Пн, 2024-04-29, 07:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 11 » ЄС призупинив допомогу Україні, - Тейшейра
12:39
ЄС призупинив допомогу Україні, - Тейшейра
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Європейський Союз призупинив допомогу Україні за деякими програмами, заявляє голова представництва Євросоюзу в Києві Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

"Мені важко оцінити нашу допомогу в кількісному відношенні. Можу сказати, що півтора-два роки тому Україна показувала дуже добрий результат щодо використання допомоги, яку їй надавав ЄС, і допомоги, яка надавалася через інструменти Європейської політики сусідства", - сказав посол в інтерв'ю програмі "Вікно в Європу", яка транслювалася на "5 каналі" в п'ятницю увечері.

За його словами, за останні півтора року з'явилися проблеми, пов'язані з використанням цієї допомоги. "Нині менш зрозуміло, як відбувається координація всієї діяльності, пов'язаної з використанням допомоги ЄС, зі збільшенням кількості адміністративних перешкод та іншими складнощами", - сказав посол.

Він додав, що йдеться і про ухвалення законодавства, яке "не відповідає тій допомозі, яку надає ЄС", зокрема закону про держслужбу. За словами дипломата, ЄС має можливість надати Україні в цьому напрямі допомогу на суму близько EUR70 млн, проте за такої ситуації цієї допомоги може не бути.

Тейшейра зазначив, що йдеться і про бюджетну підтримку з боку ЄС, на шляху якої також виникли перешкоди.

"Певні програми наразі призупинено саме через те, що українська влада не виконала тих умов, які передбачає впровадження цих програм. Це програми у рамках бюджетної підтримки в різних сферах і програми, що стосуються реформування публічної адміністрації", - сказав представник ЄС.

Він пояснив, що не варто інтерпретувати таку ситуацію як цілковите призупинення фінансування програм щодо Україні з боку ЄС. За його словами, йдеться про призупинення лише деяких програм до ухвалення відповідних рішень з боку української влади.

Також Тейшейра вважає, що в даний час українська влада не намагається знайти вихід із ситуації, що склалася навколо екс-прем'єр-міністра Україна Юлії Тимошенко.

"Сьогодні ми не бачимо жодних ознак наявності процесу, спрямованого на те, щоб знайти рішення справи Тимошенко та інших", - сказав посол. Більше того, наголосив він, спостерігається відкриття ще нових кримінальних справ проти екс-прем'єра.

В цьому контексті, за словами Тейшейри, не зрозуміло, коли буде підписано і ратифіковано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. "Коли ми 5 років тому починали ці переговори, то наше основне питання було, коли ми можемо їх завершити. І ніхто не думав, що можуть виникнути проблеми з його підписанням, ратифікацією і вступом в силу", - сказав дипломат.

Коментуючи висловлювання українського керівництва з приводу того, що зараз від ЄС залежить подальша доля Угоди, Тейшейра наголосив, що це не так.

Він запевнив, що, незважаючи на свої внутрішні проблеми, ЄС готовий і далі розвивати відносини з Україною, підтримувати її євроінтеграцію. Однак при цьому Україна має поважати і дотримувати базові цінності Європи, додав глава представництва ЄС.

"Україна важлива для ЄС і залишається пріоритетом для ЄС", - резюмував Тейшейра.

Тейшейра також заявив, що існування зони вільної торгівлі з СНД та рівночасно з Євросоюзом – річ неможлива. Він назвав нонсенсом ситуацію, коли переговори про зону вільної торгівлі з ЄС завершено, угода готова, але досі не підписана.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Європа закрила фінансування всіх програм бюджетної підтримки України обсягом понад 160 млн євро на рік. Зокрема, припинила давати кошти на реформу української державної служби.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: Тейшейра підтвердив, ЩО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ