Нд, 2024-05-05, 06:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 1 » Європу охопила загальна і злагоджена хвиля протестів проти економії
10:19
Європу охопила загальна і злагоджена хвиля протестів проти економії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

В Європі сотні тисяч людей протестують проти антикризових заходів. Загальна акція профспілок охопила десяток країн - Францію, Іспанію, Бельгію. На тлі масових мітингів у четвер починає роботу саміт ЄС з економічних питань, повідомляють Вести.ру.

Маніфестації робітників у кризовій Європі давно стали буденним явищем, але вперше протести пройшли одночасно по всьому континенту: профспілкові організації з Греції, Франції, Бельгії, Іспанії та Португалії узгоджено вивели на вулиці десятки тисяч людей. Метою демонстрантів стали будівлі національних банків, біржі та представництва Євросоюзу.

Загальноєвропейська акція протесту проходить під гаслом "З нас досить!". Профспілки вважають, що європейські політики більше зайняті порятунком банків, ніж власних громадян. І наводять статистику: вже 115 мільйонів людей в Європейському Союзі знаходяться на межі бідності. Виною всьому, на думку протестуючих, бездумні заходи економії.

Присутні побоюються, що грецький сценарій може повторитися в будь-якій європейській країні. За чотири роки рецесії безробіття в Греції зросла вдвічі, настільки ж збільшився рівень самогубств. Через постійні антикризових знижень пенсій і зарплат бюджетникам багатьом не вистачає коштів навіть на їжу та медикаменти. Програми економії зараз діють майже у всіх країнах Євросоюзу, і сильніше за інших цю економію відчувають самі незабезпечені верстви населення.

"Люди тут живуть дуже погано. Маленькі люди, працівники. Вони живуть дуже погано. Voila", - каже учасниця акції протесту в Брюсселі Моніка.

Але сама невтішна статистика - серед нового покоління європейців. У деяких країнах - наприклад, в Іспанії - безробіття серед молоді вже перевищує 50 відсотків. У Барселоні демонстрація школярів і студентів ледь не переросла в заворушення: поліції довелося застосувати силу.

Акції протесту пройшли напередодні чергового євросамміта: лідери єдиної Європи в Брюсселі сьогодні говоритимуть про перспективи зростання економік. В останній момент стало відомо, що країни єврозони не встигли домовитися по одному з ключових питань: розширення європейського стабфонду. А масштаби кризи швидше за все доведеться переоцінити.

"Єврокомісія виділила країнам, чиї фінанси заслуговують додаткового аналізу: це Бельгія, Іспанія, Франція, Італія, Кіпр, Словенія і Фінляндія. Ми в Єврогрупи будемо пильно вивчати звіти по цим країнам на засіданні 11 і 12-го березня", - говорить голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер.

Але головний сюрприз учасникам саміту піднесла Ірландія: в Дубліні заявили, що узгоджені на минулих зустрічах нові правила європейського економічного регулювання, які з таким трудом останні місяці просували Париж і Берлін, будуть винесені на всенародний референдум. Це означає, що під новим фіскальним пактом, який і без того не має одностайної підтримкою серед членів ЄС, може стати одним підписом менше.

Як повідомлялося, економіка єдиної Європи повернеться до стану рецесії в першому кварталі, проте на відміну від попередніх прогнозів тепер Європейська комісія чекає і скорочення ВВП за підсумками 2012 року в цілому. Крім загальноєвропейських оцінок, істотно погіршено економічні прогнози для Італії, Іспанії та Греції - найбільш проблемних країн ЄС з погляду держборгу і бюджетної консолідації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: Європу охопила загальна і злагоджен
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ