Пт, 2024-04-26, 09:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 21 » Європа - за асоціацію з Україною до кінця року, але політична ситуація може сильно загальмувати процес
16:17
Європа - за асоціацію з Україною до кінця року, але політична ситуація може сильно загальмувати процес
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Країни "Веймарського трикутника" (Німеччина, Франція, Польща) сподіваються на завершення переговорів щодо угоди про Асоціацію між ЄС та Україною до кінця поточного року і вказують, що на цей процес впливатиме внутрішньополітична ситуація в Україні.

"У нас є спільна зацікавленість в Україні, Франції та ЄС - якнайшвидше завершити переговори щодо цієї угоди. Франція повністю підтримує завершення цих переговорів до грудневого саміту", - повідомив в ході дискусії "Взаємини Україна-ЄС: вирішальний момент" посол Франції в Україні Жак Фор (Jacques Faure).

- Перспективи відносин Україна-ЄС після Ялти обговорять у Брюсселі
- ЗМІ: Янукович не розповідає, що станеться з Тимошенко
- Посол ЄС Тейшейра хоче відвідати Тимошенко в СІЗО
- Захист просить суд відновити засідання і випустити Тимошенко з СІЗО, поки вона не підхопила туберкульоз

Разом з тим, за його словами, внутрішня ситуація в Україні викликає занепокоєння з погляду розвитку правової держави і зміцнення демократичних стандартів у країні, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, є підозри щодо того, що судові процеси над членами опозиції мають політичний характер. "Насправді, якщо в цьому напрямку буде погіршення ситуації, то це не може не мати наслідків для відносин України з ЄС", - сказав посол.

У свою чергу посол Німеччини Ганс-Юрген Гаймзьот (Hans-Jurgen Heimsoeth) зазначив, що Німеччина зацікавлена в швидкому завершенні переговорів, проте існує зв'язок між процесами, що відбуваються в Україні і ратифікацією угоди про Асоціацію.

"У Німеччині є політичні діячі, яким важко уявити підписання угоди про Асоціацію, і в той же час картину, коли пані Тимошенко перебуває за ґратами", - сказав він.

Посол також висловив сподівання, що керівництво України "правильно сприйняло" ті меседжі, які донесли європейські політики на зустрічі в Ялті і в ході телефонного спілкування.

Посол Польщі Генрик Літвін (Henryk Litwin) також висловився за необхідність якнайшвидшого завершення переговорів щодо угоди про Асоціацію.

"Разом з тим, Польща теж поділяє стурбованість своїх партнерів з приводу політичної ситуації в Україні... Ми поділяємо стурбованість колег, і великої різниці між нами немає", - сказав Літвін.

Зазначимо, що депутат Європарламенту Марек Сівець припускає, що процес ратифікації угоди Україна-ЄС затягнеться на три роки. За словами Сівця, якщо екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не буде в тюрмі, то в питанні асоціації з ЄС буде набагато менше проблем.

У той же час у Ялті комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що Україна і Європейський Союз досягли значного прогресу в переговорах щодо підписання Угоди про асоціацію, перейшовши на фінальну стадію цього процесу. Україна і ЄС впритул підійшли до підписання Угоди про асоціацію - її планують підписати вже до кінця 2011 року.

Посол Німеччини засумнівався в законності ув'язнення Тимошенко і Луценка

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот сумнівається в законних підставах утримання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка під вартою.

"Я сам особисто не зовсім усвідомив для себе правові підстави, на підставі яких пані Тимошенко вже шість тижнів перебуває у в'язниці", - сказав посол.

Крім того, він засумнівався в наявності правових підстав арешту Луценка і утримання його під вартою.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 886 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ