Ср, 2024-04-24, 04:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 8 » Фахівці визначили найрозумнішу породу собак
17:34
Фахівці визначили найрозумнішу породу собак
Інші останні Анонси. Повідомлення. Прес-релізи на сайті holosUA.com/
Американський клуб собаківництва опублікував список порід собак, які, на думку фахівців, є найрозумнішими. Про це пише РІА "Новости".

Так, в асоціації визначили, що найрозумнішою собакою серед усіх порід є бордер-колі. Зокрема, фахівці відзначають екстраординарний інстинкт представників цієї породи та їхню готовність служити людині.

Водночас німецька вівчарка проявляє "екстремальну кмітливість" у роботі, представники цієї породи вважаються найкращими службовими собаками для військових і силовиків.

Собаки породи бладхаунд вважаються найкращими в дресируванні та навчанні, часто вони задіяні в поліції і службах порятунку. А представники породи бігль володіють сильним нюхом, що робить собак незамінними в розшуковій роботі.

Лабрадори-ретривери вважаються найрозумнішими собаками-поводирями і провідниками. Вони добре піддаються дресируванню і є в США найпопулярнішою собакою для сім'ї.

Собаки породи ньюфаундленд вважаються найкращими для пошуково-рятувальних робіт на воді, адже у них добре розвинені легені, що дозволяє їм плавати на далекі дистанції, зазначається в списку.

Для військових найкращою породою вважаються бельгійські вівчарки. Сибірські хаскі дадуть фору будь-якій іншій породі в ролі їздових псів завдяки своїй витривалості.

Раніше американські науковці засумнівалися в методі розрахунку віку собак, коли роки їхнього життя множаться на сім людських років. Фахівці зазначають, що вік собак залежить від їхньої породи і розміру. Наприклад, великі собаки, як правило, живуть менше від невеликих, проте останні швидше досягають дорослого віку.

Тобто, пояснюють дослідники, технічно маленька собака, як чихуахуа, старша, ніж пітбуль протягом перших кількох років, однак процес старіння чихуахуа протікає повільніше, і поступово пітбуль стає старшим.

Крім того, виявилося, що собаки здатні сприймати ситуації з людського погляду. За словами науковців, це вказує на те, що тварини здатні змінювати свою поведінку з урахуванням особливостей поведінки їхніх господарів.

Як зазначалося раніше, до трійки "лідерів" за тупістю увійшли афганський хорт, басенжі і бульдог. Саме їх після ретельного дослідження назвали найдурнішими собаками у світі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Анонси. Повідомлення. Прес-релізи | Переглядів: 1292 | Додав: adminA | Теги: найрозумнішу породу собак, Фахівці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ