Ср, 2024-04-24, 21:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 18 » Фестиваль Гластонбері-2012 не відбудеться через Олімпійські ігри і брак туалетів
16:58
Фестиваль Гластонбері-2012 не відбудеться через Олімпійські ігри і брак туалетів
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

 Знаменитий британський фестиваль Гластонбері (Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts) не відбудеться в 2012 році через проведення Олімпійських ігор у Лондоні, для організації яких буде потрібна така кількість туалетних кабінок, що на шанувальників музики може й не вистачити, повідомляє в понеділок газета Guardian з посиланням на представника фестивалю Джона Шерлоу. Про це повідомляє РИА "Новости".

Гастонбері проходить з 1970 року традиційно в останні вихідні червня, а XXX літні Олімпійські ігри в Лондоні розпочнуться у липні 2012 року.

"Ми користуємося послугами чотирьох різних постачальників туалетних кабінок, але Олімпіада неминуче означає гігантський стрибок цін на них - для постачальників це просто мрія. Кабінки явно влетять нам у копієчку, так що ми вирішили, що Олімпійський рік - саме час перевести дух", - сказав представник Гластонбері.

Торік для відвідувачів фестивалю - а їх було близько 190 тисяч осіб - працювало 3 тисячі 225 туалетів.

Порядок під час концертів та інших акцій охороняло більш як 600 поліцейських, які також можуть знадобитися в Лондоні, попри на те, що концерти в Гластонбері проходять наприкінці червня, а Олімпіада починається 27 липня: влада впевнена, що безпека в столиці напередодні Ігор потребує підвищеної уваги.

Шерлоу також нагадав, що Гластонбері - приватна витівка: музиканти та їхня публіка збираються на фермі, що належить Майклу Івісу, і час від часу господарство потребує перепочинку. Фестиваль брав паузу у 2001 і 2006 році і збирався зробити це в 2011 році, однак гастрольний графік багатьох важливих груп було вже складено, квитки - розпродано, і від перерви довелося відмовитися.

На рок-фестиваль у Гластонбері, в графстві Сомерсет на південному заході Англії, крім музикантів, з'їжджаються актори, перформансисти і циркові трупи. Всі вони, разом з багатотисячною публікою, борються з фірмовим гластонберійським брудом - на фермі Ібіца аж дві річки, і вони досить часто виходять з берегів. Незважаючи на не надто сприятливі умови, Гластонбері вважається одним з головних літніх фестивалів Європи.

Фестиваль зародився 40 років тому завдяки ентузіастам на одній з ферм в англійському графстві Сомерсет. Він буде проходити серед полів і лугів, на болотистій рівнині, на площі майже 4,5 кв км, між невеликими селами Пілтон і Піллей.

Квитки на фестиваль, який проходив 5 днів наприкінці червня, надійшли в продаж у жовтні 2009 року і були розкуплені за один день.

У фестивалі-2010, який неодноразово критикували за непролазний бруд, величезні черги до туалетів і дуже високі ціни на квитки - до 200 фунтів (близько 300 дол), взяли участь десятки відомих колективів і солістів.

На превеликий жаль шанувальників сучасної музики, від участі в музичному марафоні змушена була відмовитися легендарна ірландська група U2. Причина - більш ніж поважна. Полу Девіду Хьюсону, відомому під сценічним ім'ям Боно, у травні було зроблено операцію на спині через травму. Проте організатор фестивалю Майкл Івіс підібрав, як вважає, дуже непогану заміну U2 - колектив Gorillaz.

Крім Gorillaz, серед учасників цьогорічного фестивалю в Гластонбері були такі знамениті колективи та сольні виконавці, як Muse, Scissor Sisters, Шакіра, Стіві Уандер, Faithless, Pet Shop Boys.

У 2009 році фестиваль зібрав крім таких груп, як Franz Ferdinand і Spinal Tap, й інших: на сцену піднялися англійські рокери Status Quo і співак Том Джонс, Брюс Спрінгстін і Ніл Янг, Нік Кейв з групою Bad Seeds. Приїхала в Гластонбері і гурт The Prodigy, який представив свій новий, перший від 2004 року, альбом Invaders Must Die. Квитки на фестиваль були розкуплені у квітні, коли публіка ще не знала складу виконавців.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1012 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ