Ср, 2024-04-24, 19:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 8 » Європа поведе себе інакше, ніж напередодні Другої світової війни - Туск
12:06
Європа поведе себе інакше, ніж напередодні Другої світової війни - Туск
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Глава Ради Європейського союзу Дональд Туск вважає, що європейські країни знову зіткнулися зі злом, як напередодні Другої світової війни, але переконаний, що цього разу Європа зможе себе повести інакше. Як передає УНІАН, про це він заявив у Гданську під час політичної дискусії та тему уроків з Другої світової війни.

"Ми читали, що зло є банальним - найкраще сьогодні про це знає президент Петро Порошенко - що зло знову є тут", - сказав Туск, котрий раніше очолював уряд Польщі.

Він зауважив, що під час європейських дискусій все частіше появляться тема "війни, смерті та крові", наголосивши, що не можливо передбачити те, що може принести майбутнє.

Водночас, на його переконання, Європа сьогодні зможе вести іншу політику, ніж напередодні Другої світової війни.

"Я глибоко вірю, що Європа інакше, ніж в 1939 році, може бути відповідальна, європейці можуть відчути себе відповідальними за весь континент, а не лише за свій народ",- сказав він.

Туск звернув увагу, що європейські політики теж усвідомлюють наслідки своїх дій, нагадавши, що мало хто приїхав на організований російською владою парад у Москві.

"Ми почали думати, яку перемогу має на увазі в майбутньому організатор параду", - зауважив він.

Глава Ради ЄС також висловив переконання, що Європа може бути сильною та відзначив, що до неї необхідно ставитися з повагою.

"Після сьогоднішньої зустрічі маю більше віри, що Європа відповідальна, горда за те, ким вона є, та сильна",- резюмував Туск.

Війна в Україні не дозволяє радісно святкувати День перемоги, – Коморовський

Війна в Україні не дозволяє світу забувати про найтрагічніші сторінки історії XX століття і наявність сил, які думають застарілими категоріями сфер впливу і підкорення сусідніх народів Про це під час виступу вночі на півострові Вестерплатте у Гданську у рамках відзначення 70-річчя закінчення Другої світової війни заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, передає Укрінформ.

"Війна, яка триває в Україні, не дозволяє нам забути, що в Європі ще є сили, які викликають спогади про найтрагічніші сторінки історії XX століття, які й надалі оперують логікою сфер впливу, прагнуть утримувати сусідів у васальній залежності, не поважають цивілізованих норм права і відносин між народами",- підкреслив Коморовський.

Він наголосив, що на очах європейців черговий народ (український – ред.) задемонстрував своє прагнення приєднатися до Європи й показав прагнення жити гідно і нормально в умовах більшої свободи, і це викликало відповідь сильнішого сусіда, який силою змінив кордони.

"Це в Європі не практикувалося з 1945 року, тому складно нам сьогодні радісно святкувати факт, що 70 років тому в Європі завершилася Друга світова війна",- підкреслив Коморовський.

Президент Польщі наголосив, що досвід останніх 70-ти років показує, що на це Європа не може погоджуватися.

"Ця анахронічна і шкідлива щодо миру позиція також і сьогодні не затримає прагнення народів самостійно вирішувати власну долю, їх не затримають нові генерації танків чи ракет, а ті, хто так думає, мають зустріти наш рішучий опір",- констатував президент РП.

Він наголосив, що Європа і світ сьогодні мають бути солідарними і підтримувати тих, "хто хоче йти до західного світу, де сусід не боїться сусіда".

Коморовський наголосив, що місце України й інших країн Східної Європи, якщо вони цього хотітимуть і будуть готовими, - у спільній європейські родині.

Раніше Папа Римський з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової війни закликав до миру і порадив вчитися на помилках минулого.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: напередодні Другої світової війни, Європа поведе себе інакше, Туск
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ