Вт, 2024-03-19, 07:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 17 » Експерти: це буде не Бєларусь і не Росія - це буде набагато гірше
10:45
Експерти: це буде не Бєларусь і не Росія - це буде набагато гірше
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Відомий український політолог Володимир Фесенко, коментуючи ухвалений Верховною Радою бюджет 2014 року й інші закони, заявив, що тактична більшість обіграла опозицію в парламенті.

На думку політолога, останні події в парламенті показали, що політична криза в країні тільки поглиблюватиметься. Про це повідомляє thekievtimes.ua.

"Тут справа навіть не в тому, що опозиція програла або що Майдан зазнав поразки. Йде дуже серйозна політична війна, і від цього постраждають усі", - зазначив Фесенко.

"Звичайно, опозиція не збиралася приймати бюджет і тим більше інші закони, які протягла в парламенті Партія регіонів, але проти них (опозиції - ред.) застосували силовий прийом, і більшість обіграла опозицію", - сказав експерт.

Також Володимир Фесенко заявив, що через цю політичну кризу й ухвалені поспіхом закони, передусім, програє вся країна.

"Зараз потрібно обговорювати не про те, хто виграв чи програв, а подумати про те, що вчора програв увесь парламент, а в результаті - вся країна. Наші депутати вкотре показали всьому світу, що вони не вміють домовлятися і приймати рішення цивілізовано. На жаль, проблеми в Україні тільки посилюються", - резюмував політолог.

Як відомо, в четвер, 16 січня, більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення і без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також деяких позафракційних.

За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, і без електронної системи, а підняттям рук.

Президент підписав 5 прийнятих у четвер законів. Серед запроваджених змін - повернення кримінального переслідування за "наклеп" і внесення до Кримінального кодексу статті про "екстремістську діяльність", яка визначається дуже широко.

Верховна Рада в четвер проголосувала також і за Держбюджет на 2014 рік, однак документ на підпис президенту ще не передано.

Через "ручні" закони Україні загрожують репресії і диктатура - експерт

Низка скандальних законів, ухвалених Верховною Радою в четвер, 16 січня, зокрема, ті, які стосуються обмежень щодо учасників протестів в Україні, може призвести до репресій, встановлення диктатури і навіть введення надзвичайного стану в країні.

Таку думку в коментарі "Главреду" висловила директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна. За її словами, підписання цих законів президентом призведе до серйозних негативних змін в українському суспільстві.

"Що тепер буде з країною, залежить від результатів Майдану. Закон під маскувальною назвою "Про статус суддів" (що передбачає, серед іншого, заборону на рух більш ніж 5 автомобілів в колонах без дозволу ДАІ, участь в масових акціях у шоломах і масках тощо - ред.) насправді радше закон про репресії", - впевнена експерт.

За її словами, "якщо цей закон про репресії набуде чинності, то у нас буде навіть не Бєларусь". "Тому що там більшість, все ж таки, позитивно ставиться до Лукашенка, сильної опозиції там взагалі немає, там все спокійно, і до цього Бєларусь йшла поступово. А у нас все відразу: все, що живе і ворушиться в країні, відразу підпадає під закон про репресії", - пояснила Бекешкіна.

Також вона впевнена, що, якщо Майдан "проковтне" результати скандального голосування, "в Україні буде диктатура".

"Диктатура відрізняється від авторитаризму тим, що авторитаризм більш-менш терпимо сприймається (у країні - ред.). Диктатура у нас не прийметься, як мінімум, Захід і Центр цього не приймуть. Це означає просто масові репресії, диктатуру, що Україна буде парією в Європі, що буде поставлено хрест на всіх наших європейських прагненнях. Це буде не Бєларусь і не Росія - це буде набагато гірше", - прогнозує експерт.

Негативно вона охарактеризувала й інший закон - про "іноземних агентів", який стосується статусу громадських організацій, що фінансуються з-за кордону. За словами Бекешкіної, цей законопроект був слово в слово списаний з такого ж документа, який схвалено в Росії.

"Але в Росії закон фактично не діє. Один час там цим займалася прокуратура, розсилалися повідомлення організаціям, але ніхто не зареєструвався як іноземний агент, і все, і поки що якось все тихо. У нас же так не буде", - зазначила вона.

"Думаю, що у нас і виборів не буде - ні дострокових, ні в 2015-му, ніяких. Якщо буде диктатура, буде опір, причому не мирний. А це означає надзвичайний стан, кров. Я не знаю, що собі хлопці думали. Здається, що "регіонали" цей закон навіть не читали до кінця, як і опозиція. Його подали 14-го числа, але ніхто не забив на сполох - напевно, його ніхто особливо не читав", - обурилася експерт.

"Зараз питання - чи підпише Янукович. Адже це дуже серйозні речі, зміна статусу країни, і тоді можна буде чекати на санкції (з боку західних держав - ред.). Я особисто пропонувала б їх ввести стосовно тих депутатів, які за це проголосували. Якщо це буде підписано і прийнято, Україна стане країною-парією. На всіх європейських устремліннях, європейській допомозі, на всьому можна буде поставити хрест. Все-таки залишається шанс, що Янукович це не підпише, закон відправлять на доопрацювання, і найодіозніші норми, можливо, приберуть. Але багато чого залишиться", - додала Бекешкіна.

Раніше повідомлялося, що лідери парламентської опозиції вважають голосування у Верховній Раді у четвер, 16 січня, нелегітимним і розцінюють це як повалення конституційного ладу України і захоплення влади в країні.

Також опозиція внесла до Верховної Ради проекти постанов про скасування прийнятих сьогодні, 16 січня, законопроектів як таких, що порушують Конституцію і Регламент парламенту.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1213 | Додав: adminA | Теги: експерти, набагато гірше, не Бєларусь і не Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ