Пт, 2024-03-29, 11:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 10 » Євросоюз просять зробити персонами нон ґрата українських чиновників і силовиків, котрі "проштрафилися"
12:44
Євросоюз просять зробити персонами нон ґрата українських чиновників і силовиків, котрі "проштрафилися"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вінницька правозахисна група просить уряди країн Євросоюзу обмежити можливість подорожувати в країни ЄС українським чиновникам і співробітникам правоохоронних органів, причетним до переслідувань правозахисників, передає "Українська правда".

Такі ж заходи правозахисники просять застосувати до тих, хто причетний до утисків вільної преси й свободи слова, хто залучений у переслідування біженців і шукачів притулку й у сприяння нелегальній міграції через територію України.

Про це Вінницька правозахисна група повідомляє в понеділок, зазначаючи, що 10 січня її координатор Дмитро Гройсман за запрошенням делегації Євросоюзу в Україні візьме участь у роботі круглого столу, присвяченого ситуації з правами людини й свободою ЗМІ в Україні. (Цей захід стане частиною візиту в Україну комісара ЄС з питань розширення й сусідства Штефана Фюле – ред.).

Вінницька правозахисна група відзначає "повну відсутність системних поліпшень" у сфері дотримання прав людини й свободи ЗМІ в Україні "за період, протягом якого нова влада управляє державою".

"До традиційних проблем жорстокості й корумпованості міліції, відсутності доступу до ефективного й справедливого правосуддя й до безкоштовної правової допомоги, до протиправних обмежень права на захист у кримінальному судочинстві, нова влада додала й свої "фірмові страви" – грубі переслідування правозахисників, відновлення методів "каральної психіатрії", різке посилення незаконних обмежень свободи мирних зібрань, системні утиски електронних ЗМІ, які поширюють інформацію, що не влаштовує, бентежить або дратує владу", - йдеться в заяві групи.

"Негатив від діяльності нової влади в галузі прав людини значно перевищує деякі позитивні зрушення", - додає ВПГ, констатуючи: "Критика дій і навіть злочинів представників нової влади сприймається вороже й викликає тиск і репресії".

Правозахисники відзначають, що "почастішали випадки переслідувань журналістів, пов'язані з виконанням їхніх професійних обов'язків", не притягнуті до відповідальності замовники вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, виконавці й замовники вбивства Василя Климентьєва, блокуються можливості мовлення "5 каналу", TBi тощо.

"Уперше в історії України влада використовує ганебні методи каральної психіатрії для боротьби з громадськими активістами й правозахисниками. Так, у Вінниці прокуратура області намагається запроторити в психіатричну лікарню цілком здорову людину - профспілкового діяча й правозахисника Андрія Бондаренка, який відстоює права людей на виплати заробітної плати і захищає інші трудові права", - заявляє ВПГ.

"Ми просимо Євросоюз і Раду Європи підготувати спільну доповідь про стан дотримання прав людини в Україні, скласти й оприлюднити список чиновників і співробітників правоохоронних органів, причетних до порушень прав людини, утисків правозахисників, журналістів і громадських активістів, переслідувань біженців і шукачів притулку", - просить Вінницька правозахисна група.

"Ми просимо країни Євросоюзу, насамперед ті, котрі здійснюють спільну візову політику в рамках Шенгенської угоди, - обмежити можливості в'їзду в Євросоюз зазначеної групи осіб, тим самим підтвердивши визнання принципів загальності, універсальності й неподільності прав людини й прихильність принципу міжнародної солідарності за їх дотримання", - закликає ВПГ.

Кількість протестних акцій в Україні за 2010 рік збільшилася на третину, а українська журналістика стала ще більш залежною від примх влади. Такі висновки озвучив співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 889 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ