезти без відома спецслужб. А палестинець підтвердив, що його викрали
10:21
Екс-голова СБУ: з України неможливо нікого вивезти без відома спецслужб. А палестинець підтвердив, що його викрали
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

У разі, якщо палестинця Дірара Абу-Сісі з території України вивезли спецслужби, то така операція була незаконною.

Про це заявив колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко в ефірі "5 каналу", коментуючи можливість викрадення з території України будь-якої особи так, щоб про це не знали українські спецслужби.

- Палестинський інженер підтвердив, що його викрали з України

"На той період, коли я працював, це було точно неможливо... Неможливо через кордон нелегально українця або іноземця перевезти, викрасти, заманити будь-яким чином. Я знаю, про що я кажу", - розповів екс-чиновник.

"Було запроваджено електронну систему обліку в'їзду-виїзду, в тому числі всі електронні рішення суду, боргові рішення", - заявив він.

"Якщо це працювали іноземні спецслужби, то ніхто не заважає, а у нас такі канали є, офіційно з'ясувати і Службі безпеки, і власне МЗС України, чи була така операція. Якщо вона була, то вона є цілком незаконною", - заявив Наливайченко.

А СБУ заявляє, що до них не зверталися з проханням про допомогу в затриманні палестинського інженера Абу-Сісі.

Палестинський інженер підтвердив, що його викрали з України

Дірар Абу-Сісі підтвердив, що його викрали з України, і заперечує свою причетність до взяття в заручники бойовиками ХАМАСу солдата Гілада Шаліта, передає "Українська правда" з посиланням на ізраїльське інтернет-видання Ynetnews.

Про це розповів сам Абу-Сісі в суді у Петах-Тікві 31 березня, де проходило чергове засідання у його справі. Це вперше з 18 лютого, відколи Абу-Сісі було викрадено з потяга "Харків-Київ", його побачили журналісти.

"Я не знаю нічого про Гілада Шаліта. Вони питали мене. Я не знаю нічого. Я інженер", - сказав він журналістам.

"Мене викрали з України", - зазначив також він.

Він також відкинув будь-які інші обвинувачення, зокрема у тому, що він є членом ХАМАСу. Водночас і сам ХАМАС заявив, що Абу-Сісі не має жодного стосунку до руху.

Суд продовжив термін ув'язнення Абу-Сісі ще на п'ять днів.

Також міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак повідомив, що є достатньо причин для утримання Абу-Сісі під вартою, бо він має важливу інформацію про те, що відбувається в Секторі Гази.

Раніше німецьке видання Der Spiegel з посиланням на свої джерела писало, що Ізраїль намагається отримати від Абу-Сісі інформацію про солдата Гілада Шаліта.

Щаліта було викрадено чотири з половиною роки тому ХАМАСом. Ізраїль і ХАМАС обговорювали обмін полоненими за посередництвом Німеччини. ХАМАС хоче обміняти Шаліта на тисячу палестинців, які зараз перебувають в ізраїльських в'язницях. Однак Ізраїль не залишає надії звільнити Гілада за допомогою воєнної операції.

Як повідомлялося, директор електростанції Гази Муса Абу-Сісі зник в Україні 18 лютого. Він сів у потяг "Харків-Київ" і через дві години його вивели звідти в невідомому напрямку двоє чоловіків, які показали посвідчення співробітників спецслужб.

У той же час, німецьке видання Der Spiegel з посиланням на свої джерела повідомило, що палестинського інженера нібито вивезли з собою співробітники спецслужб України з метою подальшої передачі Ізраїлю.

25 лютого Міністерство внутрішніх справ Палестинської автономії надіслало офіційне звернення до глави МВС України з приводу зникнення Абу-Сісі.

Абу-Сісі одружений з громадянкою України, є батьком шістьох дітей. Він провів у Газі 12 років і намагався отримати українське громадянство. У березні кілька зарубіжних ЗМІ і правозахисники повідомили, що Абу-Сісі перебуває в ізраїльській в'язниці.

В УВКБ ООН, куди звернулася дружина зниклого палестинця по допомогу, вже висловили занепокоєння з приводу такої ситуації, оскільки невідомо, яким чином палестинець зник в Україні і як опинився на території Ізраїлю.

21 березня ізраїльські ЗМІ повідомили, що Ізраїль офіційно визнав перебування Абу-Сісі в ізраїльській в'язниці.

Водночас Вероніка Абу-Сiсi, дружина зниклого на території України палестинця Дiрара Абу-Сісі, досі не отримала офіційного підтвердження про перебування її чоловіка в Ізраїлі.

31 березня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху визнав факт арешту спецслужбами палестинського інженера Дірара Абу-Сісі. Прем'єр-міністр сказав, що палестинський інженер Дірар Абу-Сісі належить до терористичної організації ХАМАС. Голова уряду додав, що Абу-Сісі розповів на допитах важливу інформацію.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 925 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ