Пт, 2024-04-26, 12:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 9 » Європарламент: Україна має отримати перспективу членства в ЄС, щоб провести серйозні реформи
11:24
Європарламент: Україна має отримати перспективу членства в ЄС, щоб провести серйозні реформи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова делегації Європейського парламенту у зв’язках з Україною Павел Коваль (група Європейських консерваторів та реформістів, Польща) вважає, що ЄС має надати Україні перспективу членства, щоб стимулювати українську владу проводити серйозні реформи. Про це Коваль заявив в ефірі радіо "Свобода".

"Якщо ми хочемо від України, щоб вона зробила дуже серйозні реформи – перспектива членства має бути. Тому що ніяка влада не зможе зробити серйозних реформ, якщо не може сказати відкрито українським громадянам, що врешті-решт вони можуть отримати такі ж можливості жити в Європі. Це, звичайно, моя особиста позиція, але вона не набагато відрізняється від офіційної польської позиції. Я не маю сьогодні повноважень, щоб сказати офіційну польську позицію. Але для мене очевидно, це витікає із того, що відбувалося у Польщі, коли ми вирішили іти в Євросоюз, що якщо хтось хоче відразу асоціюватися, потім ввійти повністю в Євросоюз, повинен зробити багато серйозних реформ. Я знаю, що сьогодні громадяни України в принципі не розуміють, що це означає, але врешті-решт будуть питати", - зазначив євродепутат.

За його словами, в польській угоді про асоціацію у 1991 році також не було відзначено європейську перспективу. "І польський міністр закордонних справ додав односторонню декларацію, в якій написав, що Польща очікує, що зрештою отримає повне членство в Євросоюзі. Я б хотів, звичайно, щоб була гарантія членства для України", - зауважив Коваль. Він додав, що договір про асоціацію Польща підписувала 1991 року, а в Євросоюз увійшла через 13 років по тому. "Це дуже складний процес", - наголосив євродепутат.

Водночас Коваль підкреслив, що польський договір про асоціацію не був наскільки "глибоким", як договір про асоціацію в Україні. "Ви знаєте, в принципі ця економічна частина договору про асоціацію є вже як членство. Я маю на увазі договір про зону вільної торгівлі", – сказав він.

За словами євродепутата, договір про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС "йде дуже глибоко", він стимулюватиме проведення серйозних реформ.

Разом із тим, Коваль наголосив, що "європейська перспектива України – це не лише економіка, але політика і демократичні стандарти". "І коли так відбувається, що колишній прем’єр-міністр знаходиться за ґратами, в тюрмі – це, звичайно, цікаво всім. Чому? Що сталося? – Такі питання дуже часто ставлять депутати в Європарламенті. Усім цікаво, чому колишній прем’єр-міністр в принципі без корупційних проблем сидить в тюрмі", - сказав він.

Нагадаємо, що Комітет із міжнародних справ Європарламенту не зміг виробити єдину позицію щодо України - розгляд резолюції відкладено до 16 листопада.

Хоча у Міністерстві закордонних справ України відзначили, 13 вересня, що результати засідання Комітету з закордонних справах Європарламенту, яке відбулася 12 вересня у Страсбурзі, засвідчили підтримку необхідності підписання Угоди про асоціацію з Україною до кінця поточного року.

Зазначимо, голова делегації Парламентського комітету зі співпраці ЄС - Україна Павло Коваль упевнений, що Україна і Європейський Союз наближаються до історичного шансу який не можна випустити.

Угода про асоціацію поставить Україну "на якір" ЄС і забезпечить вирішення негативних тенденцій, які спостерігаються наразі, упевнений депутат Європейського парламенту Ришард Легутко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 963 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ