Чт, 2024-04-25, 12:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 19 » ЄС непокоїть, що ускладнення відносин з Україною зіграє на користь Росії
11:43
ЄС непокоїть, що ускладнення відносин з Україною зіграє на користь Росії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Європі побоюються, що ускладнення у відносинах України та Євросоюзу буде на користь Росії. Так, віце-президент торговельного комітету Європарламенту Павел Залевський вважає, що ЄС не повинен припиняти контакти з Києвом хоча б тому, що тоді Європа, фактично, віддасть Україну під вплив Росії, передає Бі-Бі-Сі.

"Якщо сьогодні представники Європейської Комісії та країн-членів ЄС союзу призупинять переговори з Україною, то це буде так, ніби той, хто виграє естафету, загубив паличку і навіть не намагався б її підняти, марнуючи натомість велику перевагу перед конкурентами", - йдеться в комюніке Залевського.

- Для Європи питання Тимошенко не є питанням поваги до Януковича
- Європейський Союз наштовхнувся на впертість Януковича, вважає Литвин
- У ЄС і США обговорюють можливість персональних санкцій проти української влади, заявив Немиря

В цілому в Європарламенті є великі побоювання щодо того, що нинішня ситуація у відносинах Брюсселя та Києва може стати виграшною для господарів Кремля.

Так, депутат від групи Прогресивного альянсу соціалістів та демократів поляк Марек Сівець, зокрема, заявив: "Росія грає активну роль щодо України і скористається цією можливістю, щоб запропонувати певні альтернативи".

А депутат Європарламенту від групи консерваторів британець Чарльз Теннок сказав, що ще передчасно говорити про те, як відкладення візиту українського президента до столиці ЄС позначиться на переговорах.

"Хоча багато хто висловлює сумніви, що така угода взагалі можлива, коли плюралістична демократія опинилася під загрозою з боку режиму Януковича", - сказав депутат.

У свою чергу, депутат від соціалістів, австрієць Ханнес Свобода зазначив, що ЄС не може шантажувати Україну й вимагати обирати єдино європейський шлях.

"Я думаю, що більшість бізнесменів і громадян України хочуть європейського напрямку, і, гадаю, президент Янукович це і сам знає, і йому варто було б поважати бажання громадян", - додав Свобода.

Водночас Радіо "Свобода" передає, що після оголошення про відкладення візиту Віктора Януковича до Брюсселя більшість європейських аналітиків стверджують, що позиції Януковича у справі зближення України з ЄС слабшають.

Разом із тим, у Європі вважають, що якщо Янукович поверне кермо у бік Москви та Митного союзу, то це не принесе українцям великої користі.

"Це не покращить шансів України ні у сенсі пошуку ширшого економічного розвитку, ні у справі опору постійним намаганням Кремля тримати Київ у своїй орбіті", - вважає директор відділу політичних досліджень французького Інституту міжнародних та стратегічних досліджень Лор Делькур.

"Коли країна береться вести переговори щодо асоціації, бере участь у програмі "Східного партнерства", вона повинна поважати засадничі цінності", - наголосила вона.

"Янукович не водить нас за носа, як дехто вважає. Адже це означало б, що він виходить у цій ситуації переможцем. Я не переконана, що перемога буде не на його боці, бо, віддаливши Європейський Союз, він більше втрачає, ніж здобуває", - заявила французький експерт.

Нагадаємо, що офіційний представник європейської комісії Піа Хансен заявила, що візит президента України Віктора Януковича до Брюсселя 20 жовтня не відбудеться.

В інтерв'ю західним ЗМІ Янукович заявив, що Україна готова відкласти підписання Угоди про асоціацію з ЄС, якщо вона не міститиме можливості майбутнього членства. "Якщо Європа не готова до цього з якихось причин, або Україна не готова, то рішення може бути прийнято пізніше", - сказав президент.

Проведення зустрічі Януковича і Баррозу 20 жовтня опинилося під питанням у зв'язку з засудженням Юлії Тимошенко до 7 років ув'язнення. За словами дипломатів, враховуючи настрої в Брюсселі, українська сторона спробує зробити так, щоб ініціатива перенесення візиту ґрунтувалася на Банковій, а не йшла від Євросоюзу. У той же час, голова АП повідомив, що 20 жовтня 2011 року Янукович відбуває у шестиденне латиноамериканське турне.

Нагадаємо, що 11 жовтня Печерський райсуд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років ув'язнення з забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн.

Янукович заявив, що рішення суду щодо Тимошенко не є остаточним. За словами Януковича, вирок суду ґрунтувався на чинному Кримінально-процесуальному кодексі зразка 1962 року, який сильно застарів. Сама Тимошенко раніше стверджувала, що вирок їй було написано ще до порушення кримінальної справи за вказівкою самого Януковича, бо той вважає її небезпечним конкурентом.

Політики Європейського Союзу розкритикували вирок Тимошенко, назвавши суд над екс-прем'єром політично вмотивованим. Зокрема голова європейського парламенту Єжи Бузек висловив стурбованість ситуацією у сфері верховенства права в Україні у зв'язку з вироком Юлії Тимошенко і закликав українську владу поважати принципи, які є необхідною умовою для підписання Угоди про асоціацію.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон заявила, що кримінальне переслідування Тимошенко є політично вмотивованим, а винесений вирок не поважає міжнародних стандартів. Це - неприйнятно для країни, яка проголошує відданість європейським цінностям.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 847 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ