Чт, 2024-03-28, 21:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 12 » Євродрузі Тимошенко бойкотують Україну, світ і далі обурюється вироком екс-прем'єра
09:59
Євродрузі Тимошенко бойкотують Україну, світ і далі обурюється вироком екс-прем'єра
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Група Європейської народної партії (ЄНП) у Комітеті регіонів Європейського союзу оголосила бойкот зустрічі з офіційною урядовою делегацією України.

Про це повідомив президент групи ЄНП у Комітеті регіонів ЄС Майкл Шнайдер, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

- "Батьківщина" готує акції спротиву в усіх регіонах
- Герман вважає Януковича самородком, а в справі Тимошенко ще нічого неясно

"Враховуючи вирок Печерського суду про ув’язнення Юлії Тимошенко на 7 років, група ЄНП в Комітеті регіонів сьогодні ухвалила рішення про бойкот запланованої зустрічі високого рівня з українською делегацію в рамках Днів відкритих дверей", - зазначив він.

За його словами, судовий вирок Тимошенко є приголомшливим, звинувачення - політично вмотивованим, а судовий процес відбувався з чисельними порушеннями прав людини.

"Група ЄНП хоче дати зрозумілий сигнал, що це неприйнятно, і що не повинно бути жодної угоди про асоціацію з ЄС доти, доки демократію і верховенство закону не відновлять", - підкреслив Шнайдер.

Група ЄНП у Комітеті регіонів наголошує, що український уряд "не поважає демократію та верховенство закону і безсоромно зловживає своїми повноваженнями задля усунення політичних опонентів".

Водночас у заяві йдеться про необхідність продовжувати стосунки з місцевими та регіональними органами влади в Україні.

"Але чіткий сигнал засудження недемократичної, тоталітарної практики слід надіслати президенту Януковичу і його уряду", - наголошується у документі.

Генсек ООН стурбований юридичними процедурами щодо Тимошенко

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун стурбований з приводу вироку екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, повідомила у вівторок на брифінгу представник генсека ООН Ваніна Маестрачі.

"Генеральний секретар висловив серйозну занепокоєність юридичними процедурами стосовно колишнього прем'єра України та інших діячів. Він сподівається, що ці процедури будуть проводитися в чесній та неупередженій манері", цитує слова Маестрачі РИА "Новости".

Чехія вважає, що Україна показала, наскільки вона далека від демократії

Чехія стривожена вердиктом Печерського райсуду у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яким вона засуджена до 7 років позбавлення волі.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті Міністерства закордонних справ Чехії.

"Вердикт винесено після судового процесу, який продемонстрував неповагу до міжнародних стандартів проведення справедливих, прозорих та незалежних юридичних процесів", - йдеться в заяві.

"Вирок показує, як далеко лежить українське розуміння кримінальної та політичної відповідальності від усталеного в Європейському Союзі. Він показує значні розбіжності у правовій культурі", - вважають дипломати.

"Чехія не може погодитися з вироком, який може призвести до подальших зловживань у політичній боротьбі", - підкреслили в чеському МЗС.

У міністерстві зазначили, що "справа не тільки у випадку Юлії Тимошенко".

"Всі українські політики, а надто ті, хто чекає вироку, як Юрій Луценко, повинні мати беззаперечне право брати участь в українському політичному процесі, зокрема мати пасивне виборче право", - йдеться в заяві.

"Чеська Республіка бажає Україні, своєму європейському сусідові, бути незалежною країною без політичних в'язнів, країною з відкритою плюралістичною політичною системою, де нація матиме вирішальний голос на виборах. Тільки тоді Чехія готова прийняти заяву України на вступ до Європейського Союзу", - підкреслили в чеському МЗС.

Нагадаємо, 11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати державні посади на 3 роки.

У свою чергу Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту планує відкласти голосування щодо проекту доповіді із рекомендацій Раді ЄС та Єврокомісії щодо угоди про асоціацію з Україною. З такою пропозицією виступив під час засідання Комітету доповідач Ришард Легутко.

Зазначимо, що Польща, Словенія і Чехія стурбовані рішенням суду над Тимошенко, не приймають його і сподіваються на апеляцію.

Англія, Франція і Німеччина вважають вирок Тимошенко політичним і попереджають про наслідки.

Адміністрація президента США Барака Обами також закликає звільнити Юлію Тимошенко та інших політичних лідерів та колишніх державних посадовців України.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 869 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ