Чт, 2024-04-25, 15:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 27 » ЄС: Янукович ще не Лукашенко, але вже потроху ізолюється
08:53
ЄС: Янукович ще не Лукашенко, але вже потроху ізолюється
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Посол Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра твердить, що українська влада відчуває "певний ступінь ізоляції" - особливо, коли йдеться про візити до Києва європейських політиків. Так під час зустрічі з журналістами він прокоментував скасування візиту до України президента Німеччини, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Дипломат також нагадав, що нещодавно президент Німеччини скасував свою участь у засіданні лідерів держав Центральної та Східної Європи, яка має відбутися за кілька тижнів у Ялті.

"І це ясний сигнал для президента Януковича, що країни Європи не бачать ситуацію в Україні як таку, що має бути в європейській країні, яка претендує на приналежність до Європи", - сказав Тейшейра.

На думку посла, проблеми з українським правосуддям є головною перешкодою для підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

"Питання Тимошенко, Луценка та інших є найбільш помітними і вражаючими з огляду на дотримання європейських стандартів. Я впевнений, що відсутність вирішення цих питань дуже сильно вплине на процес підписання угоди про асоціацію", - сказав посол.

Однак він додав, що "ЄС не розглядає Україну як Бєларусь, є суттєві відмінності".

"Про це свідчить бодай те, що ми сьогодні можемо з вами зустрітися. Не будемо складати все до одного кошика", - сказав посол.

За його словами, попри труднощі, ЄС хоче продовжувати свою присутність в Україні та сприяти реформам, "щоб настали зміни для звичайних українців". Як приклад таких змін він навів лібералізацію візового режиму між Україною та ЄС.

Водночас посол зауважив, що вирішення внутрішніх проблем перебуває в "руках українського народу", та нагадав, що кожна з країн-членів ЄС проходила шлях демократизації сама, "ЄС за них не вирішував".

Нагдаємо, що раніше Тейшейра заявляв, що наразі зарано говорити про успіх на шляху до підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Тейшейра також повідомив, що президент України Віктор Янукович не виправдав покладених на нього Європою надій.

Нагадаємо, 26 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій, крім іншого, рекомендувала Україні зняти звинувачення у перевищенні влади та зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їх участь у виборах до Верховної Ради. Україна так і не виконала резолюції ПАРЄ, вважають в Гельсінському комітеті.

Голова МЗС Німеччини підтримав свого президента у рішенні скасувати візит до України

Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле підтримує позицію федерального президента Йоахіма Ґаука щодо його відмови від візиту до України, повідомляє Радіо "Свобода".

"Я вважаю, що президент ухвалив вірне рішення. Федеральний уряд підтримує спільну ініціативу щодо надання відповідного медичного лікування Юлії Тимошенко", - заявив Вестервелле.

Він зазначив, що неодноразово пропонував українському уряду розглянути пропозицію щодо можливості лікування Тимошенко в Німеччині.

Керівник німецького МЗС стверджує, що політичній "інструменталізованій юстиції" не має бути місця в Україні. "Це все є для нас важливим, якщо ми говоримо про угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом", - зауважив Вестервелле.

За словами міністра закордонних справ Німеччини, "той, хто хоче рухатись у напрямку Європейського союзу, має усвідомити, що ми - це суспільство з цінностями, які ґрунтуються на дотриманні закону".

За повідомленнями ЗМІ, Ґаук скасував візит в Україну для участі в цьому саміті через ситуацію з можливим побиттям колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко під час її конвоювання з колонії в лікарню.

Хоча пізніше в посольстві Німеччини в Україні заявили, що президент Німеччини Йоахім Ґаук і не планував відвідувати Україну для участі в саміті голів держав Центральної Європи 11-12 травня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 906 | Додав: admin | Теги: Україна, Жозе Мануель Пінту Тейшейра, Євросоюз, Янукович ізолюється
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ