Пт, 2024-04-26, 10:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 5 » Європа і США опинились на порозі епідемії небезпечної кишкової інфекції
08:31
Європа і США опинились на порозі епідемії небезпечної кишкової інфекції
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Німецькі експерти встановили, що небезпечна кишкова інфекція, яка вбиває європейців, має африканське походження. У Німеччині також відкинули думку про "біотерористичну діяльність".

Нова кишкова інфекція, що розповсюджується в Німеччині, представляє підвищену небезпеку - вона з'явилася, коли агресивна бактерія з Центральної Африки, що викликає запалення і кровотечу в кишківнику, якимсь чином з'єдналася з місцевою кишковою паличкою ЕНЕС, створивши новий штам, передають "РИА Новости".

"Африканський мікроб має всі здібності для того, щоб поселятися в кишківнику, викликати максимальне запалення і виробляти токсини, які викликають гемолитико-уремичний синдром (ГУС) і серйозні неврологічні наслідки", - заявив професор з університету Кіля Штефан Шрайбер.

- Смертоносна кишкова інфекція виявлена у Фінляндії, США. Є підозра, що й в Італії

"Ми можемо в цьому випадку дійсно говорити про епідемію. Мова йде про абсолютно несподівану появу великої кількості захворювань, якої ми в таких масштабах в Німеччині поки не бачили", - вважає експерт берлінського науково-дослідного інституту вірусології імені Роберта Коха Інституту Роберта Коха Клаус Штарк.

Ця провідна наукова установа ФРН даного профілю радить громадянам утримуватися від вживання помідорів, огірків і салату з Північної Німеччини, хоча точна причина і місце, де саме зародилася нова агресивна інфекція, поки не встановлені.

"В даний час ми не знаємо, чи є розповсюджувачем овочі", - вказав в зв'язку з цим представник Федерального інституту з оцінок ризиків.

На думку мікробіолога Олександра Кекуле, директора Інституту медичної мікробіології університетської клініки Університету імені Мартіна Лютера Галле-Віттенберг, терористична підвалина того, що відбувається "дуже маловірогідна, оскільки це абсолютно новий збудник".

"Таким чином, його необхідно було штучно вивести. Як я думаю, потенційні агресори так далеко ще не просунулися", - припустив він.

Як повідомили раніше фахівці центру з контролю і профілактики захворювань, причиною захворювань є рідкісний штам E. сoli, що належить до серотипу (варіативності усередині підвидів бактерій або вірусів) 0104: H4. Даний штам був виділений з тканин семи хворих в Німеччині і двох в Данії.

Небезпечна кишкова інфекція розповсюджується з півночі ФРН, де в основному проживали або побували перед інфікуванням 19 загиблих і 520 хворих унаслідок синдрому ГУС.

МВС ФРН, що уважно відстежує ситуацію, відзначає, що поки немає ніяких даних про те, що йдеться про "біотерористичну діяльність".

У самій Німеччині настрої панічні - на карантин закрилася одна з шкіл. Люди відмовляються від свіжих овочів і зелені. Тим часом, у медиків з'явилася хороша новина - швидкість розповсюдження епідемії знижується. Крім того, учені з університетської клініки Гамбурга спільно з китайськими колегами розшифрували геном кишкової палички, вони сподіваються, що найближчим часом вдасться розробити ліки.

У Німеччині лікарі закликають жителів країни здавати кров для постраждалих від кишкової інфекції.

Смертоносна кишкова інфекція виявлена у Фінляндії, США. Є підозра, що і в Італії

У Фінляндії зафіксований перший випадок захворювання кишковою інфекцією, за симптоматикою схожою з виявленою в Німеччині небезпечною бактерією, повідомляють Вести.Ru.

Хворий на це захворювання поміщений в одну з лікарень столичного регіону. Пацієнт вже пішов на поправку і видужує.

Тим часом загальне число загиблих від нової інфекції досягло 19 осіб. Вона розповсюдилася вже по території 12 країн Європи і навіть потрапила в США - в Оклахомі зі схожими симптомами госпіталізовано двоє дітей. Всі хворі або недавно відвідали північ Німеччини, або контактували з тими, що приїхали звідти.

Сьогодні, 4 червня надійшло повідомлення про німецького туриста, госпіталізованого до лікарні північноіталійського міста Мерано. Результати узятих у туриста аналізів будуть відомі тільки в понеділок, проте якщо діагноз підтвердиться, то це стане першим випадком зараження небезпечним штамом кишкової палички, зареєстрованим в Італії, повідомляють РИА "Новости".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1001 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ