Пт, 2024-04-26, 04:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Вересень » 12 » ЄС запровадив нові санкції проти російської нафти і "оборонки"
10:53
ЄС запровадив нові санкції проти російської нафти і "оборонки"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Нові санкції Європейського союзу проти Російської Федерації офіційно набули чинності сьогодні, 12 вересня. Список санкцій був опублікований в офіційному журналі ЄС.

Відповідно до нових санкцій, ЄС заборонив організацію боргового фінансування для трьох російських паливно-енергетичних компаній - "Роснефти", "Транснафти", "Газпром нефти". ЄС ввів заборону на торги облігаціями цих компаній з терміном обігу понад 30 днів та участь в організації випусків таких паперів.

ЄС також обмежив позики для Сбербанку, ВТБ, Газпромбанку, ВЕБ та Россельхозбанка. Євросоюз також ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших російських оборонних концернів - "Уралвагонзаводу", "Оборонпрому" і Об'єднаної авіабудівної корпорації.

У санкційний список Євросоюзу включені 9 російських оборонних концернів: "Сіріус", "Станкоинструмент", "Химкомпозит", "Калашников", Тульський збройовий завод, "Технології машинобудування", "Високоточні комплекси", концерн ППО "Алмаз-Антей" і НВО "Базальт". Цим компаніям з 12 вересня 2014 р. забороняються постачання європейських технологій подвійного призначення.

Євросоюз вніс ще 24 прізвища в "чорний список", довівши їх загальну кількість до 119. Так, у санкційний список ЄС включені генеральний директор корпорації "Ростех" Сергій Чемезов, так званий "прем'єр" ДНР Олександр Захарченко, депутат Держдуми РФ Володимир Жириновський і віце-спікери Держдуми Володимир Васильєв, Іван Мельников, Ігор Лебедєв, Микола Левич.

Крім Захарченко, в перелік з числа лідерів сепаратистів увійшли: Володимир Кононов, що займає пост "міністра оборони" "ДНР", лідер так званого "Народного ополчення" Донбасу Мирослав Руденко, "прем'єр-міністр" "ЛНР" Геннадій Ципкалов, "міністр державної безпеки" "ДНР" Андрій Пінчук, "глава МВС" "ДНР" Олег Береза, офіційний представник "ДНР" в Росії Андрій Родкін, "міністр закордонних справ" "ДНР" Олександр Караман.

З офіційних осіб РФ під санкції також потрапили постійний представник Криму при президенті РФ Георгій Мурадов, віце-прем'єр Кримської республіки Михайло Шеремет, заступник голови Ради Федерації РФ Юрій Воробйов, депутат Держдуми, верховний отаман Союзу козачих військ Росії та Зарубіжжя Віктор Водолацький, член президії ЦК КПРФ і його секретар з міжнародних та економічним зв'язкам Леонід Калашников, депутати Держдуми Володимир Нікітін, Олег Лебедєв, Світлана Журова, Олександр Бабаков.

Також в чорному списку опинився командир 76-ї гвардійської десантно-штурмової Чернігівської дивізії (Псковська дивізія), генерал-майор Олексій Наумець.

Нагадаємо, що саме про бійців цієї дивізії преса писала, що вони беруть участь в бойових діях на стороні сепаратистів в Україні.

Нагадаємо, у понеділок, 8 вересня, ЄС погодив пакет додаткових секторальних санкцій щодо Росії, проте їх введення було відкладено. Повідомлялося, що введення санкцій заблокувала Фінляндія. 10 вересня міністр зовнішньої торгівлі Фінляндії Ленита Тойвакка повідомила, що країна погодилася з введенням нових санкцій проти Росії.

Прес-служба Ради ЄС повідомляла, що санкції набудуть чинності після їх публікації в офіційному журналі ЄС. За словами голови Європейської ради Хермана ван Ромпея, до кінця місяця в залежності від розвитку ситуації в Україні, Єврокомісія і Європейська служба зовнішньої дії можуть "запропонувати модифікувати, призупинити або анулювати діючі санкції, повністю або частково".

Експерти впевнені, що розширені санкції ЄС призведуть до падіння ВВП і масштабної кризи в Росії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1111 | Додав: adminA | Теги: російської нафти і оборонки, нові санкції, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ