Пт, 2024-04-19, 06:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Євромайдани злилися воєдино і відправили делегацію до Вільнюса
12:32
Євромайдани злилися воєдино і відправили делегацію до Вільнюса
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Мітингувальники з Європейської площі в Києві перейдуть на Майдан Незалежності. Таким чином обидва євромайдани об'єднаються. Про це 26 листопада зі сцени на Європейській площі заявив лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк, зачитавши листа Юлії Тимошенко, в якому вона, зокрема, просила зняти з євромайданів партійну символіку та об'єднатися, передає "Українська правда".

За словами Яценюка, опозиція зробить навіть більше, ніж попросила екс-прем'єр.

На сцені також виступили інші лідери опозиції, які заявили, що влада використовує технологію розколу прихильників євроінтеграції на два майдани, і тому мітингувальники мають продемонструвати їй свою єдність.

"Вони кажуть, що політика ЄС - це погано, а громадянське суспільство - це добре. Вони спеціально говорять про те, що є два майдани, але ми всі єдині", - сказав лідер фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

У свою чергу, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко закликав усіх до об'єднання, а лідер руху "Третя українська республіка" Юрій Луценко закликав об'єднати два майдани, щоб "голос інтеграції було чути ще сильніше".

Після цих заяв протестувальники, які розташовувалася на сходинках, що ведуть до входу в Український дім, й активісти опозиційних партій зібрали свої речі і перемістилися на Майдан Незалежності.

У Київ на об'єднаний Євромайдан вночі і зранку 27 листопада прибувають жителі інших регіонів. До протестувальників приєдналися студенти з Луцька та Львова.

Вночі під час приєднання акції Європлощі до Майдану деякі очевидці нарахували 30 тисяч учасників. Ранкове чергування на площі триває.

Майдан відправив лідерів опозиції на саміт "Східного партнерства"

Яценюк, Кличко і Тягнибок їдуть на саміт "Східного партнерства" до Вільнюса, щоб викласти позицію опозиції, повідомив перший заступник партії "Батьківщина", народний депутат Олександр Турчинов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми відправляємо делегацію до Вільнюса, щоб вони виклали позицію не Януковича, а українського народу", - сказав він на мітингу на Європейській площі.

Турчинов запропонував присутнім на Європейській площі проголосувати за те, щоб лідери опозиційних парламентських фракцій поїхали до Вільнюса на саміт. Присутні одностайно підтримали цю ініціативу.

Саміт "Східного партнерства" має пройти у Вільнюсі 28-29 листопада. Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю українським телеканалам, оприлюдненому у вівторок, 26 листопада, заявив, що візьме участь у саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Довідка

Кабінет міністрів України 21 листопада ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами. Угоду попередньо планувалось підписати на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада.

У свою чергу член Моніторинговою місії Європарламенту в Україні, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що Україна не підпише Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті "Східного партнерства" наприкінці цього місяця у Вільнюсі. При цьому він висловив думку, що рішення українського уряду пов'язано з певними домовленостями, досягнутими з РФ.

Також стало відомо, що Кабінет міністрів України ініціює створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

У свою чергу в Кремлі заявили, що рішення України про призупинення торговельно-економічної асоціації з ЄС є внутрішньою справою Києва, але в Москві готові до тристоронніх переговорів з Україною та ЄС з торговельно-економічної тематики.

Варто згадати недавній візит президента Януковича до Росії для переговорів з Володимиром Путіним. Тоді ЗМІ писали, що голова української держави підкинув ще одну загадку як українським, так і європейським політикам. Його зустріч з Путіним - третю за останні три тижні - втаємничили ще сильніше, ніж сочинську, про підсумки якої нічого так і не просочилося навіть у кулуари вітчизняної політики.

Уночі проти 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралося від 1000 до 2000 осіб, щоб висловити невдоволення рішенням уряду про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Ввечері 22 листопада на центральну площу столиці прийшло від 2 до 3 тисяч осіб, щоб висловити підтримку курсу України на Європу. У кількох обласних та районних центрах України також відбуваються мітинги проти призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

24 листопада учасники стотисячного мітингу на підтримку євроінтеграції ухвалили резолюцію, в якій перерахували свої вимоги:

- Вимагати відставки уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів;

- Вимагати проведення 27 листопада позачергової сесії Верховної Ради, на якій повинні бути застосовані всі необхідні євроінтеграційні закони, зокрема і щодо Юлії Тимошенко. Відповідне звернення вже подано, зібрано підписи для цього. У разі неухвалення закону Євромайдан вимагає розпуску парламенту і проведення позачергових виборів;

- Вимагати від Януковича невідкладно скасувати рішення про припинення підготовки до Асоціації з ЄС, звільнити Тимошенко, відновити курс на євроінтеграцію і підписати УА на саміті. У разі відмови президента і непідписання УА Євромайдан вимагає імпічменту Януковича за зраду національних інтересів і запровадження персональних санкцій з боку Заходу;

- Звернутися до керівництва ЄС із закликом не зачиняти Україні двері в Європу, створити умови для підписання УА після зміни влади в Україні;

- Забезпечити координацію партій і організацій, які виступають за європейську інтеграцію, для організації акцій протесту.

25 листопада Янукович заявив, що альтернативи побудові суспільства європейських стандартів в Україні немає, і його політика на цьому шляху була і залишається послідовною.

26 листопада екс-прем'єрка України Юлія Тимошенко закликала політичні сили прибрати партійну символіку і створити єдину раду Євромайдану.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1053 | Додав: adminA | Теги: воєдино, Євромайдани, делегацію до Вільнюса
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ