Пт, 2024-03-29, 01:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 27 » Експерти прогнозують, що Майдан стоятиме до виборів
14:44
Експерти прогнозують, що Майдан стоятиме до виборів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Протести на Євромайдані в столиці України стали найважливішою подією української політики в 2013 році. Причому, масові акції проти влади шокували не тільки українську владу, а й Росію з Європою. Таку думку в чаті на "Главреді" висловив політолог Віктор Небоженко.

За словами експерта, трьома головними подіями року, що минає, стали "відмова України від Асоціації з ЄС, таємний договір з Кремлем (в результаті переговорів Віктора Януковича і Володимира Путіна - ред.) і Євромайдан", причому остання з них є найважливішою.

"Ніхто не підозрював, що мільйон людей, спираючись тільки на почуття обурення і почуття справедливості, вийдуть на демонстрацію протесту. В шоці не тільки Кремль, Янукович чи лідери опозиції - в шоці і Європа", - вважає Небоженко.

"Востаннє таке було 20 років тому на Александрплац у Берліні, коли мільйон щасливих німців святкував об'єднання країни.

Не Майдан, а саме мільйонна демонстрація тепер завжди буде висіти, як Дамоклів меч, над будь-яким політичним режимом в Україні", - зазначив політолог.

"Річ навіть не в Майдані, а в мільйонних демонстраціях, які будуть повторюватися при будь-якому режимі влади, як тільки населення буде невдоволено нахабством і несправедливістю правлячих політиків", - додав він.

Нагадаємо, Небоженко також вважає, що наступний рік для України буде пов'язаний з геополітичною невизначеністю - Київ не приєднається ні до Росії, ні до ЄС.

Чисельність Майдану в Україні може час від часу скорочуватися під тиском влади або провокаторів, однак потім знову зростатиме.

"Майдан не зникне. Як ми побачили, він може дуже швидко скорочуватися під тиском влади, провокаторів. Тобто Майдан час від часу згасатиме, а потім як птах Фенікс – знову спалахуватиме з новою силою. Люди вже мають досвід організації й утримування Майдану. А нова сила Майдану проявиться навесні", – вважає політолог.

Експерт: Майдану важливо зберегти присутність

Директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко переконаний, що питання не в тому, скільки ще простоїть Майдан, пише Тиждень.ua.

"Питання не в тому, буде він більш чи менш масовий, а в тому, щоби він зберігав свою символічну присутність. Майдан – це осередок і концентрація настроїв, які спрямовані на зміну цієї влади демократичним шляхом… Може бути трансформація фізичної форми Майдану, але як продовження дії і поширення її в регіони – це в будь-якому випадку буде його продовженням", – вважає Якименко.

Водночас політолог Вадим Карасьов вважає, що Майдан може стати серйозною платформою для єдиного опозиційного кандидата на президентських виборах.

"Проблема тільки в тому, щоби Майдан персоніфікувався, заявив про лідера, якого Майдан (і не тільки київський, а всеукраїнський) підтримуватиме на виборах 2015 року. Це надасть нової динаміки Майдану. Тоді Майдан стане суспільно-політичною платформою єдиного кандидата від опозиції на виборах 2015 року", – зазначив експерт.

"Не думаю, що Майдан так просто розійдеться. Він буде стояти, але еліти очевидно почнуть шукати варіанти виходу із цього кризового протистояння. Більш активно, думаю, заявить опозиційна частина провладного класу, який є, але поки що латентний, не проявляє себе. І вочевидь президентська кампанія 2014 року сприятиме тому, що частина політичного класу змушена робити вибір на користь того чи іншого класу", – додав Карасьов.

Політологи прогнозують, що Майдан зменшиться і простоїть щонайменше до кінця 2014 року

Політолог Денис Кирюхін спрогнозував, що Євромайдан у зменшеній формі буде стояти, як мінімум, до кінця 2014 року. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Gazeta.ua.

На переконання експерта, до кінця майбутнього року Євромайдан активізується як новий гравець на політичному просторі України.

"Активним політичним гравцем стала вулиця, став Майдан. Це поява нового гравця в Україні на політичному просторі... Я думаю, що цей гравець збережеться і на майбутній рік, може, в більш латентному вигляді", - припустив Кирюхін.

Політолог уточнив, що Майдан буде активізований до кінця майбутнього року, можливо, не як партія, а як "аморфний суб'єкт, який сьогодні заявляє про свою політичну активність".

За його словами, до цього часу він стоятиме у мінімізованій формі, як символ, у вигляді десятка наметів.

"Я думаю, він буде стояти протягом наступного року, щонайменше", - зазначив Кирюхін.

Політолог додав, що в Україні вже почалася за фактом президентська виборча кампанія, і найближче завдання для політиків - трансформувати енергію Майдану на власну політичну підтримку.

"Я не виключаю, що завдання для опозиціонерів — зберегти якесь напруження, і швидше за все, вони його організують", - спрогнозував Кирюхін.

Нагадаємо, президія Федерації профспілок України на засіданні в середу, 25 грудня, відмовила мітингувальникам у продовженні оренди приміщень в будівлі Будинку профспілок, термін якої завершується 25 грудня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: Майдан стоятиме, виборів, експерти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ