Вт, 2024-04-16, 10:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 13 » Європа визнала політичні репресії в Україні: екс-міністр Тимошенко отримав притулок у Чехії
19:41
Європа визнала політичні репресії в Україні: екс-міністр Тимошенко отримав притулок у Чехії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Колишній міністр економіки Богдан Данилишин отримав політичний притулок у Чеській Республіці. Про це Радіо Свобода повідомила адвокат Данилишина Марина Махіткова.

Рішення про це у четвер ухвалило міністерство внутрішніх справ Чехії.

- Українська діаспора закликає міжнародне співтовариство засудити тиск на опозицію в Україні
- Україну понизили з категорії вільних країн до "частково вільних"

Досі Данилишин перебував у в'язниці попереднього затримання в Празі. Міський суд ще має вирішити питання про звільнення Данилишина з-під варти.

В серпні Данилишина було оголошено в міжнародний розшук за звинуваченням в заподіянні державі збитків на 13,9 млн гривень через державні закупівлі у одного учасника.

За інформацією МВС України, Данилишина "звинувачують у здійсненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 "Зловживання владою або службовим становищем" Кримінального кодексу України".

Також повідомлялося, що він звинувачується в наданні дозволу позаконкурсної закупівлі послуг з реконструкції аеропорту "Бориспіль" на суму 450 мільйонів гривень. Збитки, заподіяні Міністерству оборони, становили 1,8 мільйона доларів.

Інтерпол затримав Данилишина 19 жовтня в Чехії, коли той звертався по допомогу до лікувальної установи. Генпрокуратура України почала процедуру його екстрадиції. Міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг раніше підтвердив, що Данилишин попросив у Чехії політичного притулку.

Богдан Данилишин був міністром в уряді Юлії Тимошенко з 2007 по 2010 роки.

Данилишина звинувачують в Україні за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Представники опозиції називають справу сфабрикованою і заявляють про політичне переслідування колишнього міністра уряду Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, що торік Генпрокуратура порушила багато справ проти колишніх чиновників уряду Тимошенко. Опозиція називає це терором і політичними репресіями. Натомість Генпрокуратура запевняє, що жодної політики в затриманні екс-чиновників немає.

Найгучнішими справами за останній час стали арешт колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і порушення кримінальної справи проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле, який відвідав Україну 10-11 січня, застерігає владу України від застосування кримінального законодавства в політичних цілях. У США уже вважають, що Янукович переслідує опозицію через політичні мотиви.

Світовий конгрес українців (СКУ) закликав міжнародне співтовариство засудити "антидемократичний тиск на політичну опозицію в Україні".

"Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство і свої складові організації засудити неприпустимий антидемократичний тиск, який здійснюється на політичних опонентів в Україні", - заявив президент СКУ Євген Чолій.

Крім того, Україну вилучили з категорії вільних країн у рейтингу американської неурядової організації Freedom House. Згідно зі щорічним рейтингом, Україну віднесено до категорії "частково вільних країн".

А раніше, Україна посіла останнє місце серед європейських країн в рейтингу економічних свобод (дослідження Heritage Foundation та Wall Street Journal). Також в Україні відзначили найбільший занепад демократії серед всіх країн Європи у рейтингу демократії країн світу (Democracy Index 2010, Economist Intelligence Unit, за версію видання "Економіст").

Крім того, "Репортери без кордонів" відзначили падіння України на 42 сходинки в рейтингу свободи слова.

У свою чергу, у рейтингу економічних свобод 2010 (Index of Economic Freedom), складеному Heritage Foundation і The Wall Street Journal, Україна посіла 162-ге місце серед 183 країн світу. Як свідчать дані дослідження, найближчі сусіди України в цьому рейтингу - Бурунді (160), Того (161), Ліберія (163) і Східний Тимор (164). Автори доповіді оцінили рівень економічних свобод в Україні в 46,4 пункта, що на 2,4 п.п. нижче, ніж торік, коли Україна була на 152-му місці.

А згідно із рейтингом Transparency International щодо рівня корумпованості, Україна в 2010 році посіла 134-те місце.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 909 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ