Пт, 2024-04-26, 09:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 13 » Європарламент: Угода про асоціацію поставить Україну "на якір" ЄС і подолає негативні тенденції в країні
19:01
Європарламент: Угода про асоціацію поставить Україну "на якір" ЄС і подолає негативні тенденції в країні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Угода про асоціацію поставить Україну "на якір" ЄС і забезпечить вирішення негативних тенденцій, які спостерігаються наразі, упевнений депутат Європейського парламенту Ришард Легутко (Ryszard Legutko), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні прес-служби парламентської групи європейських консерваторів та реформістів зазначається, що у своєму виступі Легутко відзначив "виняткову важливість Угоди про асоціацію і важливість того, щоб Європейський парламент подав чіткий і послідовний сигнал щодо цих переговорів".

- Україна повинна мати можливість стати членом ЄС, переконаний президент Польщі
- Євродепутат побачив, що Україна та ЄС наближаються до історичного шансу
- У вересні в Україну приїдуть член Єврокомісії Фюле і генсек ОБСЄ Занньєр, а в листопаді - прем'єр Словаччини
"Україна наразі стоїть на роздоріжжі і має зробити вибір - за останні кілька місяців українська влада дала зрозуміти, що вона хоче зробити європейський вибір. Водночас кілька нещодавніх подій слугували приводом для занепокоєння в ЄС, включно і цей будинок (Європарламент) щодо відповідності України принципам, які є важливими для ЄС", - сказав доповідач.

Легутко уточнив, що має на увазі судовий процес над екс-прем'єром Юлією Тимошенко і негативне сприйняття судової системи України, яке він надає. "Але я також вірю, що Угода про асоціацію поставить Україну на якір Європейського Союзу та його принципів, а також надасть інструменти і дорожню карту для України, яка слугуватиме орієнтиром таких необхідних внутрішніх реформ. Я вірю, що це також надасть нашим двостороннім відносинам більш ефективних рамок для діалогу, і інструменти, щоб відстежувати взяті Україною в рамках цієї угоди зобов'язання, включно із повагою до наших фундаментальних цінностей", - упевнений депутат Європарламенту.

"Я вірю, що Угода про асоціацію забезпечить вирішення негативних тенденцій, які ми спостерігаємо у ці дні в Україні", - заявив Ришард Легутко.

У проект доповіді закладено рекомендації Раді ЄС, Європейській Комісії, які фокусуються на підтримці якнайшвидшого завершення поточних переговорів і якнайшвидшого підписання Угоди, необхідності достатніх фінансових і людських ресурсів з боку ЄС для надання допомоги Україні у процесі реалізації цього документа. Крім того, ЄС має взяти на себе зобов'язання відслідковувати реформи в Україні, з іншого боку, відзначається важливість того, щоб Україна поважала свої зобов'язання, і чітко виконувала їх. Тому проект доповіді наполягає на тому, щоб були розроблені необхідні інструменти для відстеження імплементації цієї Угоди.

Ришард Легутко (група європейських консерваторів та реформістів, Польща) є доповідачем Рекомендацій Раді ЄС, Європейської комісії щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, які були вперше представлені для обговорення в понеділок пізно ввечері в рамках засідання комітету з зовнішньої політики Європейського парламенту в Страсбурзі.

Нагадаємо, що європейський експерт Аманда Пол вважає, що можливі пропозиції відкласти або призупинити завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію Україна - ЄС не дістануть підтримки в Європейському парламенті.

Аманда Пол зазначила, що група Європейської народної партії вже підготувала критичну резолюцію на адресу української влади, і "вони будуть битися до останнього моменту". "Але я не думаю, що в них буде досить сил або впливу, щоб змінити позицію Європейської Комісії з цього питання", - переконана експерт. Вона нагадала, що важливим етапом для Угоди буде те, що "відбудеться наступного року - це ратифікація національними парламентами".

МЗС побачило підтримку Європарламента в підписанні асоціації між Україною та ЄС

У Міністерстві закордонних справ України відзначають, що результати засідання Комітету з закордонних справах Європарламенту, яка відбулася 12 вересня у Страсбурзі, засвідчили підтримку необхідності підписання Угоди про асоціацію з Україною до кінця поточного року.

Прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров на брифінгу у вівторок нагадав, що в понеділок у Страсбурзі було представлено доповідь депутата Європарламенту від політичної групи "Європейські консерватори і реформісти" Ришарда Легутко з приводу рекомендацій Європейської комісії Європейській Раді та Європейській службі зовнішньої діяльності про Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

"Підбиваючи підсумок, слід зазначити, що засідання Комітету із закордонних справ Європарламенту та доповіді його учасників засвідчили підтримку доцільності підписання Угоди про асоціацію з Україною до кінця поточного року і відповідну політичну підтримку цього процесу з боку Європарламенту", - наголосив прес-секретар.

У МЗС вважають, що хоча під час дебатів і лунали зауваження, вони на цьому етапі не знайшли підтримки у більшості фракцій Європарламенту.

Угода про асоціацію з ЄС є "завданням номер один" для МЗС

У Міністерстві закордонних справ України називають чутками повідомлення ЗМІ про те, що президент Віктор Янукович пригрозив главі зовнішньополітичного відомства Костянтину Грищенку звільненням, якщо переговори щодо Угоди про асоціацію з ЄС не будуть завершені до кінця поточного року.

"Це чутки", - сказав прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

За його словами, Угода про асоціацію є "завданням номер один" для МЗС і в цьому напрямі триває безпрецедентний діалог.

"Це завдання номер один для МЗС, і так завжди було, є і буде", - сказав він.

Також він наголосив, що МЗС України завжди приділяло велику увагу роботі зі ЗМІ, зокрема і європейським, для того, щоб висвітлення інформації завжди було незаангажованим.

ЄС планує підписувати з Україною не лише угоду про зону вільної торгівлі, а й угоду про асоціацію в цілому

Європейський Союз не планує змінювати підхід у переговорах з Україною щодо угоди про асоціацію - буде підписано всі угоди, а не окрему економічну її складову.

Про це повідомили у вівторок у Європейській комісії, коментуючи повідомлення в засобах масової інформації про те, що в ЄС розглядають можливість підписувати не всі угоди, а тільки частину про створення зони вільної торгівлі.

"У Європейського Союзу немає планів змінювати свій підхід до переговорів, який передбачає укладання однієї угоди про асоціацію, що охоплює поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі", - заявили в Європейській комісії.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 986 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ