Вт, 2024-03-19, 13:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 8 » Експерт- Україна живе в радянських умовах, прикритих синьо-жовтим прапором
15:09
Експерт- Україна живе в радянських умовах, прикритих синьо-жовтим прапором
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Україна продовжує жити в імперсько-радянських умовах, прикритих синьо-жовтим прапором. Україна сьогодні фактично має колоніальний адміністративнивно-територіальний устрій, колоніальні зовнішні кордони, колоніальну економіку, колоніальну систему і центральної, і місцевої влади.
Про це пише дипломат, політик Богдан Соколовський у блозі на сайті «Левый берег», аналізуючи думки секретаря РНБО Андрія Клюєва щодо можливого розколу України на три частини.

Як зазначає Б.Соколовський, кордони сучасної України та її адміністративний устрій залишаються незмінними від часів УРСР, які здебільшого формувалися в метрополіях, в тому числі й політбюро Й.Сталіна, потім М.Хрущова, з незначними змінами при Л.Брежнєві.

«Тоді, за часів імперій та СРСР, до складу, зокрема, Малороссии, Галичини чи УРСР не включалися, зокрема, Кубань, Берестейщина, українська Буковина, українська Бессарабія, Західна Галичина тощо. Навпаки – вони відділялися. Натомість до складу УРСР включалися сумнівні (з етнічної точки зору на той час) території, наприклад 19 лютого 1954 року – Крим з серйозним його економічним розвалом. А населення типових українських теренів, зокрема Східної України, винищувалося голодоморами з наступним заселенням людьми зі Сходу, зокрема в 30-х роках. Аби, мабуть, назавжди відлякати українців від думки про самостійність», – аналізує політик.

Він зауважує, що сучасний адміністративно-тнериторіальний устрій України не є оптимальним для незалежної держави, оскільки формувався як колоніальний.

«Не відомі будь-які обгрунтування. Не відомі критеріїї його існування. Територіальні громади не однакові ні за населенням, і ні за будь-якими іншими показниками. Мабуть, все це було сутністю неукраїнської політики стосовно українців – аби не сформувалася повноцінна, цілісна нація», – зауважує Б.Соколовський.

Дипломат також наголошує, що в Україні існує незбалансована, занадто узалежнена від зовнішнього світу, економіка, яка, скоріше відповідає колоніальній її структурі, а не самостійній державі.

«Економіка УРСР сформована для потреб країни СРСР, а не незалежної України. Знову ж таки – без справжнього економічного обгрунтування…З тих радянських часів в нашій економіці майже нічого не змінилося: паралельно з проголошенням незалежної України, замість економіки УРСР повстала економіка України. Але її суть не змінилася», – наголошує експерт.

Соколовський також зазначає: «Порівнюючи по суті обов’язків і повноважень Верховну Раду України з Верховным Советом УССР; Кабмін України з Совмином УССР; Президента України з Первым секретарем ЦК Компартии УССР, ми не знайдемо суттєвої різниці!».

«Словом, ми продовжуємо жити в імперсько-радянських умовах, прикритих жовто-синім прапором. Україна сьогодні фактично має колоніальний адміністративнивно-територіальний устрій, колоніальні зовнішні кордони, колоніальну економіку, колоніальну систему і центральної, і місцевої влади і т.д. Було достатньо часу, були повноваження, але не було моменту, політичної волі і, мабуть, уявлення і бажання як це все переформатувати для потреб незалежної держави Україна», – підсумовує Б.Соколовський.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: радянських умовах, синьо-жовтим прапором, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ