Сб, 2024-04-20, 08:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 14 » Євросоюз визнав, що влада в Україні переслідує опозицію, заявила Тимошенко
13:02
Євросоюз визнав, що влада в Україні переслідує опозицію, заявила Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Надання Богдану Данилишину політичного притулку в Чехії означає, що Європа визнала: в Україні використовують правосуддя для переслідування політичних опонентів влади, переконана екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє її прес-служба.

"Надання Богдану Данилишину політичного притулку в Чехії – країні Європейського Cоюзу – означає, що Європа визнала, що в Україні має місце вибіркове застосування правосуддя для переслідування політичних опонентів влади", - сказано в повідомленні.

Тимошенко дякує "всім громадським та державним діячам Європейського Союзу та Чехії, які допомогли захистити свободу та право на життя Богдана Данилишина та з розумінням поставилися до ситуації в Україні і ухвалили справедливе рішення".

"За сумним збігом обставин повідомлення про надання Богдану Данилишину політичного притулку в Чехії надійшло в один день з інформацією про втрату Україною статусу вільної країни в щорічному рейтингу, який укладає всесвітньо відома міжнародна організація Freedom House, - зазначає лідер БЮТ.

"Усе це разом і є об’єктивною оцінкою європейською і світовою спільнотою результатів першого року діяльності Віктора Януковича", - стверджує вона. Тимошенко зазначає: "За рік, що минув, Янукович своєю недолугою, провальною політикою знизив позиції України і в інших світових рейтингах".

"Він забезпечив Україні останнє місце серед європейських країн в рейтингу економічних свобод (дослідження Heritage Foundation та The Wall Street Journal). Саме дії Януковича призвели до найбільшого занепаду демократії серед всіх держав Європи у рейтингу демократії країн світу журналу Economist. Наслідком діяльності Януковича стало і стрімке падіння України на 42 сходинки в рейтингу свободи слова, який складають "Репортери без кордонів", - заявила Тимошенко.

Тому вона робить висновок: "Тільки змінивши цю владу суспільство отримає шанс на виправлення дій Януковича, які вже відкинули країну на 10 років назад та знищили міжнародний імідж України".

13 січня Міністерство внутрішніх справ Чехії прийняло рішення надати політичний притулок Данилишину, якого українські власті звинувачують у зловживанні владою. Представник українського МЗС Олег Волошин висловив подив. На його думку, Данилишин ніколи політичною діяльністю не займався. У Генеральній прокуратурі України інформацію не коментують.

Згідно з постановою МВС Чехії, надаючи колишньому Данилишину політичний притулок, МВС Чехії виходило з того, що кримінальне переслідування екс-чиновника в Україну може бути політичною розправою.

Данилишин був міністром в уряді Тимошенко з 2007 по 2010 роки. Данилишина звинувачують в Україні за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу. Представники опозиції називають справу сфабрикованою і заявляють про політичне переслідування колишнього міністра уряду Тимошенко.

Нагадаємо, що торік Генпрокуратура порушила багато справ проти колишніх чиновників уряду Тимошенко. Опозиція називає це терором і політичними репресіями. Натомість Генпрокуратура запевняє, що жодної політики в затриманні екс-чиновників немає.

Найгучнішими справами за останній час стали арешт колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і порушення кримінальної справи проти екс-прем'єр-міністра України Тимошенко.

Комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле, який відвідав Україну 10-11 січня, застерігає владу України від застосування кримінального законодавства в політичних цілях. У США уже вважають, що Янукович переслідує опозицію через політичні мотиви.

13 січня Світовий конгрес українців (СКУ) закликав міжнародне співтовариство засудити "антидемократичний тиск на політичну опозицію в Україні".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 967 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ