Ср, 2024-04-24, 21:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 10 » Європа потерпає від повеней. У Німеччині вже критична ситуація
13:45
Європа потерпає від повеней. У Німеччині вже критична ситуація
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У Центральній Європі, яка ще нещодавно страждала від снігопадів, тепер повені. Через різке потепління тала вода переповнила десятки річок, які вийшли з берегів, повідомляє УНІАН.

Найважче доводиться жителям Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції. Сотні населених пунктів відрізано від зовнішнього світу, і вода далі прибуває.

Найнебезпечніша ситуація склалася на річці Мозель, яка впадає у Рейн. 10 січня її рівень може досягти критичної позначки у 9 метрів. Якщо місцева влада не зможе впоратися з потоками - вода опиниться на вулицях Кельна і Дюссельдорфа.

Ще в суботу біля 30 населених пунктів на Мозелі постраждали від стихії, в містечках Кохем і Целль на вулицях було приблизно півтора метри води. На даний момент, через повені, загинула щонайменше одна людина, повідомляє РИА "Новости".

За даними ЗМІ, у владі стихії опинилися райони між містами Кобленц і Трір, найбільший удар водних потоків припав на місто Целль. Повідомлення про перші жертви надійшли з німецької землі Баден-Вюртемберг. Співробітники рятувальних служб витягнули з води тіло 50-річного чоловіка. Влада припускає, що він випав з байдарки і не зміг забратися назад у човен через сильний потік річки.

Також повідомляється про зникнення ще як мінімум трьох людей в містах Ремс і Вайблінген, проте жодної інформації про те, коли саме сталися ці трагічні інциденти, не повідомляється.

В неділю, 9 січня, стихія досягла Кобленца, розташованого біля злиття Мозелю та Рейну. В середині дня рівень води досяг позначки 8,3 м. Головна визначна пам'ятка міста - "Німецький кут", місце впадання Мозелю у Рейн - пішла на метр під воду, підтопило також будинки на рейнській набережній.

Навігацію по Рейну між Кобленцом і Кельном в неділю було припинено. Пік повені в Кобленці очікується сьогодні. За прогнозами, вода може затопити квартали, в яких живе 5 тис людей. У вівторок, 11 січня, повінь досягне Кельна і Дюссельдорфа, де також прогнозують підвищення води в Рейні до 9 м.

Раніше повідомлялося, що в північних районах Франції у зв'язку із загрозою повеней декілька сотень людей було евакуйовано, десятки шкіл закрито. У деяких населених пунктах унаслідок тривалих дощів і танення снігу через потепління підтоплено будинки, закрито для пересування близько 40 департаментських доріг.

У той же час розливи річок на території франкомовного регіону Бельгії Валлонії забрали життя трьох людей. Повені внаслідок танення снігу спостерігаються в багатьох районах Валлонії. Підвищення рівня води в річках вже призвело до закриття цілої низки автодоріг в провінціях Льєж, Люксембург, а також Намюр, де повністю затоплено центр міста Кувен.

Також нагадаємо, що в Австралії регіон Гаскойн, розташований на західному узбережжі країни, переживає найсильнішу повінь за останні півстоліття. За останніми даними, в результаті стихійного лиха затоплено територію, яка перевищує розміри Франції чи Німеччини, постраждали більш як 200 тисяч осіб.

Сильну повінь на північному сході Австралії викликав тропічний шторм "Таша". Сильні дощі затопили декілька населених пунктів у штаті Квінсленд. Незважаючи на те, що дощі припинилися, вода в річках і далі піднімається. Через повені в штаті Квінсленд було евакуйовано близько 1000 людей.

Крім того, безперервні зливи викликали найсильнішу за останні 150 років повінь на новозеландському острові Південний. Основний удар стихії припав на райони Марлборо і Кентербері.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1085 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ