Чт, 2024-04-25, 00:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 12 » Експорт нафти і газу в країни далекого зарубіжжя Росія скорочує
10:08
Експорт нафти і газу в країни далекого зарубіжжя Росія скорочує
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Експорт нафти з Росії в далеке зарубіжжя в січні-червні 2012 року впав на 2,8% проти відповідного показника 2011 року та становив 104,237 млн тонн, йдеться у повідомленні Федеральної митної служби (ФМС) РФ, передає "Інтерфакс-Україна".

Фізичні обсяги експорту нафтопродуктів у цю групу країн за 6 місяців поточного року збільшилися на 2,1%, зокрема рідких палив - на 15,6%. При цьому вивезення автомобільного бензину впало на 48,8%, дизельного палива - на 12,4%.

Вартісний обсяг експортованих у далеке зарубіжжя паливно-енергетичних товарів за 6 місяців 2012 року збільшився на 8,2% порівняно з січнем-червнем 2011 року.

За даними митної статистики, у товарній структурі експорту в далеке зарубіжжя питома вага зазначеної товарної групи в I півріччі становила 73,4% усього обсягу експорту в ці країни (в січні-червні 2011 року - також 73,8%).

Фізичні обсяги постачань нафти в країни СНД за 6 місяців досягли 14,45 млн тонн, що на 9,3% вище показника 2011 року. У порівнянні з січнем-червнем минулого року експорт нафтопродуктів зріс на 93,1%, у тому числі: автомобільного бензину - на 22,7%, дизельного палива - на 81,6%, рідких палив - в 2,8 раза.

Вартісний обсяг паливно-енергетичних товарів, що експортуються в близьке зарубіжжя, за 6 місяців 2012 року з порівнянні з відповідним показником 2011 року збільшився незначно.

У товарній структурі експорту в СНД в I півріччі частка продукції паливно-енергетичного комплексу становила 58% усього обсягу експорту в ці країни (в січні-червні 2011 року - 56,8%).

Вивіз нафти з Росії за кордон в цілому за 6 місяців досяг 118,686 млн тонн.

Як повідомили в ФМС, експорт природного газу з РФ в січні-червні перевищив 92,8 млрд кубометрів. Зокрема, в далеке зарубіжжя вивезення "блакитного палива" знизилось на 1,8% - до 59,7 млрд кубометрів. При цьому поставки газу в СНД впали на 19,2% - до 33,1 млрд кубометрів.

Як повідомлялося раніше, Росія припинила постачання нафти в Бєларусь. Як результат, бєларуські компанії змушені призупинити виробництво сублімованих нафтопродуктів з російської нафти.

Російська нафта (прямогонний бензин) є основою для виробництва бєларуських "розчинників" і "розріджувачів", під виглядом яких на Захід безмитно відправляється високооктанове паливо, зазначає російська сторона. Це прозора рідина, що отримується безпосередньо під час дистиляції сирої нафти. За 5 місяців 2012 року експорт цих продуктів нафтохімії з Бєларусі перевищив 2 млн тонн на суму близько 2,2 млрд доларів.

Зазначимо також, що імпорт нафти в Україну в першому півріччі 2012 року скоротився порівняно з аналогічним періодом 2011 року на 2 млн тонн, або в 2,8 раза, - до 1,1 млн тонн.

У січні-червні 2012 року українські НПЗ отримували нафту з Росії та Казахстану, тоді як у 2011 році постачання йшли з Росії, Азербайджану, Туркменістану. Основною причиною скорочення імпорту нафти в Україну стала зупинка Лисичанського НПЗ (входить у структуру ТНК-ВР) у березні.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1158 | Додав: adminA | Теги: далекого зарубіжжя, експорт нафти і газу, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ