Пт, 2024-04-19, 21:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 16 » Європа масово труїться: від дітей у Франції до панків в Естонії
15:35
Європа масово труїться: від дітей у Франції до панків в Естонії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Спалах гострого інфекційного захворювання, викликаного кишковою бактерією E.coli, зафіксовано серед дітей у французькому Ліллі. Шестеро хворих госпіталізовано. Причиною зараження стали січені біфштекси, які було зроблено з м'яса, привезеного з Німеччини, де зареєстровано спалах небезпечної кишкової інфекції, повідомляє РИА "Новости".

Хворим французьким дітям від двох до восьми років. Вони живуть у різних містах регіону Нор-Па-Де-Кале. Усі постраждалі їли січені біфштекси фірми Steaks Country, куплені у великій мережі супермаркетів Lidl, після чого у них почалася кривава діарея.

У четвер вранці трьох дітей підключили до апарату гемодіалізу. "Їхній стан серйозний, проте не викликає побоювань", - заявили журналістам медики.

За словами експертів міністерства, виявлена у Франції бактерія "ніяк не пов'язана з інфекцією, що спалахнула в Німеччині" і забрала життя 38 людей в Європі. Найближчим часом буде проведено всі необхідні дослідження, щоб зрозуміти характер інфекції і повністю відкинути її зв'язок з німецькою E.coli.

Компанія-виробник біфштексів у ніч проти четверга відкликала усю партію своєї продукції, яка, як передбачається, є джерелом небезпечної інфекції.

Крім того, влада рекомендує громадянам смажити січене м'ясо без його розморожування, оскільки бактерія гине вже за температури 65 градусів за Цельсієм. Чиновники від охорони здоров'я також попросили населення негайно звертатися по допомогу до лікарів у разі появи симптомів або порушення роботи шлунково-кишкового тракту протягом 10 днів після споживання біфштексів даної марки.

У свою чергу міністерство охорони здоров'я Німеччини настійно не рекомендує мешканцям країни споживати пророщені боби. Кількість людей, що заразилися кишковою паличкою E.coli у ФРН, далі зростає і вже перевищила 3200 осіб.

Спалах кишкової інфекції спочатку було зафіксовано на півночі Німеччини. Інфекцію викликала так звана ентерогеморагічна бактерія Escherichia coli (кишкова паличка). Симптоми хвороби, що викликається цими бактеріями - кривава діарея, гарячка і нудота. Більшість пацієнтів одужують протягом десяти днів, проте у незначної кількості пацієнтів (дітей раннього віку і літніх людей) хвороба може набути важкої форми.

Сотні людей отруїлися на естонському панк-фестивалі

У Естонії на фестивалі панк-пісень, який відбувся минулими вихідними, декілька сотень людей зазнали харчового отруєння і були госпіталізовані у тяжкому стані, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на естонську газету Ohtuleht.

"Я вважаю, що це пов'язано з помилкою при поводженні з харчовими продуктами. Звідки вона виникла, у випадках з харчовими отруєннями визначити дуже важко", - заявила газеті радниця з епідеміології департаменту з охорони здоров'я Кууло Кутсар.

Видання зазначає, що ознаки отруєння були як у представників творчих колективів, так і у глядачів. У зв'язку з подією подано заяву до ветеринарно-продовольчого департаменту. Його співробітники ще не визначили джерела зараження.

Всього на фестивалі було близько 2 тисяч людей, з яких близько 1 700 скористалися послугами місцевих пунктів харчування.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 953 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ