Чт, 2024-03-28, 22:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 18 » ЄС побоюється підписувати Договір про асоціацію з недемократичною Україною
11:35
ЄС побоюється підписувати Договір про асоціацію з недемократичною Україною
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Керівник Представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге вважає ситуацію у взаєминах України і ЄС небезпечною.

"Ситуація небезпечна, тому що в Україні є з одного боку прогрес і є регрес. Я не сказав, що все так погано в Україні. Я не сказав, що Україна не зробила прогрес стосовно євроінтеграції. Розмови про Договір про асоціацію і про зону вільної торгівлі дуже далеко пішли. Також великий успіх України, що отримала "" для безвізового режиму", - відзначив Ланґе в ефірі телеканалу ТВi.

Ланґе переконаний, що було правильним, незважаючи на проблеми з демократією в Україні, з боку ЄС дати "дорожню карту" для безвізового режиму. "Принциповим є момент - візовий режим. Безвізовий режим - це важливо для українських людей", - підкреслив він.

Але водночас він висловив сумнів про можливість для Євросоюзу підписувати Договір про асоціацію з недемократичними країнами.

"Це буде дилемою для Євросоюзу. Ми наближаємося до моменту, де можна підписати Договір про асоціацію. Це буде питання для Євросоюзу, чи можливо підписати таку угоду з країною, де є негативні тенденції щодо демократії і правової держави. Для ЄС важливо, щоб не було сигналу для інших країн, що спокійно можна підписати такі угоди і не робити демократичних умов правової держави", - вважає Ланґе.

"Ніхто не хоче зробити погану картину України в ЄС. Подивіться, хто робить критичні заяви щодо України. Це знакові фігури. Бузек (Єжи Бузек, голова Європарламенту), який завжди в інтересах України виступав, Фюле (Штефан Фюле – єврокомісар з питань розширення та політики євросусідства), який дуже довгий час протягом минулого року намагався не робити заяви. Це друзі України. У них є розчарування тим, що відбувається в Україні", - повідомив Ланґе.

За його словами, в таких заявах європейські політики вказують на деякі порушення стандартів, але не зазначають, що "ці порушення мають системний характер".

Ланґе засмучений відсутністю в ЄС достатньої кількості інструментів, щоб дієво впливати на країни, які порушують демократичні стандарти.

"У ЄС немає багато інструментів. Що він може зробити, якщо в Україні негативні тенденції в розвитку демократії і правової держави продовжаться? Це проблема ЄС, це наша проблема, що ми не маємо інструменту, щоб зробити деякі жорсткі кроки, якщо країна, яка не один раз декларувала, що вона хоче стати членом ЄС, порушує стандарти демократії і правової держави", - сказав він.

Зазначимо, Україна і Європейський Союз вважають своїм основним пріоритетом у відносинах на 2011 рік переговори щодо Угоди про асоціацію.

"Нашим першим спільним пріоритетом буде Угода про асоціацію", - заявив європейський комісар з питань розширення європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Нагадаємо, що 10-11 січня в Україні з візитом перебував єврокомісар Фюле. Під час візиту Фюле мав намір обговорити відносини України та Євросоюзу в 2011 році, зокрема й переговори щодо Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі. Також однією з цілей візиту комісара ЄС з розширення Фюле було вивчення ситуації щодо переслідування представників попереднього українського уряду.

В представництві ЄС в Україні відзначають: головний "месидж", який привіз до Києва єврокомісар Фюле, полягає в тому, що без дотримання прав на мирні збори і свободу засобів масової інформації Україні не бачити зближення з Європейським Союзом.

Раніше Фюле заявив, що збереження політичної стабільності в Україні не має суперечити фундаментальним правам. Він також відзначив, що поглиблення відносин Києва з Брюсселем має базуватися на демократичних цінностях.

Водночас у Єврокомісії кажуть, що угоду про створення ЗВТ з Україною буде підписано цього року.

Посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає, що ситуація в Україні не відповідає мінімальним умовам для того, щоб обговорювати питання її членства в ЄС.

Також нагадаємо, президент Європарламенту Єжи Бузек на конференції, присвяченій розвитку Європи після Лісабонського саміту, висловив надію на "повернення України на правильний шлях" і заявив, що поки що надією в регіоні став Кишинів. А Україна наразі не є пріоритетом для ЄС.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 972 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ