Сб, 2024-04-20, 00:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 13 » Експерти не вірять в успіх повстання опозиції
12:42
Експерти не вірять в успіх повстання опозиції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Акція "Вставай, Україно!" - не повстання, а мітинг, цілі якого конкретно не визначені. Про це 12 березня в ефірі телеканалу ТВі заявив український політолог Володимир Фесенко, пише НБН.

"Те, що я почув від представників опозиції, - це мітинг. Мітинг - це не повстання. Різниця суттєва: спілкування з виборцями, робота з активами це теж не повстання. Навіщо тоді були сказані такі гучні слова: "Вставай, Україно!" - дивується пан Фесенко.

Політолог спрогнозував розчарування виборців в опозиції, "оскільки конкретні вимоги не висунуті, і люди можуть не зрозуміти, заради чого їм виходити і що захищати".

"Мене турбує, щоб не було розриву. Потім люди будуть питати: "Ось ви нас зібрали і що далі?" Взагалі при перевищенні очікування, якщо вони не виправдаються, це може призвести до недовіри або до розчарування в опозиції. Тому, я думаю, це може бути небезпечним. Тобто, важливо не просто здійснити імпічмент, а висунути конкретні вимоги", - зазначив він.

Політолог також додав, що дисонанс між "дуже гучними заявами і формою, яка пропонується", досить великий.

"Якщо сказано "повстання", у людей виникає питання - проти чого. Яка мета? Хоча б локальна. Повинні бути конкретні вимоги", - резюмував пан Фесенко.

Зазначимо, що колишній народний депутат Юрій Ключковський переконаний, що опозиції не вдасться довести до кінця ідею з імпічментом президента, однак почати цей процес вона повинна.

Як повідомлялося, 9 березня 2013 року Яценюк заявив, що опозиція з наступного тижня розпочне проводити в різних регіонах України народні віче і піднімати людей на боротьбу з владою.

У вівторок, 12 березня, глави парламентських опозиційних фракцій - "Батьківщини", "УДАРу" і "Свободи" - заявили про те, що в четвер, 14 березня, в Україні стартує всеукраїнська акція протесту опозиції "Вставай, Україно!" проти чинної влади, яка триватиме до 18 травня.

Яценюк переконаний, що опозиції вдасться "підняти людей".

"Дехто сьогодні каже, що, ви знаєте, навряд чи люди піднімуться. А я вам скажу: а як не піднімуться? Грошей нема, роботи нема, зарплати нема, міліції нема, судів нема. Чого не захочеш, того і нема в Україні. Зате є президент, зате є партія влади, у яких є все. У них своя міліція, свої банки, свої активи, своя земля. Тепер вони думають, що у них своя країна. Як довго люди будуть з цим миритися? Недовго", - вважає він.

Експерти переконані: опозиція надто зосередилась на мітинговій діяльності

У владі дії опозиції називають небезпечними, а шанси на розпуск парламенту і перевибори – нереалістичними. Про це заявив у вівторок, 12 березня, прем’єр-міністр Микола Азаров, виступаючи в ефірі Першого національного телеканалу. За його словами, влада докладає усіх зусиль задля досягнення компромісу, тоді як деструктивні дії опозиції, в умовах світової економічної кризи, лише шкодять, повідомляє Голос Америки.

"Де взагалі в Європі є ось такі проєвропейські партії, які блокують роботу свого власного парламенту? Які публічно закликають до повстання, до якогось незрозумілого віче? Де такі політичні сили існують?" – присоромив опозицію Азаров.

Чи матиме успіх акція опозиції? Чи почне Україна з четверга підніматися? Експерти налаштовані скептично.

Як сказав президент SA Political Communications Артем Біденко, українська опозиція надто зосередилася на мітинговій діяльності.

"Зібратися, покричати, помахати прапорами... Можливо, для опозиції це й хороший крок, щоб підтримати своє реноме. А для країни ці мітинги – однозначно дорога в нікуди", – вважає Біденко.

Експерти наголошують: хоч протестні настрої популярні в народі і під ідеєю імпічменту президента, за даними соціології, ладні підписатися більше половини населення, заклик до повстання не знайде відповіді серед людей.

"Проблема в лідерах, від яких ці заклики виходять", – вважає експерт Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Яценюку, на жаль, не вистачає харизми, щоб піднімати повстання. "Почнемо у четвер"... "Завершимо маршем"... Це виглядає занадто пафосно і фальшиво. Радше як піар-акція, а не реальний спротив. Революції "за розкладом" не робляться", – сказав Голобуцький.

За словами експерта, нинішня опозиція сама загнала себе в глухий кут – тим, що "проковтнула" ув'язнення лідерів опозиції. Від того моменту опозиція грає за правилами влади і тому серйозної загрози для влади не становить, вважає Голобуцький.

"Народ можуть підняти дві речі. Сила чи жертовність. Якби опозиція змогла показати, що вона дійсно сила, яка може протистояти силі влади, – але цього немає. Так само й жертовність. Люди повинні повірити, що якщо вони вийдуть на вулицю, ризикуючи втратити все – роботу, здоров’я, свободу, – то таку ж готовність вони хочуть бачити від лідерів. Вони мають бачити готовність лідерів сісти в тюрму, вмерти за ідею. Це явно не той випадок. І тому й за них ніхто помирати не буде, це абсолютно зрозуміло", – зазначив політолог.

Що ж до можливості реального повстання, справжньої соціальної революції, то, як каже експерт, бунт - річ непередбачувана і може відбутися в будь-який момент. Але тоді вже усі політики будуть зайві.

Корчинський про нову акцію протесту опозиції: "Смертельний бій з перервою на обід"

Лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський вважає, що оголошення опозиційними силами всеукраїнської акції протесту означає лиш те, що вони будуть вирішувати власні політичні інтереси. Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Народ завжди повстає сам, а збурює народ Бог. Завдання опозиції спробувати очолити це повстання. На жаль, призначити повстання нікому не вдається, принаймні, досі не вдавалося. Тому спроба опозиції похвальна, але сумнівно, що це вдасться опозиції", - переконаний громадський діяч.

Окрім того, за його словами, "опозиція ж має боротися, бо про них забудуть".

"По-перше, вони нагадають про себе, по-друге, спробують зорієнтувати на себе громадянські структури, які досі їх не дуже підтримували. По-третє, вони зроблять низку акцій, які будуть призначені на західного глядача, і вони, таким чином, сподіваються спонукати європейську спільноту та США до введення санкцій проти режиму Януковича. Думаю, що вони будуть вирішувати свої політичні завдання", - висловив думку Корчинський.

Також він зазначив, що повстання - це "нормальний, традиційний спосіб боротьби українського народу".

"Тільки під час повстань український народ почував себе нормально. В часи спокою український народ страждає", - підкреслив він.

Говорячи про анонсований термін тривалості акції, а саме чотири місяці, він зауважив: "Потім же почнуться відпустки. У нас все так завжди відбувається: "Смертельний бій з перервою на обід".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: успіх повстання опозиції, експерти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ