Чт, 2024-03-28, 21:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 15 » ЄС і Україна наблизилися до безвізового режиму
14:57
ЄС і Україна наблизилися до безвізового режиму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Верховний представник ЄС Кетрін Ештон заявила про "життєву важливість" продовження демократичного розвитку України з повагою прав людини, верховенства права і свободи слова.
"Життєво важливо, щоб Україна продовжувала консолідувати свій демократичний розвиток з повагою прав людини, верховенства права та доброго врядування. Це має охоплювати свободу преси, зборів і реформу у сфері юстиції", - заявила Ештон у вівторок в Люксембурзі на прес-конференції, яка відбулася за підсумками засідання Ради з питань співробітництва Україна-ЄС за участю прем'єр-міністра України Миколи Азарова, передає Інтерфакс-Україна.

У своєму вступному слові Азаров заявив, що Україна і ЄС націлені на подальше поглиблення відносин.

"Для цього існує політична воля як у Брюсселі, так і в Києві. Важливо, що сьогодні у нас є спільне бачення цієї проблеми. Воно полягає у проведенні за підтримки ЄС комплексу системних реформ в Україні. Саме вони дозволять Україні вже в недалекому майбутньому розраховувати на якісне поглиблення співпраці з ЄС шляхом укладення угоди про асоціацію, створення поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі, а також впевненого просування до запровадження безвізового режиму для поїздок українських громадян до ЄС", - сказав він, передає "Українська правда".

"Якщо раніше європейці чекали від України реформ, то сьогодні Україна чекає від європейського співтовариства розуміння й підтримки реформ, які відбуваються. Що стосується свободи слова, для нас це - фундаментальна цінність", - додав Азаров.

Крім того, Ештон вітала зобов'язання України працювати над зближенням відносин з ЄС. За її словами, сторони обговорили прогрес, досягнутий у переговорах щодо Угоди про асоціацію.

"Угода не тільки поглибить відносини між Україною та ЄС, а також принесе економічні і політичні вигоди нашим громадянам. Підраховано, що зона вільної торгівлі дозволить Україні подвоїти експорт в ЄС", - сказала вона.

Також представник ЄС наголосила на важливості продовження співпраці в регіональних рамках, зокрема, щодо питання Придністров'я.

"Ми будемо далі підтримувати Україну в імплементації її реформ. Ми чекаємо обговорення наших спільних пріоритетів у найближчі місяці і на майбутньому саміті восени", - підкреслила Ештон.

Крім того, як заявила Ештон, ЄС і Україна розпочали реалізацію Плану дій з переходу до безвізового режиму, передає ИТАР-ТАСС.

"План включає повний список заходів, які має вжити Україна для отримання безвізового режиму для короткострокового перебування своїх громадян у країнах ЄС", - сказала Ештон. У той же час вона не назвала можливих термінів реалізації цього завдання.

"Сьогодні ми перейшли в повністю операційну стадію нашого діалогу щодо лібералізації візового режиму", - підкреслила вона.

Азаров, у свою чергу, також заявив про прогрес у питанні запровадження безвізового режиму з ЄС. "Три місяці в Україні нова влада. Про яку відсутність прогресу ви говорите?" - сказав Азаров.

"Я вдячний керівництву ЄС за те, що за ці лише три місяці значно активізувалися переговори про надання Україні безвізового режиму. І сьогоднішня наша бесіда дає мені впевненість у тому, що ми матимемо чіткий, більш конкретний план дій. І я думаю, що перспективи надання такого режиму достатньо зрозумілі", - додав він.

Верховний представник ЄС також повідомила, що в ході засідання Ради на порядку денному стояли такі питання, як вплив економічної кризи, термінові реформи, які необхідно провести, щоб зустріти виклики. "Ми готові допомогти Україні в її зусиллях з реформ. Політичні реформи також є ключовим пріоритетом", - додала вона.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1035 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ