Пт, 2024-04-26, 15:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 19 » Єлизаветі II Юсуфзай розповіла про важливість освіти, яка доступна не всім британським дітям
10:34
Єлизаветі II Юсуфзай розповіла про важливість освіти, яка доступна не всім британським дітям
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Королева Великобританії Єлизавета II прийняла в Букінгемському палаці юну правозахисницю з Пакистану Малалу Юсуфзай. Заради такої важливої події 16-річна дівчина навіть пропустила шкільні заняття, хоча зазвичай вона ходить на всі уроки, пише NEWSru.com.

У ході зустрічі, що проводилася в рамках присвяченого молоді та освіти прийому в Букінгемському палаці, Малала поговорила з Єлизаветою II про важливість освіти, повідомляє The Guardian. Крім того школярка, яка вижила після нападу талібів, вручила королеві примірник своєї книги "I Am Malala". Також співрозмовниці поговорили про батьківщину Малали - пакистанську долину Сват, яку королева колись відвідувала.

Малала сказала королеві, що вона турбується про кожну дитину, у якої є право на отримання освіти, звідки б вона не походила. Дівчинка додала: "Особливо в цій країні. Я чула про те, що у багатьох дітей тут немає можливості піти в школу, і я хочу продовжити нашу роботу". Нагадаємо, що Малала з родиною емігрувала до Британії, зараз вона продовжує освіту в Бірмінгемі.

Напередодні з Малалою зустрівся президент США Барак Обама разом з дружиною і дочкою. Голова держави висловив своє захоплення мужністю юної правозахисниці та її твердістю у відстоюванні своїх принципів.

Юну правозахисницю називали однією з головних претенденток на Нобелівську премію миру цього року. При цьому 10 жовтня 2013 дівчинка вже стала володаркою премії імені Сахарова "За свободу думки", а за кілька днів до цього їй вручили премію імені Анни Політковської, яка присуджується жінкам, які відстоюють права людини у війнах і збройних конфліктах.

У героїчної пакистанської школярки є й інші нагороди. У січні 2013 року вона отримала премію Сімони де Бовуар, яка вручається борцям за права жінок. А в 13 років дівчинка була номінована на Міжнародну дитячу премію за внесок у розвиток світу.

Нагадаємо, 11 жовтня 2012 бойовики важко поранили її - кулі потрапили в шию і в голову. У "Талібані" напад назвали помстою за "прозахідні" погляди Юсуфзаї. Дівчинка спочатку проходила лікування у військовому шпиталі в Пакистані, а потім була переправлена до Великобританії.

Напад набрав широкого розголосу. Понад два мільйони осіб підписали петицію на підтримку Юсуфзаї з вимогою ввести в Пакистані обов'язкову безкоштовну освіту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 990 | Додав: adminA | Теги: Єлизаветі II, важливість освіти, Юсуфзай
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ