Пт, 2024-04-26, 06:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 20 » Європа закликає громадян відмовитися від використання браузера Internet Explorer
22:13
Європа закликає громадян відмовитися від використання браузера Internet Explorer
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/


Франція і Німеччина закликали своїх громадян відмовитися від використання Internet Explorer і перейти на альтернативні браузери. Причиною такого кроку є вразливість програми, яка дозволяє хакерам отримувати контроль над комп'ютером користувача. Західні аналітики прогнозують, що подібні заходи прискорять падіння ринкової частки браузера Microsoft, популярність якого в Україні за останні два роки знизилася більш ніж удвічі, пише "КоммерсантЪ-Украина".
Вчора, 19 січня, французька урядова організація CERTA опублікувала заяву про тимчасову відмову від використання браузера Internet Explorer (IE) у всіх урядових відомствах, а також рекомендувала французам перейти на одну з альтернативних програм (Firefox, Opera, Chrome, Safari та інші). Напередодні - в п'ятницю - з подібною заявою виступило Федеральне агентство інформаційної безпеки Німеччини (BSI).

Причиною відмови від використання Internet Explorer уряди європейських країн називають вразливість в системі безпеки програми, яка дозволяє хакерам запускати довільний код на відстані, тобто віддалено контролювати комп'ютер користувача і всі його дані. Вразливість у браузері Microsoft виявила компанія McAfee, що вивчала гучну кібератаку китайських хакерів на Google та інші компанії.

У Microsoft визнають факт вразливості і заявляють, що працюють над спеціальним оновленням для 6 і 7 версій IE, яке дозволить усунути проблему. В той же час директор з корпоративних комунікацій "Майкрософт Україна" Ярина Ключковська запевняє, що остання версія програми - Internet Explorer 8 - найбільш захищений з існуючих браузерів.

"Через Internet Explorer 8 не було зафіксовано жодної успішної кібератаки, тому ми радимо користувачам переходити саме на нього", - зазначає вона. Ключковська підкреслила, що ніякої інформації про вживання українським урядом заходів, аналогічних французьким і німецьким, немає.

На думку західних експертів, санкції європейських країн прискорять падіння частки Internet Explorer, що продовжується вже кілька років. За даними дослідницької компанії Net Applications, браузерові Microsoft віддають перевагу майже 63% користувачів інтернету, тоді як в 2004 році цей показник перевищував 90%. Серед українських користувачів частка прихильників IE ще нижча - вона знизилася з 77,5% в 2007 році до 31,4% на початку 2010 року.

У листопаді 2009 року IE вперше опустився в Україні на друге місце з популярності серед браузерів, поступившись першим Opera. Менеджер з комунікацій Opera в Росії і СНД Володимир Ісаєв зазначив, що за вихідні дні, що послідували за публікацією рішення німецької BSI, кількість завантажень дистрибутива Opera з німецького сайту компанії зросла вдвічі, сягнувши 18 тис на добу.

За інформацією Ісаєва, учора увечері уряд Австрії також вирішив тимчасово заборонити використання IE в держорганах і рекомендував переходити на альтернативні програми.

Як повідомлялося, Завершилося дворічне розслідування європейського антимонопольного щодо відносно компанії Microsoft. Виробника популярної операційної системи Windows зобов'язали надати споживачам можливістьвибирати при установці веб-браузери,альтернативні Internet Explorer. Експерти сподіваються, що ця практика буде поширена і на Україну, хоча законодавчо компанію до цього не зобов'язують.

Єврокомісія не застосовуватиме штрафних санкцій до найбільшого виробника ПЗ Microsoft в обмін на впровадження вікна вибору браузера в операційні системи Windows XP, Vista і 7, повідомив уповноважений Єврокомісії з питань конкуренції Нілі Крос.

За умовами угоди, з березня 2010 року кожна копія операційної системи Microsoft повинна містити спеціальне вікно, в якому користувачеві пропонуватиметься на вибір 12 веб-браузерів, включаючи Internet Explorer і його основних конкурентів - Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera і Google Chrome.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1568 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ